Exfoliëren

Exfoliëren is dé nieuwe verzorgingsmethode die je helpt met een stralende en frisse uitstraling. Het is een methode die vaak wordt vergeleken met scrubben. Maar wat is nu het beste voor je huid: exfoliëren of scrubben?

Wat is exfoliëren?

Exfoliëren is het verwijderen van de dode huidcellen van de opperhuid. Door het exfoliëren van je huid worden de dode huidcellen losgeweekt en kun je ze gemakkelijk verwijderen. Waarom we het exfoliëren van je huid aanraden? Naarmate je ouder wordt, heeft je huid meer moeite met het aanmaken van nieuwe huidcellen. Het gevolg: de dode huidcellen blijven langer op je huid zitten en zo krijgt je huid een doffere uitstraling. Ook kunnen de opgehoopte dode huidcellen eerder zorgen voor onzuiverheden en puistjes, en dat wil je natuurlijk liever voorkomen.

De nieuwe Pure Balance Cleansing Mousse met exfoliërende enzymen


• Zuiverend en diepreinigend
• Gaat onzuiverheden en oneffenheden tegen
• Zacht en fris huidgevoel
• Met exfoliërende enzymen en salicylzuur (BHA-zuur)

Bekijk product

Je gezicht exfoliëren

Door je gezicht dagelijks te exfoliëren, kun je de dode huidcellen sneller verwijderen. Hierdoor wordt je huid egaler en krijgt je huid weer een frisse uitstraling. Het exfoliëren van de huid kan verstopte poriën als het ware ‘ontstoppen’, waardoor grove poriën minder zichtbaar lijken. Het exfoliëren van je gezicht doe je met een product dat één van de werkzame stoffen salicylzuur (BHA), melkzuur (AHA) of glycolzuur (AHA) bevat.

Wat is het verschil tussen exfoliëren en scrubben?

Exfoliëren wordt vaak vergeleken met scrubben. Toch zijn deze twee technieken erg verschillend van elkaar. Bij het scrubben van je huid verwijder je minder secuur de huidcellen. Zo ruim je niet alleen je dode huidcellen op, maar ook je gezonde huidcellen. Hierdoor wordt je huidbarrière aangetast en vermindert de bescherming tegen invloeden van buitenaf.

Bij het exfoliëren van je gezicht verwijder je de gezonde huidcellen niet. Wij kiezen daarom liever voor exfoliëren dan voor scrubben.

Wanneer exfoliëren?

We raden je aan om dagelijks je gezicht te reinigen met een product dat exfoliërende enzymen bevat. Staat er daarnaast binnenkort een (chemische) peeling van je gezicht op de agenda? Vaak wordt dan geadviseerd om in de weken voorafgaand aan de peeling al te starten met het exfoliëren van de huid. Vraag dit vooral na bij jouw gezichtsbehandelaar!  

De juiste exfoliërende producten voor jouw huid

Exfoliërende producten bevatten de werkzame ingrediënten salicylzuur (BHA), melkzuur (AHA) of glycolzuur (AHA). Weten wanneer je kiest voor een exfoliant met BHA en wanneer voor een exfoliant met AHA? Lees dan verder op onze blog over exfoliant. Check voor al onze exfoliërende producten de Pure Balance lijn.

Wil je op de hoogte worden gehouden van tips & tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen