Micellair water, de magneet voor onzuiverheden?

Biodermal

3 mei 2017 | 3:14

Micellair water is geen nieuw product op de markt, maar het is de afgelopen jaren steeds populairder aan het worden. Het heldere product dat er bijna uitziet als water, zit vol met ingrediënten die je huid op een zeer milde en doeltreffende manier reinigen. Maar wat is micellair water eigenlijk? En wat doet het voor je huid?

Wat is micellair water?

Micellair water dankt zijn naam aan de micellen die je erin kunt vinden. Deze micellen zijn kleine, reinigende deeltjes die talg, dode huidcellen, make-up en overige onzuiverheden aantrekken. Dankzij deze deeltjes hoef je niet hard over je huid te wrijven om al het vuil te verwijderen. Daarmee is micellair water ook heel geschikt voor mensen met een gevoelige huid.

Hoe werkt micellair water?

Nu heb je antwoord op de vraag; wat is micellair water, maar hoe werkt het eigenlijk? Biodermal micellair water is speciaal ontwikkeld om te reinigen, maar ook om te kalmeren en te verzorgen. Naast de micellen bevat het micellair water verschillende ingrediënten:

De ingrediënten
De extracten uit haver kalmeren de (gevoelige) huid en zorgen ervoor dat je huid rustig aanvoelt. Glycerine trekt het vocht aan en de provitamine B5 (Panthenol) helpt het vocht vast te houden in je huid. Dit zorgt ervoor dat je huid na de reiniging zacht aan blijft voelen en gehydrateerd is.

Biodermal Micellair Water


“Micellair water van Biodermal is speciaal ontwikkeld om de huid op uiterst milde en doeltreffende manier te reinigen en make-up en andere onzuiverheden te verwijderen.”

Micellair water in je beautyroutine

Ondertussen weet je het antwoord op de vragen: wat is micellair water en hoe werkt het? Maar hoe gebruik je dit water? Je gebruikt het micellair water in combinatie met een wattenschijfje waarmee je mild je gezicht en hals kunt reinigen. Reinigen met micellair water kan voldoende zijn om je hele gezicht goed te reinigen. Gebruik je naast micellair water ook nog andere reinigingsproducten? Start je reiniging dan altijd eerst met de andere reinigingsproducten en vervolgens micellair water.

Je gezicht reinigen: de gouden tip!

Welk reinigingsproduct je ook gebruikt, 1 belangrijke regel hoor je altijd op te volgen: reinig je huid elke ochtend en elke avond, ook als je geen make-up op hebt gehad!

Je huid reinigen voordat je naar bed gaat is erg belangrijk omdat er gedurende de dag verschillende stof- en vuildeeltjes op je huid terechtkomen. Daarbij ontstaat er ook zout van zweet en talgafscheiding op je gezicht. Hier wil je natuurlijk niet je bed mee in stappen 😉

Wanneer je vervolgens weer wakker wordt heeft je huid de tijd gehad om ’s nachts te herstellen. Tijdens dit herstel komen er verschillende afvalstoffen vrij. Deze dien je ’s ochtends weer te reinigen om je schone huid te behouden. Tenslotte is alleen een schone huid goed in staat om de werkzame stoffen op te nemen uit je huidverzorgingsproducten, waardoor je dag- en nachtcrèmes of booster nog effectiever worden.

De reinigingsproducten van Biodermal

Naast het micellair water heeft Biodermal ook nog reinigingsmelk, reinigingsmousse, reinigingslotion, oog make-up remover en facewash in het assortiment. Ongeacht je voorkeur voor een reinigingsproduct, onthoud altijd dat een gereinigde huid nooit droog of trekkerig aan mag voelen. Als dat wel het geval is, is het handig om over te stappen naar een ander soort reiniging.

Wat is jouw persoonlijke ervaring met micellair water van Biodermal? Laat je review achter op onze pagina, daarmee help je andere vrouwen een keuze te maken bij het kiezen van producten!

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Exfoliëren Gezichtsreiniging Gezichtsverzorging Glycolzuur Huidverzorgingsproducten

Lees ook

Reacties

Thea

Reinigt goed ,maar plakt heel erg !