Salicylzuur: laat de huid stralen

Gebruik jij al een exfoliant in je routine? Het gebruik van een exfoliant is dé stap voor een stralende en glowy skin. Een van de ingrediënten om mee te exfoliëren is salicylzuur. Je vindt salicylzuur dan ook vaak terug in zogeheten BHA exfolianten. Een BHA met salicylzuur werkt bij verschillende huidproblemen zoals puistjes, mee-eters en grove poriën. Benieuwd hoe dit precies werkt en of salicylzuur iets voor jou is? Lees dan snel verder!

Wat is salicylzuur?

Salicylzuur is een zuur dat afkomstig is van wilgenschors en dat wordt gebruikt als exfoliant voor de huid. Salicylzuur valt onder de betahydroxyzuren, beter bekend als de BHA’s. Net zoals alphahydroxyzuren (AHA’s) verwijderen BHA’s dode huidcellen van de huid.

Salicylzuur als BHA exfoliant

De meest voorkomende BHA is salicylzuur. Het exfoliëren met een BHA met salicylzuur houdt in dat de dode huidcellen worden losgeweekt van je huid en dat de huid wordt gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. Vervolgens dringt salicylzuur door in je huid om zo de poriën van binnenuit schoon te maken. Een BHA ‘duwt’ als het ware overtollig vuil, talg en olie uit de poriën. Dit is ook het grote verschil met een AHA. Waar een AHA de oppervlakte van de huid reinigt, dringt een BHA door tot diep in de poriën.

Pure Balance Cleansing Mousse

Een BHA exfoliant met salicylzuur
en exfoliërend enzym
Zuiverend en diepreinigend
Gaat onzuiverheden en oneffenheden tegen
Zacht en fris huidgevoel

Bekijk product

Voor wie is salicylzuur geschikt?

Hoewel salicylzuur geschikt is voor bijna alle huidtypes, is het met name geschikt voor de normale en gecombineerde huid. Zeker wanneer je last hebt van grove poriën, puistjes, oneffenheden en onzuiverheden is het toevoegen van een BHA exfoliant met salicylzuur een must in je routine. Heb je een normale of droge huid? Dan raden we je aan om te kiezen voor een AHA.

Salicylzuur bij puistjes

Salicylzuur is een vetoplosbaar ingrediënt dat zich perfect mengt met de vetten op je huid en het talg in je poriën. Als je je gezicht regelmatig verzorgt met een BHA dat salicylzuur bevat, wordt de bron van puistjes en onzuiverheden aangepakt waardoor verstopping wordt vermindert. Dit maakt salicylzuur het perfecte ingrediënt voor de gecombineerde huid of wanneer je last hebt van puistjes en onzuiverheden. Daarnaast heeft dit zuur een kalmerend effect en is het hiermee ook geschikt voor de gevoelige huid.

Salicylzuur bij grove poriën

Het voordeel van salicylzuur is dat het een van de weinige ingredienten is die kan doordringen tot aan de poriën waar het de huid reinigt van vuil. Daarnaast vermindert salicylzuur dode huidcellen met als resultaat: minder grove poriën en een gladde, egale en stralende huid!

Biodermal producten met salicylzuur

Ben je bekend met onze Pure Balance lijn? Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor de volwassen, gecombineerde huid en zorgt voor zichtbare verbetering van de huidtextuur. De Skin Renewing Cleansing Mousse uit deze Pure Balance lijn is een gezichtsreiniger die werkt als een BHA exfoliant en bevat salicylzuur in combinatie met een mild exfoliërend enzym. Deze combinatie van ingredienten zorgt voor een frisse, zachte en stralende huid die in balans is.

BHA peeling

De Skin Renewing Cleansing Mousse kan ook 1 à 2 keer per week als BHA peeling worden gebruikt voor een extra zachte, gladde en egale huid. Laat de mousse dan 1 minuut inwerken op een vochtige huid en spoel af met lauw water.

Toevoegen in je routine

Bij double cleansing, een BHA peeling of wanneer je salicylzuur gebruikt in de vorm van een leave-on BHA exfoliant, gebruik je een exfoliant met salicylzuur als tweede stap in je routine. Gebruik salicylzuur dus nadat je je make-up hebt verwijdert met een ‘normale’ gezichtsreiniger zoals micellair water of een reinigingsolie. Na het gebruik van een exfoliant met salicylzuur ga je over naar stap 3 in je routine, bijvoorbeeld een serum of dagcrème.

Gebruik je salicylzuur in de vorm van een gezichtsreiniger zoals de Pure Balance Cleansing Mousse? Dan zou je stap 1 en 2 kunnen samenvoegen, omdat je in deze stap ook make-up en vuil verwijdert. Wij adviseren echter om altijd te beginnen met een reiniger waarbij eerst alle make-up, zonnebrandcrème en vuil van de huid wordt opgenomen voor een maximaal effect, bijvoorbeeld P-CL-E Reinigingsolie of Sensitive Balance Micellaire Reinigingsgel.

 

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen