Fronsrimpels verminderen? Zeg vaarwel tegen de boze blik!

Een fronsrimpel laat je vaak boos of gestrest overkomen, terwijl je dit misschien helemaal niet bent. Veel mensen gebruiken botox of fillers om dit op te lossen. Maar kun je fronsrimpels ook verminderen door het gebruik van een crème? Lees hieronder meer over het ontstaan en het verminderen van de zichtbaarheid van deze rimpels.

Hoe ontstaan fronsrimpels?

De huid verliest zijn elasticiteit met de jaren waardoor de huid dun en minder soepel wordt. Omdat fronslijnen mede ontstaan door bepaalde gezichtsuitdrukkingen kunnen ze zelfs op jonge leeftijd ontstaan. De belangrijkste factoren die fronsrimpels veroorzaken zijn erfelijkheid, zon, veelvuldig fronsen en roken:

1. Erfelijkheid
Mocht je last hebben van fronsrimpels dan is de kans groot dat dit vaker voorkomt in de familie. De dikte van iemands huid is o.a. genetisch bepaald. Een dunne huid is gevoeliger voor fronsrimpels dan een dikke huid. Dus heb je een dunne huid? Dan heb je helaas meer kans op een fronsrimpel.

2. De zon
Schade door de zon is een van de grootste redenen waardoor fronsrimpels optreden. Door blootstelling van de huid aan UV-straling breken collageen en elastine in rap tempo af. Daarnaast speelt het kijken in de zon ook nog een rol. Want wat doe je als je in de zon kijkt? Juist..

3. Veelvuldig fronsen
Afgezien van de erfelijke en schadelijke factoren van buitenaf is het daadwerkelijk bewegen van de ‘fronsspieren’ ook een boosdoener. Het klinkt logisch, maar overmatig fronsen veroorzaakt fronsrimpels. Kortom: relax!

4. Roken
Het roken van sigaretten veroorzaakt een vermindering van de collageenproductie die huid gevoelig maakt voor rimpels.

Wat te doen tegen fronsrimpels?

Aan een dunne huid kun je natuurlijk niet veel veranderen. Maar door gezond te leven, je goed te beschermen tegen de zon en het gebruik van een crème kun je de zichtbaarheid van fronsrimpels verminderen. Hierbij onze 4 tips om direct mee aan de slag te gaan:

1. Draag een zonnebril voor bescherming en ontspanning
Een tip om makkelijk op te volgen: draag een zonnebril! Het beschermt niet alleen je ogen maar helpt ook om je ogen te ontspannen = minder rimpels.

2. Stop met roken
Do we need to say more?

3. Gebruik een zonnebrandcrème met hoge SPF
Zonnebrandcrème beschermt de huid tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. Wil je optimale bescherming? Kies dan voor een zonnecrème met SPF 30 of een zonnecrème met SPF 50. In de winter vormt een Anti Age Dagcrème met SPF 15 een goede basis.

Fronsrimpels verminderen met een crème

Er zijn een aantal crèmes met werkzame stoffen die de zichtbaarheid van fronsrimpels verminderen.

1. Vitamine B3 – niacinamide
Niacinamide verbetert de elasticiteit van de huid. Van niacinamide is meerdere malen wetenschappelijk bewezen dat het echt iets doet voor de huid. Het exfolieert, versterkt de huidbarrière en beschermt tegen UV schade. De huid verliest minder vocht en wordt gladder en stralender. Resultaat: minder zichtbaarheid van de fronsrimpels. De werkzame stof niacinamide zit o.a. in het Biodermal Anti Age oogserum en in verschillende Anti Age dagcrèmes.

Grada over Anti Age 50+ Serum


“Heerlijke serum mijn huid heeft minder rimpels.. Krijg er een strak gezicht van.”
Bekijk dit productLees meer reviews

2. Tetrapeptide-21
Tetrapeptide-21 stimuleert de aanmaak van collageen en hyaluronzuur, verzacht de huid en helpt de zichtbaarheid van fronsrimpels te verminderen. Het gebruik van een crème met Tetrapeptide-21 leidt tot een verhoogde elasticiteit en vermindert het volume van rimpels en fijne lijntjes. De werkzame stof Tertrapeptide-21 zit in verschillende Biodermal Anti Age dagcremes o.b.v. jouw leeftijd: Anti Age Dagcreme 30+, Anti Age Dagcreme 40+, Anti Age Dagcreme 50+, Anti Age Dagcreme 60+

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Susan Pals

Goedendag, Ik zou graag de anti age 40+ dag- en nachtcrème willen proberen. Net als de serum. Ik ben hiervoor bij Etos geweest, aangezien zij uw producten verkopen. Zij hadden helaas geen proefverpakkingen. Kunt u mij hier wellicht aan helpen? Met vriendelijke groet, Susan Pals

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Privacy Statement   |  

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen