Double cleansing: een must in je skincare routine?

Double cleansing, oftewel het dubbel reinigen van de huid, is een van de skincare trends die over is komen waaien uit Zuid-Korea. Double cleansing komt dan ook veelvuldig voor in de skincare routines van liefhebbers van K-beauty (Korean beauty). Sinds een paar jaar wordt deze trend ook in Europa omarmt en dit is niet zonder reden. Het dubbel reinigen van de huid kent namelijk veel voordelen. Maar wat is double cleansing precies? En wat zijn nou de voordelen van double cleansing? Benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat is double cleansing?

Double cleansing is niet het simpelweg 2 keer reinigen van de huid met hetzelfde product. Bij double cleansing verwijder je eerst make-up, vuil en zonnebrandcrème van je gezicht met een reiniger op oliebasis. Vervolgens reinig je de huid met een cleanser op waterbasis, zoals een reinigingsgel, face wash of reinigingsmousse.

Reinigen van de huid

Eerst terug naar de basis: waarom reinigen we de huid eigenlijk? Het doel van gezichtsreiniging is het verminderen van talg en vuil van de huid en daarnaast  het  ‘controleren’ van het microbioom. Simpel gezegd is het doel van een goede reiniging het verwijderen van vuil en talg zonder de balans in de huid te verstoren.

Naast een gereinigde, schone huid zorgt het gebruik van een gezichtsreiniger ervoor dat de werkzame stoffen van de producten die je na de reiniger gebruikt veel beter kunnen doordringen in de huid, omdat de ‘barrière’ van vuil als het ware is verdwenen. Hierdoor kunnen werkzame stoffen als niacinamide, hyaluronzuur en vitamines veel beter hun werk doen.

De voordelen van double cleansing

Het doel van het reinigen van je gezicht is nu duidelijk, maar waarom zou je je gezicht 2 keer reinigen met verschillende producten? Door te beginnen met een reiniger op basis van olie wordt eerst alle make-up, zonnebrandcrème en overig vuil van de huid opgenomen. De olie in de cleansing oil trekt de olie van je huid als het ware aan waardoor het vuil wordt opgenomen zonder de huid uit te drogen.

NIEUW: P-CL-E Reinigingsolie


Biodermal P-CL-E Reinigingsolie is een reiniger op basis van natuurlijke oliën,  oftewel stap 1 van de dubbele reiniging. Deze olie zorgt voor een milde maar effectieve reiniging die make-up en onzuiverheden verwijdert en tegelijkertijd de huid voedt en verzacht.
Bekijk product

Vervolgens gebruik je een tweede reinigingsproduct op waterbasis. Afhankelijk van de reiniger die je gebruikt verwijder je bij de tweede stap van het reinigen bijvoorbeeld dode huidcellen (door exfoliërende ingrediënten), herstel je de vochtbalans of zorg je voor extra diepgaande reiniging en hydratatie.

Met een reiniger op oliebasis maak je als het ware de weg vrij voor de tweede reiniger op waterbasis, zoals een exfoliant, face wash of face gel. Kortom; door het gebruik van een reinigingsolie kunnen werkzame stoffen in de tweede reiniger zoals glycolzuur, salicylzuur of melkzuur nóg dieper doordringen in de huid. Hallo stralende, schone huid!

Voor wie is double cleansing geschikt?

Double cleansing is eigenlijk voor iedereen. Zeker wanneer je make-up of zonnebrandcrème draagt is double cleansing een must (Chen et al., 2020). Als het goed is gebruik je dagelijks zonnebrandcrème om je huid te beschermen tegen schadelijke UV straling. Zo niet, lees dan hier waarom je hier vandaag nog mee moet beginnen!

Is double cleansing een must?

Volgens de American Academy of Dermatology kan de manier waarop je je gezicht reinigt invloed hebben op hoe je huid eruitziet. Hoewel je de huid in principe goed kan reinigen met een enkele reiniger, is het bewezen dat double cleansing een effectieve manier is om vuil van de huid te verwijderen die kan leiden tot verstopte poriën, een doffe én vette huid.

Double cleansing met Biodermal

Wil je beginnen met double cleansing? Probeer dan als eerste stap de nieuwe Biodermal P-CL-E Reinigingsolie. Deze reiniger met natuurlijke oliën is ideaal als stap 1 in je routine. De P-CL-E Reinigingsolie verwijdert make-up en onzuiverheden en zorgt daarnaast voor een schone, frisse en zachte huid die comfortabel aanvoelt. De reiniger heeft een milde formule die de vochtbalans van de huid ondersteunt en beschermt.

Vervolgens reinig je de huid met een gezichtsreiniger op waterbasis. De keuze voor deze reiniger is afhankelijk van de behoefte van je huid. Ben je op zoek naar een milde reiniger op waterbasis? Kies dan bijvoorbeeld voor de Biodermal Reinigingsmousse of de Biodermal Sensitive Balance Reinigingsgel. Heb je last van onzuiverheden? Dan bieden de Biodermal Pure Balance Cleansing Mousse of de Biodermal Face Gel uitkomst!

 

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen