Donkere kringen onder je ogen? Dit kun je er tegen doen!

Het is een van de meest bekende cosmetische ‘problemen’ waar zowel mannen als vrouwen mee te maken hebben; donkere kringen onder je ogen. We doen er dan ook echt alles aan om er vanaf te komen; van liters water drinken tot komkommerschijfjes onder je ogen. Maar wat veroorzaakt donkere kringen? Belangrijker nog: wat werkt nu écht om ze te verminderen? Lees het hier.

Wat is de oorzaak van donkere kringen onder je ogen?

Er zijn meerdere oorzaken die donkere kringen kunnen veroorzaken. Een deel van de oorzaken zijn afhankelijk van je levensstijl zoals slaapgebrek, allergieën, stress, hormonale veranderingen, voeding, zonlicht, vitaminegebrek, alcohol en roken. Naast deze oorzaken zijn er een aantal belangrijke fysiologische & genetische factoren die verband houden met het optreden van donkere kringen zoals je botstructuur, hyperpigmentatie en veroudering.

1. Donkere kringen door een ongezonde levensstijl

Een ongezonde levensstijl kan bijdragen aan het ontstaan van donkere kringen. De belangrijkste boosdoeners zijn ongezonde voeding, schadelijke gewoonten zoals roken en alcohol en vermoeidheid van de ogen als gevolg van overmatige blootstelling aan LED-schermen. Naast deze oorzaken kunnen allergieën, hormonale veranderingen, voeding en een vitaminegebrek ook donkere kringen veroorzaken

2. Donkere kringen door huidveroudering

Veroudering is ook een van de belangrijkste oorzaken van donkere kringen onder de ogen. Naarmate je ouder wordt, verzwakt het weefsel rond de ogen. Door deze afbraak van collageen kan vet naar de onderste oogleden verschuiven, waardoor donkere schaduwen en wallen ontstaan.

3. Blauwe kringen onder ogen door een dunnere huid

De huid van de ogen is van zichzelf erg dun, maar soms is je huid zo dun dat de bloedvaten in het gezicht goed zichtbaar zijn. Deze bloedvaten lijken dan een blauwe of zelfs bijna zwarte kleur te hebben. Helaas is dit vaak genetisch bepaald. Daarnaast wordt de huid dunner naarmate je ouder wordt.

4. Botstructuur

Donkere kringen komen vaker voor bij mensen met diepliggende gezichtsbeenderen. Dit soort botstructuur wordt meestal gekenmerkt door een holle inzinking onder de ogen. De botstructuur en contouren van de oogkas kunnen leiden tot schaduweffecten rond het oog met als gevolg; donkere kringen.

5. Hyperpigmentatie

Als je meer pigment in de huid onder je ogen hebt, kun je ook eerder donkere kringen onder je ogen krijgen. Als hyperpigmentatie een van de oorzaken is van je donkere kringen is het goed om schadelijk UV (zon) licht te vermijden, omdat dit pigmentatie kan verergeren.

6. Haarvaten onder de ogen

Gebroken of verwijde haarvaten zijn dan snel zichtbaar onder de dunne huid onder de ogen. Dit kan (mede) de oorzaak zijn van donkere kringen.

Oogcrème Wallen en Donkere kringen


Deze oogcrème bevat een hoge concentratie peptiden en niacinamide die de zichtbaarheid van rimpels en donkere kringen verminderen.
Bekijk product

Wat te doen tegen donkere kringen?

Een gezonde levensstijl met voldoende slaap, een evenwichtig voedingspatroon, weinig tot geen alcohol en sigaretten hebben een vanzelfsprekend een positief effect op de huid. Helaas speelt genetische aanleg vaak ook een rol waardoor donkere kringen nooit helemaal zullen verdwijnen, tenzij je een cosmetische ingreep ondergaat. Gelukkig zijn er wel manieren om de zichtbaarheid van donkere kringen te verminderen.

1. Donkere kringen crème

De Biodermal Oogcrème Wallen en Donkere Kringen bevat een combinatie van peptiden, hyaluronzuur en niacinamide die de zichtbaarheid van donkere kringen en pigmentvlekjes rond de ogen vermindert. Daarnaast bevat de oogcrème huideigen hyaluronzuur en panthenol (provitamine B5) om de huid intensief te hydrateren. De combinatie van deze ingrediënten is speciaal geselecteerd om donkere kringen mee te behandelen en deze te verhelderen.

Verminder donkere kringen met peptiden

Peptiden zijn de bouwstenen van collageen, die helpen uw huid stevig en glad te houden. Naarmate je ouder wordt maakt je lichaam minder collageen aan. Door het smeren van een oogcreme met peptiden wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd waardoor wallen en donkere kringen worden verminderd.

Verminder rimpels en hyperpigmentatie met niacinamide

Niacinamide is hét ingrediënt voor een egale en stralende huid. Er zijn talloze onderzoeken die de gunstige eigenschappen van niacinamide hebben aangetoond. Het vermindert geelverkleuring van de huid, hyperpigmentatie en vlekken Daarnaast stimuleert niacinamide de aanmaak van collageen waardoor rimpels en fijne lijntjes worden verminderd.

Hydrateer de huid onder de ogen met hyaluronzuur

Hyaluronzuur is het perfecte ingrediënt om de dunne huid onder je ogen te hydrateren. 1 gram hyaluronzuur houdt namelijk tot wel zes liter vocht vast (!), wat ervoor zorgt dat de donkere kringen onder de huid minder zichtbaar zijn. Panthenol heeft net als hyaluronzuur het vermogen om vocht aan te trekken. Panthenol bevordert daarnaast de aanmaak van essentiële bouwstenen van de huid waardoor de vochtbalans wordt hersteld.

2. Leg een gekoeld oogmasker op je ogen

Door de huid onder de ogen te verkoelen met een speciaal oogmasker dat je kunt koelen in de koelkast, zullen de bloedvaatjes onder je ogen vernauwen en zal de donkere kleur afnemen.

3. Donkere kringen wegwerken met een CC crème of camouflage

Met een speciale CC crème of camouflage crème kun je donkere, blauwe kringen onder je ogen camoufleren. Kies je een camouflerende crème met werkzame ingredienten, dan kan je het ook meteen behandelen.

Donkere kringen onder je ogen worden vaak verward met wallen. Deze kussentjes onder je ogen ontstaan door een teveel aan huid of vet . Benieuwd wat je tegen wallen kunt doen? In deze blog geven we tips om wallen te voorkomen en te verminderen.

Wanda

Sinds mijn kindertijd heb ik al donkere kringen onder mijn ogen. En tot op de dag van vandaag heb ik niks kunnen vinden wat ze werkelijk een hele dag kan wegwerken. Zelfs bij pancake make-up stick schijnen ze er na een drietal uur al weer doorheen. Zou de Anti-age CC crème dan wel écht de hele dag werken? En is hij parfum vrij? Ik kan namelijk niet tegen parfum op mijn huid.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen