Feiten en fabels over je dagelijkse gezichts­verzorging

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een dag- en nachtcrème? Wij hebben een aantal feiten en fabels voor je op een rijtje gezet.

Er is geen verschil tussen dag en nachtcrème

Dit is een fabel!
De nacht is een periode van herstel. ‘s Nachts is de celregeneratie van je huid het hoogst, wat zorgt voor een goed herstel van de huid. Door een juiste nachtcrème te gebruiken ondersteun je dit natuurlijke proces. Daarnaast helpen de juiste voeding en hydratatie ervoor dat je de volgende dag weer voorbereid kan beginnen.

Overdag is het vooral belangrijk om je huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zoals zonlicht en airco in de zomer, of de verwarming en het koude weer buiten in de winter.

Een dagcrème kun je ook als nachtcrème gebruiken

Dit is een fabel!
Iedereen heeft het waarschijnlijk wel eens gedaan, een dagcrème ook gebruiken voor het slapen gaan, uit gemak of kostenoverweging. Echter bevatten veel dagcrèmes een SPF, die je s’nachts niet nodig hebt. Daarnaast hebben dag- en nachtcrèmes een andere samenstelling: bij een dagcrème ligt de focus op het beschermen van je huid, terwijl bij een nachtcrème de focus ligt op het herstellen van de huid. Een nachtcrème heeft vaak een dikkere, vollere textuur dan een dagcrème.

Van lachen krijg je kraaienpootjes

Dit is een feit!
Wie veel lacht, fronst of de ogen samenknijpt kan daar op den duur fijne lijntjes aan overhouden. Dit komt doordat de kleine spiertjes in je gezicht aan je huid trekken. Maar, ook is bewezen dat lachen gezond is voor lichaam en geest. Blijf dan ook vooral veel lachen, en gebruik de juiste Anti Age verzorging om de tekenen van kraaienpootjes te verminderen.

werking-special-care-versoepelt

Parabenen in gezichtsverzorging zijn gevaarlijk

Dit is een fabel!
Parabenen zijn bewaarstoffen die gebruikt worden voor het conserveren van onder andere geneesmiddelen, voeding, cosmetica en andere consumentenproducten die gevoelig zijn voor besmetting door bacteriën. De stoffen zijn onmisbaar voor de veiligheid van vele producten die we dagelijks gebruiken. Daarnaast hebben herhaaldelijke wetenschappelijke studies aangetoond dat het gebruik van parabenen niet gevaarlijk is.

Juiste voeding is belangrijk voor je huid

Dit is een feit!
Ook voeding heeft invloed op de uitstraling van je huid. Een paar tips:

  • Hydrateer je huid, drink voldoende water
  • Droog je huid niet uit, eet geen gefrituurd of te zout voedsel en matig met alcohol
  • De juiste vetheid, eet gezonde vetten zoals avocado’s, olijven, noten en vette vis
  •  Voedt je huid van buitenaf, probeer een zelfgemaakte gezichtsmasker

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met huidverzorging

Dit is een feit!
Al vanaf je 30e levensjaar beginnen de eerste tekenen van huidveroudering. Het is dan ook goed zo vroeg mogelijk te beginnen met het verzorgen van je huid. Kies daarvoor wel een crème die bij je leeftijd en huidtype past. De Biodermal Anti Age 30+ crème is speciaal geschikt voor de jonge huid.

Een goede dag- en nachtcrème in 1 bestaat niet

Dit is een fabel!
Voor als je geen zin hebt om meerdere crèmes aan te schaffen, is een dag & nachtcrème in 1 een uitkomst.

Wendy over de Biodermal Dag & Nachtcrème


“Ik ben geen smeerder, dus zo blij dat ik 1 potje heb die ik zowel in de ochtend als in de avond kan gebruiken! Het trekt snel in, je voelt het niet op je gezicht en het ruikt lekker! Echt een aanbeveling! Heb ‘m afgelopen zomer zelfs meegenomen naar Bali voor de nachten.”
Bekijk dit productLees meer reviews

Stem je dag- en nachtcrème af op je huidtype

  • Droge huid: Speciaal voor de droge & gevoelige huid biedt Biodermal een aparte dag- en nachtcrème met zeer milde bestandsdelen die de huid weer soepel, zacht en ontspannen laten aanvoelen.
  • Ouder wordende huid: Voor het herstel en verzorging van de ouder wordende huid zijn er voor elke leeftijdscategorie passende producten, zo zijn er voor 30+, 40+, 50+ en 60+ speciale dag- & nachtcrèmes en serums. Tevens hebben we een rijke en voedende Renewing Face oil, rijk aan natuurlijke oliën en vitamine E & Q10 die als echte booster kan fungeren gedurende de nacht.
  • Vochtarme huid: Om de vochtbalans te helpen herstellen heeft Biodermal een hydraterende dag– en nachtgelcrème speciaal voor de vochtarme huid.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Biodermal

Beste Els, De P-CL-E crème kan inderdaad voor zowel de nacht als de dag gebruikt worden. Wil je toch een dagcrème én een nachtcrème gebruiken? Dan kun je ervoor kiezen om de P-CL-E fluïde (die wat lichter is van textuur) overdag te gebruiken, en de P-CL-E crème (die een wat rijkere textuur heeft) te gebruiken voor de nacht. Groetjes, Biodermal

Wilma

Ik gebruik al zeker 20 jaar biodermal. De pcle creme geweldig Bij sommige drogisterijen vaak in de reclame 2 halen 1 betalen.

E..Kamphuis- Nihof

Ik lees niets over Biodermal P-C-LE crème. Heb ik zojuist aangeschaft. Is ook voor zowel dag- als nachtcrème te gebruiken. Graag uw reactie.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen