Salicylzuur: laat de huid stralen

Salicylzuur is een zeer effectief ingrediënt om de huid mee te exfoliëren. Ben je benieuwd waarom dit ingrediënt exfoliërend werkt en welke eigenschappen salicylzuur naast exfoliëren nog meer heeft? Wij nemen in deze blog dit fijne ingrediënt onder de loep.

Wat is salicylzuur?

Salicylzuur valt onder de betahydroxyzuren, beter bekend als de BHA’S. Net zoals alphahydroxyzuren (AHA’s) hebben BHA’s ook een exfoliërend effect op de huid.

Salicylzuur: hoe werkt het?

Salicylzuur is een BHA die huid zeer effectief exfolieert. Het exfoliëren van je huid houdt in dat de dode huidcellen worden losgeweekt van je huid en dat de huid wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. Het resultaat: grove poriën worden verfijnd, oneffenheden worden minder zichtbaar, je krijgt een frisse en stralende uitstraling en de huidtextuur wordt verbeterd. Onze Pure Balance lijn bevat de Skin Renewing Cleansing Mousse waarin salicylzuur is toegevoegd. Salicylzuur in combinatie met een mild exfoliërend enzym zorgen ervoor dat dode huidcellen eerder verdwijnen.

Pure Balance Cleansing Mousse

  • Zuiverend en diepreinigend
  • Gaat onzuiverheden en oneffenheden tegen
  • Zacht en fris huidgevoel
  • Met exfoliërend enzym en salicylzuur (BHA-zuur)

Bekijk product

Salicylzuur verfijnt de poriën

Salicylzuur is een vetoplosbaar ingrediënt dat zich perfect mengt met de vetten op je huid en het talg in je poriën. Als je je gezicht regelmatig verzorgt met een product dat salicylzuur bevat, worden poriën ontstopt doordat dode huidcellen van de huid worden verwijderd. Zo worden grove poriën verfijnd én worden onzuiverheden zoals mee-eters en puistjes minder. Je huid wordt zo dus gladder en egaler!

Salicylzuur bij puistjes

Salicylzuur is ook een geschikt ingrediënt om te gebruiken bij puistjes. Het helpt puistjes tegen te gaan. Daarnaast heeft dit zuur een kalmerend effect en is het hiermee ook geschikt voor de gevoelige huid.

Wil je oneffenheden en onzuiverheden tegengaan? Ga dan voor een product, zoals een exfoliant, dat het effectieve salicylzuur, een BHA, bevat. Bij Biodermal worden in producten ingrediënten gebruikt die de natuurlijke kracht van de huid ondersteunen. In onze blogs nemen we deze ingrediënten onder de loep. Lees hier meer over de werking van ureum en de unieke kracht van Q10.

 

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen