Vitamine E: de beschermengel voor je huid?

Nadat we het in onze blogs hebben gehad over hyaluronzuur, panthenol, niacinamide en glycerine is het tijd om vitamine E onder de loep te nemen. Wat is de functie van deze vitamine en waarom is dit ingrediënt belangrijk voor je huid? Dit leggen wij je graag uit.

Wat is Vitamine E?

De van nature meest voorkomende vitamine in de huid is vitamine E, maar wij maken deze vitamine zelf niet aan. Dit betekent dat we via voedingstoffen en crèmes vitamine E in ons lichaam moeten krijgen. Deze vitamine komt onder andere voor in zonnebloemolie, dieet halvarine en margarine, brood, graanproducten, noten, zaden, groenten en fruit. En wees gerust: een overschot aan vitamine E is niet schadelijk.

Hoe werkt vitamine E in de huid?

Via de talgafscheiding bereikt vitamine E de bovenste lagen van de gezichtshuid en biedt hier bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Zo’n beschermende stof wordt ook wel een antioxidant genoemd. Antioxidanten vangen agressieve stoffen weg die ook wel vrije radicalen worden genoemd. Deze vrije radicalen kunnen schade geven aan cellen en weefsels. Vitamine E lijkt dus een beschermengel voor de huid te zijn. Lees meer over het kiezen van de juiste gezichtscrème met antioxidanten.

Lynsey over P-CL-E Creme


“Fantastische crème! Waar andere crèmes mijn gemengde huid droog en trekkerig doen aanvoelen geeft deze crème mij een fantastisch gevoel”
Bekijk dit productLees meer reviews

Wat doet Vitamine E voor de huid?

Vitamine E versterkt de barrièrefunctie van de huid. Dit is ook de reden waarom het huidsmeer van een pasgeboren baby zo veel Vitamine E bevat. Daarnaast heeft vitamine E herstellende eigenschappen en biedt het bescherming tegen de beschadiging van de huid door UV-straling. Om die reden is vitamine E ook in alle zonproducten van Biodermal verwerkt.

Leuk weetje: bij de bescherming tegen UV-straling kan de combinatie van vitamine E en vitamine C voor een versterkend effect zorgen. Ten slotte is vitamine E het ingrediënt dat ervoor zorgt dat andere werkzame ingrediënten in huidverzorgingsproducten dieper in de huid kunnen komen. Go vitamine E!

Petra over Gevoelige huid Zonnespray SPF 50+


“Voor mijn dochter is deze spray echt een oplossing. Bij de eerste zonnestralen verbrandt ze al en heeft ze last van uitslag en bultjes. Met deze spray verbrandt ze niet en kan ze toch de zon in zonder meteen uitslag te krijgen.”
Bekijk dit productLees meer reviews

Vitamine E in een crème of olie

Vitamine E is een verzamelnaam voor verschillende tocoferolen en tocotrienolen (vetoplosbare stoffen). De gesynthetiseerde vorm van tocoferol en azijnzuur is Tocopheryl Acetate. Deze variant van vitamine E wordt meestal gebruikt in cosmetische producten, omdat deze vorm stabieler is dan de pure vitamine E. Als je wilt weten of er vitamine E in een crème zit, zoek dan dus naar het ingrediënt Tocopheryl Acetate achter op de verpakking.

Vitamine E in producten van Biodermal

Vitamine E is terug te vinden in veel Biodermal producten waaronder:

Ook bevatten natuurlijke oliën, die je soms terugvindt in verzorgingsproducten, vaak vitamine E. Zo bevat bijvoorbeeld de P-CL-E olie van Biodermal vitamine E, wat het natuurlijk herstellend vermogen van de huid helpt te ondersteunen.

Pure Balance Skin Refining Nachtbalsem

• Verbetert de huidtextuur
• Gaat onzuiverheden en oneffenheden tegen
• Maakt de huid glad en zacht
• Voor normale & gecombineerde huidtypen

Bekijk product

Meer weten over vitamine E in gezichtsverzorging? Lees dan ook onze blog over gezichtsolie.

Bronnen:
NCBI: Vernix caseosa in neonatal adaptation
NCBI: Vitamin E in human skin: organ-specific physiology and considerations for its use in dermatology.
Voedingscentrum
Thiele et al., 2005; Thiele & Ekanayake-Mudiyanselage, 2007

Darr et al., 1996; Lin et al., 2003; Ritter et al., 1997
Zondlo, 2001; CIR, 2014

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen