Donkere kringen onder je ogen: uitleg en behandeltips

Biodermal

20 september 2017 | 10:11

Misschien heb jij er ook last van: donkere kringen onder je ogen. Donkere kringen zorgen vaak voor een vermoeide en uitgeputte uitstraling en daar is natuurlijk niemand blij mee. Lees hier alles over het ontstaan van donkere kringen én wat je er tegen kunt doen.

Hoe ontstaan donkere kringen onder je ogen?

Donkere kringen onder je ogen kunnen meerdere oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaken zijn:

1. Hyperpigmentatie
Donkere kringen door een teveel aan pigment komt vaak voor bij mensen met een getinte of donkere huidskleur.

2. Dunne en doorschijnende huid over de oogkringspier
Een dunne huid rond de ogen is genetisch bepaald en kan ervoor zorgen dat de adertjes in het gezicht duidelijk zichtbaar zijn. Dit zorgt weer voor donkere kringen onder je ogen. Het ‘donkere’ is eigenlijk een blauwe kleur, veroorzaakt door het zuurstofarme bloed dat vervoerd wordt.

3. De schaduw van een slappe verouderde huid
Huidveroudering zorgt ervoor dat de huid zijn elasticiteit verliest en gaat ‘hangen’. Deze verslapte huid onder de ogen kan een schaduw meebrengen. Hierdoor kunnen er donkere kringen ontstaan.

Bovenstaande oorzaken zijn wetenschappelijk onderzocht, maar er zijn nog meer oorzaken voor donkere kringen onder je ogen. Mogelijke oorzaken zijn stress, vermoeidheid en een ongezonde levensstijl.

Tammy over Anti Age Oogserum


“Fantastisch product. Binnen enkele dagen al een zichtbaar resultaat!.”

Wat kun je ertegen doen?

Donkere kringen onder je ogen zullen niet van de een op de andere dag verdwijnen. Gelukkig zijn er genoeg ingrediënten in verschillende serums en crèmes die de zichtbaarheid van donkere kringen kunnen verminderen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om je donkere kringen te camoufleren met een CC crème:

  1. Donkere kringen camoufleren én behandelen met een CC crème

Door het gebruik van de Biodermal Anti Age CC crème kun je donkere kringen onder je ogen camoufleren én behandelen. De CC crème bevat SPF 15 om de dunne en verslapte huid te beschermen tegen UVA- en UVB-straling. Daarnaast bevat de CC crème Niacinamide, wat rimpels helpt te verminderen. De minerale pigmenten camoufleren de donkere kringen direct voor een frisse en jonge uitstraling.

  1. Donkere kringen tegen gaan met een oogserum

Een oogserum kan helpen om donkere kringen tegen te gaan. Het is wel belangrijk dat het oogserum voldoende ingrediënten bevat die donkere kringen onder de ogen helpen verminderen. Drie van deze ingrediënten zijn Hyaluronzuur, Vitamine E en Niacinamide.

Welke ingrediënten helpen?

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is hét beauty ingrediënt dat overal lijkt terug te komen en dit is niet zonder reden. Dit ‘wondermiddel’ houdt vocht vast waardoor de huid meer volume krijgt en fijne lijntjes worden opgevuld. Uit onderzoek is gebleken dat Hyaluronzuur de elasticiteit van de huid verbetert, waardoor donkere kringen die worden veroorzaakt door een slappe huid minder worden. Hyaluronzuur is te vinden in Biodermal Anti Age 25+ Serum.

Vitamine E

Vitamine E is een populair beauty ingrediënt tegen een verouderde huid. Naast het verminderen van de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels blijkt uit onderzoek dat vitamine E ook kan helpen bij donkere kringen onder de ogen. Daarom bevat Biodermal oogserum naast plantaardige cypergras en natuurlijke peptiden, ook vitamine E om donkere kringen tegen te gaan.

Niacinamide

Over Niacinamide, ookwel vitamine B3, hebben wij al eerder een uitgebreide blog gewijd en dit is niet zomaar. Niacinamide is daarom ook terug te vinden in de Anti Age 25+ serum wat, helpt tegen donkere kringen onder de ogen.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips & tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Gezichtsverzorging Huidproblemen behandelen Hyaluronzuur Niacinamide Wallen behandelen

Lees ook

Reacties