DIY gezichtsbehandeling: tijd om jouw huid te verwennen!

Tijd voor wat extra ontspanning en aandacht voor de uiterlijke verzorging! Je kunt naar een schoonheidsspecialiste gaan, maar met een goede voorbereiding en de juiste verzorgingsproducten kun je ook thuis genieten van een luxe gezichtsbehandeling. Bekijk hier onze tips voor een fijne doe-het-zelf behandeling.

Waarom tijd maken voor een gezichtsbehandeling?

Soms heb je het zo druk dat er weinig tijd is voor ontspanning of extra verzorging van je huid. Toch is het belangrijk om jezelf eens in de zoveel tijd een uitgebreide gezichtsbehandeling te gunnen. Hierdoor kom je tot rust, krijg je meer energie én doe je ook nog eens wat extra’s voor je huid. Last but not least: na een gezichtsbehandeling voelt je huid ook nog eens superzacht aan.

Een goede voorbereiding van een gezichtsbehandeling zorgt voor maximale ontspanning

Heb je al zin gekregen in een fijne gezichtsbehandeling? Neem dan zeker ook de tijd voor een goede voorbereiding. Zorg dat je badkamer opgeruimd en schoon is en maak er wat moois van door bijvoorbeeld (geur)kaarsen en plantjes neer te zetten zodat je volledig kunt ontspannen. Zorg daarnaast ook dat je alvast dat je het volgende klaar hebt staan:

• een handdoek,
• een pan met (kokend)water,
• de verzorgingsproducten.

Waarom? Lees hieronder verder voor het antwoord.

Tip: zet een rustig muziekje op voor een extra ontspannen sfeer.

De perfecte gezichtsbehandeling in 5 stappen

Tijd voor het stappenplan! Hieronder lichten we 5 stappen uit voor een ideale gezichtsbehandeling en vertellen we welke verzorgingsproducten hierbij nodig zijn. Vergeet niet om te ontspannen, dit is jouw genietmomentje!

Stap 1: Reinig het gezicht

Een gezichtsbehandeling kan niet beginnen voordat alle make-up en overige vuildeeltjes van het gezicht zijn verwijderd. Was je gezicht minstens een minuut grondig met de Face wash of cleanser. Een huid met oneffenheden kun je het beste reinigen met de Skin Renewing Cleansing Mousse. Spoel je gezicht vervolgens af met lauwwarm water. Om alle make-up goed van je gezicht af te halen kun je kiezen voor de Oog make-up remover of voor Biodermal Micellair water die speciaal is ontwikkeld om de huid op uiterst milde en doeltreffende manier te reinigen.

Marlies over Face wash


“Deze gebruik ik dagelijks, reinigt goed en is zacht voor de huid.”
Bekijk dit productLees meer reviews

Stap 2: Gebruik stoom om de huid te reinigen

Stoom vervolgens door je hoofd gedurende 5 tot 10 minuten boven de pan met gekookt water te houden. Om de stoom niet te laten verdwijnen kun je een handdoek over je hoofd hangen. Stomen is erg goed voor je huid. Het maakt je huid los waardoor je mee-eters en andere vuildeeltjes sneller kunt verwijderen door te scrubben. Daarnaast heeft stomen een verzachtend effect op de huid en biedt het een extra moment voor ontspanning.

Stap 3: Verwijder overtollig talg en onzuiverheden

Door je gezicht na het stomen opnieuw te reinigen met de Biodermal Face gel wordt overtollig talg en andere onzuiverheden op een doeltreffende en milde wijze verwijdert. Het is daarom ook geschikt voor verzorging bij puistjes en mee-eters. Breng de Face gel aan met masserende bewegingen voor een optimaal effect.

Stap 4: Neem de tijd voor een masker

Zorg voor een ultiem rustmoment met bijvoorbeeld een masker. Breng een dikke laag aan op je gezicht, neem écht even tijd voor jezelf en ontspan voor minstens 15 minuten! En nee, niet tussendoor alvast je badkamer schoonmaken. Spoel het masker vervolgens af met warm water.

Je kan een masker gemakkelijk zelf maken. Meng dan bijvoorbeeld afgekoelde, gekookte havermout met zeer fijngesneden komkommer.

Tip: gebruik een haarband om je haar uit je gezicht te houden.

Stap 5: Masseer je gezichtscrème in!

Smeren maar! Na een grondige reiniging is het tijd voor het aanbrengen van een gezichtscrème. Doe dit als de huid nog wat vochtig is, dan neemt je huid de crème namelijk sneller op. Maak er een ontspannen moment van door de crème met zachte ronde bewegingen in te masseren, zonder dat de huid mee beweegt. Het inmasseren van een crème houdt de huid namelijk soepeler en gevoed. Benieuwd welke gezichtscrème bij jou past? Bekijk onze blog!

Hopelijk heb je optimaal kunnen ontspannen met deze gezichtsbehandeling en is je huid nu extra zacht. Op zoek naar meer unieke huidverzorgingstips ? Wij hebben onze fans gevraagd naar de meest waardevolle huidverzorgingstips. Lees in deze blog over onder andere over het belang van een dagcrème met SPF-factor en waarom slapen met make-up zo slecht is.

Herma

Doe graag mee

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen