Exfoliëren of scrubben: wat is het beste voor de huid?

Een stralende en frisse uitstraling: dat willen we allemaal wel. Exfoliëren is dé nieuwe verzorgingsmethode die je hierbij helpt. Het is een methode die vaak wordt vergeleken met scrubben. Maar wat is nu het beste voor je huid: exfoliëren of scrubben?

Wat is exfoliëren?

Naarmate je ouder wordt, heeft je huid meer moeite met het aanmaken van nieuwe huidcellen. Het gevolg: de dode huidcellen blijven langer op je huid zitten en zo krijgt je huid een doffere uitstraling. Ook kunnen de opgehoopte dode huidcellen eerder zorgen voor onzuiverheden en puistjes, en dat wil je natuurlijk liever voorkomen. Daarom doe je er goed aan om je huid regelmatig te exfoliëren. Door je huid te exfoliëren worden de dode huidcellen losgeweekt. Een product met exfolierende werking bevat werkzame ingrediënten die de dode huidcellen sneller verwijderen.

De nieuwe Pure Balance Cleansing Mousse
voor een gladde en egale huid


• Zuiverend en diepreinigend
• Gaat onzuiverheden en oneffenheden tegen
• Zacht en fris huidgevoel
• Met exfoliërend enzym en salicylzuur (BHA-zuur)

Bekijk product

Wat doet exfoliëren voor je gezicht

Door je gezicht dagelijks te exfoliëren, kun je de dode huidcellen sneller verwijderen. Hierdoor wordt je huid egaler en krijgt je huid een frisse en heldere uitstraling. Ook kan je door de huid te exfoliëren verstopte poriën als het ware ontstoppen, waardoor grove poriën minder zichtbaar lijken. Het exfoliëren van je gezicht doe je met een product dat een van de werkzame stoffen salicylzuur (BHA), melkzuur (AHA) of glycolzuur (AHA) bevat.

Wat is het verschil tussen exfoliëren en scrubben?

Exfoliëren wordt vaak vergeleken met scrubben. Toch zijn deze twee technieken erg verschillend van elkaar. Bij het scrubben van je huid verwijder je net als bij exfoliëren ook de dode huidcellen. Wel kan je bij het scrubben van je gezicht en huid ook gezonde cellen verwijderen. Hierdoor kan de huidbarrière worden aangetast en kan je huid geen goede bescherming meer bieden tegen invloeden van buitenaf. Bij het exfoliëren van je gezicht verwijder je de gezonde huidcellen niet. Kies daarom liever voor exfoliëren dan voor scrubben.

De nieuwe Pure Balance Skin Refining Nachtbalsem
voor een gladde en egale huid


– Intensieve hydratatie

– Gaat onzuiverheden tegen en verfijnt de poriën

– Matterende formule

Bekijk product

De juiste exfoliant voor jouw huid

Exfoliërende producten bevatten de werkzame ingrediënten salicylzuur (BHA), melkzuur (AHA) of glycolzuur (AHA). Maar wanneer kies je voor een exfoliant met BHA en wanneer voor een exfoliant met AHA? Hieronder leggen wij het verschil tussen deze twee exfolianten uit:

Exfoliant met BHA

Een exfoliant die BHA bevat kan diep in de poriën komen en verwijdert zo effectiever dode huidcellen en overtollig talg. Hierdoor is BHA het meest geschikt voor de gecombineerde tot vette huid.

Exfoliant met AHA

Een exfoliant met AHA kent naast exfoliërende eigenschappen ook anti-age voordelen. Het calcium in AHA’s bevordert de vorming van nieuwe huidcellen waardoor rimpels minder zichtbaar zijn. AHA is geschikt voor alle huidtypen en in het bijzonder voor de rijpe huid. Als dit is wat bij jouw huid past, kan je bijvoorbeeld kiezen voor de Reinigingsmousse met glycolzuur!

Dus, voor een frisse en stralende uitstraling doe je er goed aan om de huid regelmatig te exfoliëren. Doordat de dode huidcellen worden losgeweekt, helpt het om onzuiverheden en vergrote poriën te verminderen. Door te exfoliëren blijven de gezonde huidcellen op je huid, wat bij scrubben niet het geval is. Meer tips? Lees dan deze blog over 4 tips voor het behoud van een gezonde (en stralende huid).

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Privacy Statement   |  

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen