Peptiden: dé nieuwe ontdekking in huidverzorging

Bij Biodermal zijn we altijd op zoek naar de juiste mix van actieve ingrediënten in onze producten. Daarom bevatten onze crèmes en serums ingrediënten die écht iets doen voor de huid zoals niacinamide, hyaluronzuur en prebiotica. Goed nieuws: hier mogen we weer een nieuw ingrediënt aan toevoegen: peptiden! Peptiden zijn dé nieuwe ontdekking op het gebied van skincare. Dit is ook niet zo gek, want peptiden hebben het vermogen om diep in de huid door te dringen en daarmee verschillende cosmetische huidproblemen aan te pakken. Nieuwsgierig? Lees hier meer!

Wat zijn peptiden?

Peptiden zijn korte reeksen aminozuren. Peptiden lijken erg op eiwitten aangezien beiden uit een reeks aminozuren bestaan. Het verschil; peptiden bevatten doorgaans 2 tot 50 aminozuren, terwijl eiwitten uit ketens bestaan van meer dan 50 peptiden. Dit is direct het grote voordeel van peptiden. Door de korte ketens kunnen peptiden beter worden opgenomen door de huid in vergelijking met eiwitten zoals collageen.

Peptiden en de huid

De stevigheid, rimpels en elasticiteit van de huid zijn afhankelijk van het gehalte aan collageen, elastine en keratine in de huid. Naarmate we ouder worden, beginnen deze eiwitten af te breken en langzamer te vernieuwen.

Een crème of serum met peptiden verhoogt de productie van collageen, elastine en keratine. Het resultaat; een stevigere en egale huid met minder rimpels.

Oogcrème met Peptiden


Biodermal Oogcrème Wallen en Donkere Kringen bevat een hoge concentratie peptiden en niacinamide die de de huid verstevigen en rimpels tegengaan.
Bekijk product

Peptiden verstevigen de huid

Er zijn inmiddels velen onderzoeken verricht naar ingrediënten die rimpels tegengaan waaronder niacinamide en vitamine A. Het grote voor veel van peptiden is echter dat deze ingrediënten rimpels verminderen én de huid verstevigen. Daarom zijn peptiden de nieuwe ontdekking op het gebied van skincare en perfect wanneer je last hebt van een verslapte huid of bij huidproblemen als wallen of donkere kringen.

Soorten peptiden

Er zijn honderden verschillenden peptiden die bestaan uit verschillende combinaties van aminozuren. Elke peptiden heeft dan ook zijn eigen werking. Zonder peptiden zou de huid niet zijn structuur, elasticiteit of stevigheid hebben. Maar de ene peptiden is de andere niet; door zijn velen variaties heeft elk type peptiden een specifieke werking. De Biodermal Oogcrème Wallen en Donkere Kringen bevat 3 soorten peptiden. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat deze peptiden rimpels verminderen, de huid verstevigen en wallen en donkere kringen tegengaan.

Verminder wallen – acetyl tetrapeptide-5

Een peptide van vier aminozuren die wallen onder de ogen vermindert, pigmentatie van donkere kringen vermindert en de elasticiteit en structuur van de huid verbetert.

Onderzoek heeft aangetoond dat deze peptiden wallen onder de ogen vermindert die zijn ontstaan door vochtophoping.

Huidversteviging – palmitoyl tripeptide-1

Palmitoyl tripeptide-1, ook wel pal-GHK en palmitoyl oligopeptide genoemd is een ‘boodschapperpeptide’ voor de vernieuwing van collageen. Deze peptiden stimuleert de aanmaak van collageen, versterkt de huid én vermindert rimpels. Het is niet voor niets dat de werking van deze peptiden in onderzoeken wordt vergeleken met het populaire anti-aging ingrediënt retinol.

Verminder rimpels – palmitoyl tetrapeptide-7

Deze peptiden zorgt voor een vermindering van het aantal rimpels in het gezicht. Daarnaast heeft deze peptiden een beschermende functie na blootstelling van schadelijke UVB straling. Uit onderzoek is gebleken dat deze peptiden i.c.m. andere ingrediënten waaronder xylitol en vitamine e rimpels vermindert, de huid verstevigt en de elasticiteit van de huid verhoogt.

Na 4 weken dagelijks gebruik van een crème met onder andere palmitoyl tetrapeptide-7 zag men:
• Vermindering van kraaienpootjes
• Versteviging van de huid
• Verhoging van de huidelasticiteit

Biodermal Oogcrème Wallen en Donkere Kringen

De Oogcrème Wallen en Donkere Kringen van Biodermal bevat een combinatie van de drie bovenstaande peptiden. De actieve ingrediënten in deze crème verstevigen de huid onder de ogen, verbeteren de huidelasticiteit en verminderen de zichtbaarheid van donkere kringen en pigmentvlekjes rond de ogen. Daarnaast bevat deze oogcrème een hoge concentratie niacinamide om rimpels en hyperpigmentatie te verminderen.

Bronnen
Topical Peptide Treatments with Effective Anti-Aging Result by Silke Karin Schagen, 2017

Paula

Ik ben zelf altijd een beetje sceptisch over dergelijke producten, maar probeer het toch vanwege de hoop dat het wellicht toch werkt. En eerlijk is eerlijk: dit werkt echt (voor mij). Ik smeer nu een week ‘s ochtends en ‘s avonds en ik zie echt dat mijn wallen verminderd zichtbaar zijn. Niet verwacht maar ik ben oprecht blij met dit product.

Gerda van Dam

Beste, Ik ben al jaren een fan van biodermal dag en nacht producten en ging daarom direct met het nieuwe oogserum aan de slag om mijn verdikking onder mijn ogen aan te pakken. Maar helaas, na twee tubetjes geen enkel resultaaT. Best een duur product dus mijn teleurstelling was groot. Groete Gerda

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen