Kraaienpootjes: de enige echte lachrimpels

Zoals de titel al zegt zijn kraaienpootjes de lachrimpels op je gezicht. Deze oogrimpels zijn eigenlijk een teken dat je al veel hebt afgelachen in het leven. Toch zijn veel vrouwen er niet zo blij mee en zien het als een teken van huidveroudering. Benieuwd hoe kraaienpootjes ontstaan en hoe je ze kunt verminderen? Lees dan snel verder!

Wat zijn kraaienpootjes?

Kraaienpootjes zijn de rimpels rondom je ogen die zichtbaar worden wanneer je lacht. Deze benaming hebben de lachrimpels te danken aan het patroon van een kraaienpootje waarin ze op je gezicht verschijnen. Overigens kunnen rimpels onder ogen hierdoor ook ontstaan. Omdat de kraaienpootjes ontstaan door het lachen, worden kraaienpootjes vaak als iets charmants gezien. Want wie houdt er nou niet van mensen die zichtbaar genieten van het leven?

Hoe ontstaan kraaienpootjes?

Kraaienpootjes ontstaan doordat de huid rondom je ogen samentrekt wanneer je moet lachen. Hierdoor ontstaan plooien in de vorm van kraaienpootjes. Wanneer je jong bent strijken deze plooien weer glad na een lachbui. Maar wanneer we ouder worden, wordt onze huid minder elastisch. Dat komt doordat de productie van collageen in de huid verandert. Dit gebeurt meestal tussen de 30 – 40 jaar. Hierdoor blijven de rimpeltjes zichtbaar en ontstaan er dus kraaienpoten. 

Chelle over Anti Age Oogserum


“Gebruik dit nu een aantal jaar en ben zeer tevreden. Voorheen heb ik veel andere merken geprobeerd waar ik altijd een geïrriteerde huid van kreeg en dat heb ik niet bij Biodermal. Wil nooit meer anders.”
Bekijk dit productLees meer reviews

Hoe kun je kraaienpootjes verminderen?

Er zijn verschillende manieren om kraaienpootjes te verminderen. Zo kun je kiezen voor een drastische medische ingreep, zoals botox of fillers, om de kraaienpootjes te verminderen.

Gelukkig zijn er ook een paar eenvoudige tips om deze oogrimpels te verminderen. Want al hebben deze lachrimpels hun charmes, ze blijven een vorm van huidveroudering die mensen liever niet verwelkomen op hun gezicht.

Tip 1: Hydrateer de huid

Hydratatie zorgt voor een soepele en zachte huid. Het is belangrijk om je huid goed te hydrateren om de vertoning van kraaienpootjes zo lang mogelijk uit te stellen. Want hoe soepeler de huid, hoe makkelijker de lachrimpels terugspringen naar een gladde huid. Genoeg water drinken is zeker een aanrader! Gebruik daarnaast een hydraterende dagcrème en geef je huid een extra boost van buitenaf.

Tip 2: Kies voor huidproducten met niacinamide

Niacinamide, ofwel vitamine B3, is een ingrediënt dat de collageenproductie verhoogt, waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verminderd. Een goed middel tegen kraaienpootjes en andere (lach)rimpels dus. Bijvoorbeeld onze Oogcrème Wallen en Donkere Kringen, dit product bevat niacinamide en hyaluronzuur en helpt naast rimpels en fijne lijntjes vervagen ook wallen en donkere kringen verhelderen. Ontdek al onze producten met niacinamide.

Tip 3: Bescherm je ogen tegen zonlicht

Het samenknijpen van je ogen kan de vorming van kraaienpootjes tot gevolg hebben. Bij het aanspannen van deze spieren ontstaan namelijk dezelfde huidplooien als tijdens het lachen. Gelukkig is er een makkelijke oplossing voor dit probleem: het dragen van een zonnebril! Daarnaast bevordert UV-straling ook het ontstaan van rimpels, dus is het belangrijk om goed beschermd te zijn, ook rond je ogen. Gebruik een zonnebrandcrème die geschikt is voor de gevoelige huid en geen parfum of alcohol bevat. Bijvoorbeeld de Ultralichte Zonnefluïde SPF50+, deze is geschikt voor de extra gevoelige huid rondom de ogen en biedt hoge bescherming tegen UVA- en UVB-filters.

Tip 4: Maak gebruik van een voedende oogcrème

Door hydraterende en voedende oogcrème te gebruiken houd je de huid rondom de ogen soepel. De parfumvrije oogcrème van Biodermal is verrijkt met het huideigen NMF dat zorgt voor intensieve hydratatie.

Tip 5: Gebruik Anti Age producten

Door te kiezen voor de producten uit onze Anti Age lijn kies je voor producten die zijn voorzien van specifieke ingrediënten bij huidveroudering. Zo bevat het Anti Age oogserum plantaardig cypergras, dat de huid verstevigt en kraaienpootjes vermindert. Daarnaast bevatten alle producten uit deze lijn vitamine E, dat vroegtijdige huidveroudering helpt te voorkomen. 

Bekijk voor meer informatie ook onze pagina’s over rimpels, fronsrimpels en de rijpe huid.

 

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen