Hyaluronzuur: hét hydratatie wonder!

Hyaluronzuur is dé hydratatiebooster voor de huid. Dit ingrediënt is dan ook te vinden in veel crèmes en serums. Maar…wat is hyaluronzuur? En wat zijn de voordelen van dit beauty ingrediënt? Lees gauw dit artikel om meer te weten over dit wondermiddel.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur (natriumhyaluronaat) is een huideigen ingrediënt dat in de huid en in het bindweefsel voorkomt. Het is een polysaccharide (suiker) dat vocht vasthoudt, waardoor de huid en gewrichten soepel blijven.

Hoe werkt hyaluronzuur?

Hyaluronzuur houdt vocht vast en gaat vochtverlies tegen. Een verzorgingsproduct met hyaluronzuur reguleert vocht in de huidcellen. Hierdoor blijft de huid langdurig gehydrateerd voor een stralende, frisse huid.

Leuk weetje: Hyaluronzuur is als een glas water voor je gezicht: 1 gram hyaluronzuur houdt tot wel zes liter vocht vast. Dus zeg maar hallo tegen die gehydrateerde huid!

Wat zijn de voordelen van een crème met hyaluronzuur?

Naast het hydrateren van de huid, biedt hyaluronzuur meer voordelen:

  • Helpt de huid beschermen tegen invloeden van buitenaf
    Hyaluronzuur heeft antioxiderende eigenschappen. Hierdoor beschermt het ingrediënt tegen stoffen die de huid kunnen beschadigen.
  • Vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes
    Een crème met hyaluronzuur kan de huid van je gezicht zodanig hydrateren dat de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels minder wordt. Hyaluronzuur slurpt als het ware water in de huid en zorgt ervoor dat vocht niet uit de huid kan ontsnappen, waardoor rimpeltjes opgevuld lijken te worden.

Crèmes met hyaluronzuur

Er zijn veel crèmes verkrijgbaar waar hyaluronzuur in zit. Maar let wel op: een klein beetje kan genoeg zijn… anders wordt het plakkerig. Ook is de samenwerking van verschillende ingrediënten belangrijk voor de werkzaamheid. Wil je weten of een product hyaluronzuur bevat? Zoek dan in de ingrediëntenlijst naar ‘Sodium Hyaluronate’ of ‘Hydrolyzed Hyaluronic Acid’.

Op zoek naar een fijne crème met hyaluronzuur? Onze Pure Balance Dag-gel crème en onze Pure Balance Skin Refining Nachtbalsem bevatten hyaluronzuur.

Miranda over Pure Balance Skin Purifying Dag Gel-Crème

“Ik hoef niet verder te zoeken: tube verpakking is hygiënisch, de creme trekt snel in en werkt perfect alleen óf als basis onder make-up. Mijn man gaf een compliment over hoe mooi mijn huid er uit ziet! Egaler, rustiger, minder glimmend, gehydrateerd. Ik gebruik nu alle 3 Pure Balance producten.” Bekijk dit productLees meer reviews

Serums met hyaluronzuur

Kan jouw huid een dagelijkse boost gebruiken? Dan is een serum een goede toevoeging aan je huidige routine! Een serum is een effectief product binnen huidverzorging vanwege de hogere concentratie werkzame ingrediënten. Zo bestaan er ook serums die rijk zijn aan hyaluronzuur, zoals ons Pure Balance Skin Boosting Serum . Daarnaast bevat ons Skin Booster Hydrating Serum provitamine B5 (panthenol) en drievoudig hyaluronzuur voor intensieve en langdurige hydratatie tot diep in de huid.

Zonnefluïdes met hyaluronzuur

Op zoek naar een zonproduct voor het gezicht met hyaluronzuur? De Biodermal Ultralichte Zonnefluïde SPF 50+ bevat naast een hoge beschermende factor huideigen hyaluronzuur en antioxidanten om de huid intensief te hydrateren en te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Bovendien is de parfumvrije formule zeer geschikt als laatste stap in jouw ochtenroutine. De ultralichte textuur trekt snel in, matteert de huid en verstopt de poriën niet.

Crèmes die de aanmaak van hyaluronzuur verhogen

Naast crèmes waar hyaluronzuur in zit, zijn er ook stoffen die de aanmaak van hyaluronzuur stimuleren. Een voorbeeld hiervan is Tetrapeptide-21. Tetrapeptide-21 stimuleert de aanmaak van huideigen hyaluronzuur en collageen. Het helpt rimpels zichtbaar verminderen en geeft de huid meer volume. Tetrapeptide-21 is te vinden in Anti Age Dagcreme 30+, Anti Age Dagcreme 40+, Anti Age Dagcreme 50+, Anti Age Dagcreme 60+.

Wil je op de hoogte worden gehouden van alle tips & tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Ria Wolbers

Mijn favoriete creme ooit plc creme is top voor de huid

Biodermal

Beste Annie, Biodermal heeft een crème speciaal voor rosacea, dit is de couperose crème. Meer informatie kun je hier vinden: https://www.biodermal.nl/huidproblemen/rosacea/ Vriendelijke groet, Biodermal

Annie

Hallo ik heb rosacea en durf niks van crème te gebruiken meschien hebben jullie de oplossing.

Yvonne Quispel

Ik gebruik het al jaren ben nu 62 dus de potjes voor 60+ mijn dochter gebruikt De 40+ ,dus wie weet komt de 70+ ook nog een keer . Gr Yvonne Quispel

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen