Gezichtscreme: welke is het beste voor jouw huid?

Je staat voor het schap met tientallen gezichtscrèmes: anti-huidveroudering, ‘extra energie’, een ‘natural glow’ en ga zo maar door. Waarschijnlijk zie je ondertussen door de bomen het bos niet meer. Daarom helpen wij een handje met de keuze voor een gezichtscrème voor jouw huid. Nieuwsgierig? Lees hier meer!

Kies voor een gezichtscrème met Antioxidanten

Antioxidanten kunnen schadelijke vrije radicalen (moleculen/atomen) neutraliseren. Dit betekent dat de huid wordt beschermd tegen de schadelijke invloeden van buitenaf. Antioxidanten zijn een verzamelnaam voor Vitamines zoals B, E en C en verschillende bioactieve stoffen.

Onderzoek heeft aangetoond dat er veel voordelen zijn voor de huid door het gebruik van een gezichtscrème met antioxidanten. Het is niet dat er 1 antioxidant het beste werkt. Je kunt per huidtype baat hebben bij een andere mix van antioxidanten. Heb je bijvoorbeeld een rijpe huid? Dan kan een gezichtscrème met Vitamine B3 (Niacinamide) helpen om rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Belangrijk is wel dat je goed let op de werkzame ingrediënten in je gezichtscreme.

Kies een gezichtscrème die past bij jouw huid-behoeften

Het kiezen van een gezichtscrème met werkzame ingrediënten en antioxidanten is stap nummer 1. Maar hoe kom je erachter welke ingrediënten goed zijn voor jouw huid? Het gebruik van een gezichtscrème die niet aan jouw behoeften voldoet, doet namelijk meer fout dan goed. Daarom is het belangrijk om een gezichtscrème te kiezen die past bij jouw huidbehoefte:

Gezichtscrème voor een droge huid

Bij een droge huid is het belangrijk dat je kiest voor een gezichtscrème die het tekort aan talg reguleert en het vochtgehalte aanvult. Ingrediënten die deze eigenschappen hebben zijn o.a. Vitamine B3 (Niacinamide) en Glycerine. Vitamine B3 versterkt de natuurlijke huidbarrière, vult tekorten van de droge & gevoelige huid aan en verbetert de natuurlijke vochtbalans. Daarnaast helpt Vitamine B3 om talg te reguleren.

Chanine over droge en gevoelige huid dagcreme


Mijn huid was super onrustig tot ik deze dagcreme ging gebruiken. Mn gezicht voelt weer super zacht, glad en gehydrateerd aan.
Bekijk dit productLees meer reviews

Glycerine helpt de droge huid om vocht vast te houden. Op deze manier krijgt de huid een extra boost. Daarnaast beschermen de antioxidanten Vitamine E en Q10 de droge huid voor schadelijke invloeden van buitenaf.

Zowel Glycerine als Vitamine B3 zijn terug te vinden in de Droge & Gevoelige huid Dagcrème.

Gezichtscreme voor de vochtarme huid

Bij een vochtarme huid is het natuurlijk van belang om een gezichtscrème te gebruiken die de huid extra hydrateert. In tegenstelling tot de droge huid heeft een vochtarme huid wel genoeg talg. Daarom is dit keer niet Vitamine B3, maar Vitamine B5 (Panthenol) een ingrediënt waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste gezichtscreme.

Ling over Hydraplus Gelcreme


Sinds ik dit product gebruik, krijg ik complimenten van de mensen. Ze zeggen dat ik ervan ga stralen!
Bekijk dit productLees meer reviews

Vitamine B5 heeft een hydraterende werking. Bij het gebruik van de Hydra Plus Dagcrème met een grote hoeveelheid Vitamine B5 werd na 14 dagen een gemiddelde stijging van 41% hydratatie vastgesteld.

Een gezichtscrème voor een gecombineerde/vette huid

Bij een vette huid is het belangrijk om op zoek te gaan naar werkzame ingrediënten die talg absorberen zodat de vette huid wordt verminderd. Goede ingrediënten voor een vette huid zijn o.a. Vitamine B2 (te vinden in Biodermal Vette & Gemengde Huid Creme) en Zinc, te vinden in de Matterende Zonnecrème voor de Vette Huid. Deze helpen namelijk de talgproductie te reguleren.

Sabrine over Vette en Gemengde huid Dagcreme

Super crème! Ik heb altijd last gehad van een onzuivere huid en nu ik dit product gebruik is mijn huis een stuk rustiger en heb ik nog wel een natuurlijke gloed. Bekijk dit productLees meer reviews

Daarnaast is het bij een vette huid goed om je gezicht te reinigen met een reiniging met werkzame ingrediënten als Melkzuur (Biodermal Face Gel) of Glycolzuur (Biodermal Reinigingsmousse).

Gezichtscreme voor de rijpe/oudere huid

Bij een rijpe huid is het belangrijk om een gezichtscrème te kiezen die extra hydrateert en fijne lijntjes en rimpels verminderd. Een gezichtscrème met Hyaluronzuur absorbeert water en hydrateert de huid. Het zorgt ervoor dat vocht niet kan ontsnappen waardoor rimpeltjes opgevuld lijken te worden.

L.H.G. Lemmen over Anti Age 60+ Dagcreme

Ben nú 72 en gebruik deze Biodermal 60+- dagcreme al vanaf mijn 60ste. Een gewéldig product. Zal het ook altijd aan vriendinnen en kennissen aanbevelen!… Bekijk dit productLees meer reviews

Ook bij de rijpe huid is het kiezen van een crème met Vitamine B3 aan te raden. Uit onderzoek is gebleken dat bij gebruik van een crème met Vitamine B3 de elasticiteit van de huid significant verbetert.
Vitamine B3 en Hyaluronzuur* zijn dan ook terug te vinden in veel Anti age gezichtscrèmes van Biodermal waaronder:

Biodermal Anti Age 30 plus Dagcrème
Biodermal Anti Age 40 plus Dagcrème
Biodermal Anti Age 50 plus Dagcrème

Gezichtscreme voor de normale huid

Heeft jouw huid geen ‘speciale’ behoeften? Door te kiezen voor een crème met hydraterende ingrediënten de huid zit je altijd goed. Glycerine en Vitamine B5 verbeteren de vochtbalans en vullen tekorten in de huid aan. Bekijk ook de dagcremès met SPF, zo is je huid dagelijks beschermd tegen de zon.

Clasina over Dag-en Nacht creme

Wereldspul! Gebruik deze voornamelijk op vakantie! Gewoon 1 pot mee geweldig! Bekijk dit productLees meer reviews

Kom je er nog niet uit welke gezichtscreme past bij jouw huid? Neem dan contact op met onze huidlijn of stel je vraag in de reacties!

* Tetrapeptide-21: een ingrediënt dat de aanmaak van huideigen hyaluronzuur stimuleert.

 

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen