Antioxidanten: een must in je huidverzorging!

Waarschijnlijk heb je ze weleens voorbij horen komen: antioxidanten. Deze stoffen komen voor in voedingsmiddelen en huidverzorging en helpen om vrije radicalen te neutraliseren. Antioxidanten spelen dan ook een belangrijke rol in een gezonde, stralende huid. Benieuwd hoe antioxidanten dit precies doen én wat precies de voordelen zijn van een crème met antioxidanten? Lees dan snel verder!

Wat zijn antioxidanten?

Voordat we ingaan op de voordelen van antioxidanten in huidverzorging, is het belangrijk om te begrijpen wat antioxidanten precies zijn. Antioxidanten zijn stoffen die ons lichaam beschermen tegen schade die wordt veroorzaakt door zogeheten vrije radicalen. Vrije radicalen ontstaan zowel van nature in ons lichaam als door externe factoren zoals blootstelling aan schadelijke UV-straling, vervuiling en stress.

Wat doen antioxidanten voor de huid?

Door het gebruik van antioxidanten worden schadelijke effecten geneutraliseerd waardoor tekenen van vroegtijdige huidveroudering, zoals donkere vlekjes en rimpels, worden tegengegaan. Hallo, stralende, jonge huid!

Welke antioxidanten zijn er?

Er zijn verschillende soorten antioxidanten in huidverzorgingsproducten. De bekendste zijn vitamine B3 (ook wel niacinamide genoemd), vitamine C, vitamine E, Q10 en groene thee-extract. Al deze antioxidanten hebben een positieve invloed op de huid, zoals zichtbaarheid van pigmentvlekken te verminderen, het verminderen van roodheid én het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

Biodermal Skin Essential Gel-Crème met antioxidanten!

De nieuwe Biodermal Skin Essential Gel-Crème bevat tal van krachtige ingrediënten waaronder de antioxidanten vitamine C & E, niacinamide, hyaluronzuur, sarcosine en glycerine. Deze superlichte alles-in-één dagcrème met SPF 30 geeft een breedspectrum bescherming tegen schadelijke UVA- en UVB straling én beschermt de huid tegen infrarood licht en vervuiling van buitenaf. Het resultaat: een stralende huid met een gezonde glow.
Bekijk product

3 voordelen van antioxidanten

Het mag inmiddels duidelijk zijn: het smeren van een crème met antioxidanten kent vele voordelen. Maar welke voordelen zijn dit precies?

1: Voorkomt huidveroudering en vermindert fijne lijntjes en rimpels

Door het smeren van een crème met antioxidanten zoals vitamine C – hét ingrediënt voor een frisse, stralende en glowy skin – wordt de productie van collageen in de huid gestimuleerd. Dit is een must in de strijd tegen huidveroudering. Het smeren van pure collageen op de huid heeft geen zin, maar het gebruik van een crème met antioxidanten wel!

Er zijn meerdere soorten vitamine C te vinden in gezichtscrèmes. De nieuwe Biodermal Skin Essential Gel-Crème bevat verschillende antioxidanten, waaronder Ascorbyl Tetraisopalmitate. In tegenstelling tot directe vormen van vitamine C is Ascorbyl Tetraisopalmitate een vitamine C-derivaat dat na aanbrengen wordt omgezet in vitamine C, waardoor het de huid minder snel irriteert.

Onderzoeken

Dat antioxidanten werken tegen huidveroudering blijkt ook uit meerdere studies. Na het gebruik van een crème met antioxidanten werd een significante verbetering te zien in rimpels en fijne lijntjes, de elasticiteit van de huid en de algehele uitstraling van de huid.

2: Verminderen de schadelijke effecten veroorzaakt door UV-straling

Wist je dat UVA-straling afkomstig van de zon één van de belangrijkste oorzaken is van versnelde huidveroudering? Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat huidverzorgingsproducten met antioxidanten zoals vitamine B3 (niacinamide), vitamine C en vitamine E de schadelijke effecten die veroorzaakt worden door de zon verminderen.

3: Antioxidanten zorgen voor een stralende en egale huid

Verschillende antioxidanten, waaronder vitamine B3 (niacinamide), gaan een doffe huid en ongelijkmatige huidteint tegen. Zo wordt, bijvoorbeeld, de zichtbaarheid van pigmentvlekken vermindert en zorgt het gebruik van een crème met antioxidant vitamine C voor een zachte, frisse en stralende huid.

Crème met antioxidanten

Antioxidanten zijn dé werkzame ingrediënten voor een stralende en jong uitziende huid. Maar is het smeren van een crème met alleen antioxidanten genoeg? Hoewel antioxidanten een cruciale rol spelen, is het belangrijk om te weten dat ze slechts een deel van de oplossing zijn. Naast antioxidanten zijn er nog andere krachtige ingrediënten die je huidverzorging naar een hoger niveau tillen. Denk aan ingrediënten als hyaluronzuur om de huid intensief te hydrateren en sarcosine, wat de huid matteert en onzuiverheden tegen gaat.  Last but not least, is het essentieel om je huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dagelijks gebruik van een crème met SPF en breedspectrum UVA- en UVB-filters beschermt tegen schadelijke effecten van UV-straling en daarmee tegen vroegtijdige veroudering en pigmentvlekjes.

Zonnebrand met antioxidanten

Een zonnebrandcrème met antioxidanten is aanvullend of ‘bovenop/na je gezichtsverzorging’ de gouden combinatie als je op zoek bent naar een optimale bescherming van de huid. Een zonnebrand met antioxidanten beschermt je huid namelijk tegen schadelijke UVA- en UVB straling én beschermt de huid tegen infrarood licht en vervuiling van buitenaf. Kies daarom altijd voor een zonnebrand met antioxidanten en UVA- én UVB filters.

Wist je dat alle
Biodermal zonnebrandcrèmes voor het gezicht altijd UVA- en UVB filters én antioxidanten bevatten? Deze beschermen de huid tegen invloeden van buitenaf en helpen om tekenen van vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan.

Nieuw: Biodermal Skin Essential Gel-Crème

Op zoek naar een dagcrème met antioxidanten, actieve ingrediënten en een hoge SPF? De Biodermal Skin Essential Gel-Crème is dan jouw nieuwe, superlichte alles-in-één dagcrème. Het bevat een combinatie van krachtige antioxidanten waaronder vitamine B3 (niacinamide), vitamine C en vitamine E. Daarnaast bevat de gel-crème hyaluronzuur met laagmoleculair gewicht wat volume geeft aan de huid waardoor fijne lijntjes en rimpels verminderen. En sarcosine wat talg vermindert en helpt tegen een glimmende huid en onzuiverheden. De Skin Essential Gel-Crème bevat SPF 30 met breedspectrum UVA- en UVB-filters die beschermen tegen schadelijke effecten van UV-straling en daarmee tegen vroegtijdige huidveroudering en pigmentvlekjes. Het resultaat: een stralende huid met een gezonde glow!

Judith De jong

Waarom nou weer die parfum erin??? Maakt gelijk dat ik dit product echt niet ga kopen. Zonde hoor...

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen