Q10: hét antioxidant tegen vroegtijdige huidveroudering

Q10 vind je terug in veel verzorgingsproducten. Het speelt een belangrijke rol in het voorkomen van vroegtijdige huidveroudering. Maar wat is Q10 eigenlijk, en hoe werkt het? In deze blog vertellen we je wat deze lichaamseigen stof kan betekenen voor je huid.

Wat is Q10?

Co-enzym Q10, ook wel bekend als ubiquinone, is een lichaamseigen stof die voorkomt in vrijwel elke cel in je lichaam. In 1978 won biochemicus Peter Mitchell de Nobelprijs voor Scheikunde met zijn ontdekking over de essentiële rol die dit ingredient speelt in in het proces van celademhaling en de energieproductie van cellen. Q10 is namelijk het enige vetoplosbare antioxidant dat door het eigen lichaam wordt aangemaakt en oxidatie voorkomt. Oxidatie is een zuurstofreactie waarbij zogenaamde vrije radicalen vrijkomen die eiwitten, vetten en DNA beschadigen.

Wat doet Q10 voor de huid?

Naarmate je ouder wordt en je huid meer te maken krijgt met externe factoren, vermindert de hoeveelheid Q10 die van nature aanwezig is. Dit ingredient is van nature in verschillende voedingsmiddelen aanwezig, maar omdat dit maar in beperkte mate wordt opgenomen tijdens je spijsvertering, is het belangrijk om deze op een andere manier aan te vullen. Gelukkig wordt dit ingredient ook goed opgenomen via de huid! Smeren van een crème met Q10 kan de voorraad daarvan in de bovenste huidlagen aanvullen.

Q10 en het effect op rimpels

Oxidatie speelt een belangrijke rol in het proces van huidveroudering en het ontstaan van rimpels. Dit proces draagt bij aan het afbreken van collageen. Collageen is een belangrijk eiwit dat zorgt voor de elasticiteit en structuur van de huid. De afbraak van collageen zorgt voor een verminderde stevigheid van de huid en een toename van rimpels; een proces dat veel mensen willen vertragen. Het antioxidant Q10 helpt om het oxidatieve proces tegen te gaan en om te voorkomen dat collageen verder wordt afgebroken. Kortom, smeren met Q10-crème kan vroegtijdige huidveroudering en het ontstaan van nieuwe rimpels helpen voorkomen!

Lana over de Renewing Face Oil mét Q10!


“Erg fijn product, trekt snel in en ruikt lekker!”
Bekijk product

Q10 in je crème

Vanwege de unieke antioxidatieve eigenschappen van Q10 zie je dit bijzondere ingrediënt regelmatig terug in verschillende gezichtscrèmes, serums en huidoliën, zoals in het Pure Balance Serum en de Biodermal Renewing Face Oil. Om huidveroudering en de vorming van rimpels zowel van binnen als van buiten aan te pakken is het ook belangrijk om schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling, zoveel mogelijk te verminderen. Daarom bevat onze Droge & Gevoelige Huid dagcrème bijvoorbeeld niet alleen Q10, maar ook zonbescherming.

Wist je dat Q10 geel van kleur is? Vandaar dat onze Renewing Face Oil die anders kleurloos zou zijn toch een beetje geel is!

De producten van Biodermal bevatten zoveel mogelijk huideigen ingrediënten om de natuurlijke kracht van de huid te ondersteunen. In onze blogs nemen we de ingrediënten van onze huidverzorgingsproducten onder de loep. Lees meer over de werking van bijvoorbeeld ureum en de unieke kracht van niacinamide . Benieuwd naar wat een huidolie met Q10 voor je huid kan betekenen? Lees dan onze blog over gezichtsolie.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen