Houd je huid jonger met Glycolzuur

Glycolzuur, vaak terug te vinden op de productverpakking als glycolic acid, is voor velen waarschijnlijk een onbekend ingrediënt. Onbekend maakt vaak onbemind en dat zou in dit geval erg zonde zijn! Glycolzuur is namelijk een ingrediënt dat bewezen helpt tegen onder andere huidveroudering en pigment. Genoeg reden om dit ingrediënt eens goed onder de loep te nemen. Lees hier meer over de werking, de voordelen en het gebruik van glycolzuur.

Wat is glycolzuur?

Glycolzuur is een fruitzuur welke afkomstig is van rietsuiker. Glycolzuur is een zogeheten AHA: Alpha Hydroxy Acid. AHA’s zijn fruitzuren met een wetenschappelijk bewezen positief effect op de huid. Andere AHA’s zijn bijvoorbeeld citric acid (citroenzuur) en lactid acid (melkzuur), welke ook terug te vinden zijn in verschillende Biodermal producten (hierover binnenkort meer in onze blog).

Hoe werkt Glycolzuur?

Glycolzuur exfolieert je huid. Exfoliëren is het verwijderen van dode huidcellen middels een product. In tegenstelling tot het scrubben van de huid worden bij exfoliëren de dode huidcellen verwijderd door de glycolzuur in plaats van door het maken van een roterende beweging.

Glycolzuur bestaat uit hele kleine moleculen die diep en gemakkelijk in de huid doordringen. Door deze kleine moleculen is glycolzuur zeer effectief voor de behandeling van verschillende huidproblemen.

Vera over Reinigingsmousse


“De mousse gebruik ik een aantal keer in de week en ik krijg er echt een gladde huid van. Super fijn!”
Bekijk dit productLees meer reviews

Bewezen resultaat voor verschillende cosmetische huidproblemen

Verschillende studies hebben het effect aangetoond van glycolzuur. Het goede nieuws: glycolzuur kan gebruikt worden bij alle huidtypes. Zie hieronder twee voordelen van het gebruik van glycolzuur;

Ondersteuning na blootstelling aan de zon

Uit meerdere studies is gebleken dat glycolic acid het herstellend vermogen van de huid ondersteunt wanneer het meerdere dagen wordt gebruikt na blootstelling aan schadelijke zonnestralen.

Bestrijdt tekenen van huidveroudering

Omdat glycolzuur diep in de huid doordringt, werkt het ook tegen huidveroudering. De grijze gloed verdwijnt en het geeft je huid een jongere uitstraling. Onderzoek ondersteunt de bevinding over deze werking van glycolzuur.

Producten met Glycolzuur

Glycolzuur is te vinden in de Biodermal Reinigingsmousse. De reinigingsmousse heeft een milde exfoliërende werking, doordat je de glycolzuur weer van je huid afspoelt. Dit maakt de mousse geschikt voor alle huidtypes.

Wil je op de hoogte worden gehouden van alle tips & tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Jill

Ik heb al jaren last van eczeem. Mn huid is altijd onrustig en gebruikte toen verschillende creme's. Maanden geleden at ik koemelk producten en kreeg ik op mn gezicht overal puistjes en vochtbulten. Heb opgelet met het eten en dronk veel water. Mn gezicht kreeg littekens en gebruikte de litteken creme van Biodermal. Na 3 maanden is mn huid helemaal egaal en heb geen last meer van droge plekken. Ben al 6 maanden gestopt met makeup en gebruik nu de PCL creme als dag/nachtcreme en de Micellair water voor reinigen. Mn huid is na zoveel jaren rustig geworden en gezond.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen