Fronsrimpel

Een fronsrimpel laat je vaak boos of gestrest overkomen, terwijl je dit misschien helemaal niet bent. Veel mensen gebruiken botox of fillers om dit op te lossen. Maar wist je dat je fronsrimpels ook kunt verminderen dankzij crèmes en oefeningen? Lees hieronder meer over het ontstaan en het verminderen van de zichtbaarheid van deze rimpels.

Fronsrimpels, hoe ontstaan ze eigenlijk?

Rimpels op je voorhoofd ontstaat doordat je huid met de jaren zijn elasticiteit verliest, waardoor de huid dunner en minder soepel wordt. Omdat fronsrimpels mede ontstaan door bepaalde gezichtsuitdrukkingen kunnen ze zelfs op jonge leeftijd ontstaan. De belangrijkste factoren die fronsrimpels veroorzaken zijn erfelijkheid, zon, veelvuldig fronsen en roken.

1. Erfelijkheid
Mocht je last hebben van fronsrimpels dan is de kans groot dat dit vaker voorkomt in de familie. De dikte van iemands huid is namelijk vaak genetisch bepaald. Een dunne huid is gevoeliger voor fronsrimpels dan een dikke huid. Heb jij een dunne huid? Dan heb je dus helaas meer kans op een fronsrimpel.

2. De zon
Schade door de zon is een van de grootste redenen waardoor fronsrimpels ontstaan. Door blootstelling van de huid aan UV-straling breken collageen en elastine in rap tempo af. Gebruik daarnaast ook een zonnebril op zonnige dagen. Dit voorkomt dat je gaat knijpen met je ogen, wat weer voor rimpels in de huid kan zorgen.

3. Veelvuldig fronsen
Afgezien van de erfelijke en schadelijke factoren van buitenaf is het daadwerkelijk bewegen van de ‘fronsspieren’ ook een boosdoener. Het klinkt logisch, maar overmatig fronsen veroorzaakt fronsrimpels. Kortom: relax!

4. Roken
Het roken van sigaretten veroorzaakt een vermindering van de collageenproductie. Wanneer de hoeveelheid collageen in je huid afneemt, vergroot dat juist weer de kans op fronsrimpels.

Fronsrimpels verminderen met een crème

Er zijn een aantal crèmes met werkzame stoffen die de zichtbaarheid van fronsrimpels verminderen. Twee belangrijke ingrediënten voor crèmes bij fronsrimpels zijn niacinamide en tetrapeptide-21.

1. Niacinamide
Niacinamide (vitamine B3) verbetert de elasticiteit van de huid. Daarnaast exfolieert het de huid, versterkt het de huidbarrière en beschermt het tegen UV-schade. Door te kiezen voor een crème met niacinamide, verliest de huid minder vocht en wordt je huid gladder en stralender. Resultaat: minder zichtbaarheid van de fronsrimpels. De werkzame stof niacinamide vind je bij Biodermal onder andere in het Biodermal Anti Age oogserum en in verschillende Anti Age dagcrèmes.

Grada over Anti Age 50+ Serum


“Heerlijke serum mijn huid heeft minder rimpels.. Krijg er een strak gezicht van.”
Bekijk dit productLees meer reviews

2. Tetrapeptide-21
Tetrapeptide-21 stimuleert de aanmaak van collageen en hyaluronzuur. Crèmes met dit ingrediënt verzachten de huid en helpen de zichtbaarheid van fronsrimpels te verminderen. Het gebruik van een crème met tetrapeptide-21 leidt tot een verhoogde elasticiteit en vermindert het volume van rimpels en fijne lijntjes. De werkzame stof Tertrapeptide-21 zit in de Biodermal Anti Age dagcremes: Anti Age Dagcreme 30+, Anti Age Dagcreme 40+, Anti Age Dagcreme 50+, Anti Age Dagcreme 60+

Fronsrimpels verminderen met oefeningen?

Naast het gebruik van de juiste crèmes bij rimpels op het voorhoofd, zijn er ook verschillende oefeningen die schijnen te helpen bij het verminderen van fronsrimpels. Zorg dat je onderstaande bewegingen steeds 10 seconden doet:

  • Maak je ogen zo groot mogelijk door ze open te sperren, maar voorkom dat je wenkbrauwen gaan fronsen.
  • Zorg juist voor een frons en duw de rimpels met je vingers vanaf het midden van je gezicht naar de zijkanten van je hoofd. 
  • Plaats je wijsvingers een stukje boven je oogleden en duw zachtjes de huid naar beneden, terwijl je tegelijkertijd je wenkbrauwen optrekt.

Meer weten over rimpels? Lees dan ook onze blogs over kraaienpootjes, rimpels of hét antioxidant tegen vroegtijdige huidveroudering

Wil je op de hoogte worden gehouden van alle tips & tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Susan Pals

Goedendag, Ik zou graag de anti age 40+ dag- en nachtcrème willen proberen. Net als de serum. Ik ben hiervoor bij Etos geweest, aangezien zij uw producten verkopen. Zij hadden helaas geen proefverpakkingen. Kunt u mij hier wellicht aan helpen? Met vriendelijke groet, Susan Pals

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen