Kraaienpootjes: de echte lachrimpels

Zoals de titel al zegt zijn kraaienpootjes de lachrimpels op je gezicht. Heb jij deze rimpels? Dan heb je dus een heleboel gelachen in je leven. Maar het blijven toch rimpels, waardoor ze ook wel gezien worden als veroudering van je huid. Benieuwd hoe kraaienpootjes ontstaan en hoe je ze kan verminderen? Lees dan snel verder…

Wat zijn kraaienpootjes?

Kraaienpootjes zijn de rimpels rondom je ogen die zichtbaar worden als je lacht. Deze benaming hebben de lachrimpels te danken aan het patroon van een kraaienpootje waarin ze op je gezicht verschijnen. Omdat het lachrimpels zijn worden kraaienpootjes ook als iets charmants gezien. Want wie houdt er nou niet van mensen die zichtbaar genieten van het leven?

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

Wanneer je aan het lachen bent trekt de huid rondom de ogen samen, waardoor er plooien in de huid ontstaan in de vorm van kraaienpootjes. Als je jong bent springen deze plooien weer naar een gladde huid na een lachbui. Hoe ouder we worden, hoe dunner en minder elastisch de huid wordt. Dit heeft te maken met de vertraging van de productie van collageen in je huid. Door deze huidveroudering is het niet meer vanzelfsprekend dat de huid terugspringt in haar gladde staat, waardoor kraaienpootjes ontstaan.

Kraaienpootjes zijn een van de eerste rimpels die mensen zien op hun gezicht. Maar niet getreurd: het betekent dat je veel lacht. En lachen is gezond!

Chelle over Anti Age Oogserum


“Gebruik dit nu een aantal jaar en ben zeer tevreden. Voorheen heb ik veel andere merken geprobeerd waar ik altijd een geïrriteerde huid van kreeg en dat heb ik niet bij Biodermal. Wil nooit meer anders.”
Bekijk dit productLees meer reviews

Manieren om kraaienpootjes te verminderen

Er zijn verschillende manieren om kraaienpootjes te verminderen. Zo kun je kiezen voor een drastische medische ingreep zoals bijvoorbeeld een behandeling met fillers. Of wat dacht je van stoppen met lachen? Tja, dat is natuurlijk geen optie!

Gelukkig zijn er ook een paar eenvoudige tips om kraaienpootjes te verminderen. Want al hebben deze lachrimpels hun charmes, ze blijven een vorm van huidveroudering die mensen liever niet verwelkomen op hun gezicht.

Tip 1: Hydrateer de huid

Hydratatie zorgt voor een soepele en zachte huid. Het is belangrijk om je huid goed te hydrateren om de vertoning van kraaienpootjes zo lang mogelijk uit te stellen. Want hoe soepeler de huid, hoe makkelijker de lachrimpels terugspringen naar een gladde huid. Genoeg water drinken is zeker een aanrader! Daarnaast geeft een hydraterende dagcrème een extra boost van buitenaf.

Tip 2: Smeer niacinamide

Niacinamide, ofwel vitamine B3, is een ingrediënt dat de collageenproductie verhoogt, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verminderd. Een goed middel tegen kraaienpootjes en andere (lach)rimpels dus. Niacinamide zit in onder andere de Anti Age dagcrème 30+ en in de Biodermal Anti Age zonnecreme voor het gezicht.

Tip 3: Draag een zonnebril

Ook het samenknijpen van je ogen kan vorming van kraaienpootjes tot gevolg hebben, omdat bij het aanspannen van deze spieren dezelfde huidplooien ontstaan. Gelukkig is er een makkelijke oplossing voor dit probleem: het dragen van een zonnebril!

Tip 4: Gebruik oogcrème

Door hydraterende en voedende oogcrème te gebruiken houd je de huid rondom de ogen soepel. De parfumvrije oogcrème van Biodermal is verrijkt met het huideigen NMF dat zorgt voor intensieve hydratatie. En zoals we bij tip 1 hebben gelezen is hydratatie van de huid erg belangrijk voor het tegengaan van kraaienpootjes.

Tip 5: Anti Age producten gebruiken

Het Anti Age oogserum van Biodermal bevat plantaardig cypergras. Dit is een ingrediënt dat de huid verstevigt en kraaienpootjes vermindert. Daarnaast bevat dit product (en alle andere Anti Age producten van Biodermal) ook vitamine E, dat vroegtijdige huidveroudering helpt te voorkomen. En het bevat natuurlijke peptiden uit rijst en soja waarmee de zichtbaarheid van donkere kringen en wallen wordt verminderd. En voor wie haar huid een extra boost wil geven kan het oogserum of een Anti Age dagcrème combineren met de anti age olie. Deze gezichtsolie is intens voedend en verstevigt de huidbarrière.

Nog niet genoeg tips? Dan hebben we nog 5 tips tegen de eerste rimpels voor je. Lees ook dit blog om meer te weten te komen over het ontstaan van rimpels en wat je kunt doen om ze te verminderen.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Privacy Statement   |  

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen