Donkere kringen onder je ogen? Dit kun je er tegen doen

Biodermal

20 november 2018 | 10:11

Misschien heb je ze ook wel, donkere kringen onder je ogen. Wat te doen? Wij zochten voor je uit hoe deze donkere kringen onder je ogen ontstaan en en wat je ertegen kunt doen.

Wat is de oorzaak van donkere kringen onder je ogen?

Bijna iedereen krijgt er wel eens mee te maken: donkere kringen onder de ogen. Deze donkere kringen onder je ogen kunnen je een extra vermoeide uitstraling geven en dat is niet fijn. Daarom tijd voor verduidelijking: wat is de oorzaak van deze donkere kringen?
Omdat elke huid anders is: zijn er ook verschillende oorzaken voor die beruchte kringen:

1. Een dunne huid

De huid van de ogen is van zichzelf erg dun, maar soms is je huid zo dun dat de bloedvaten in het gezicht goed zichtbaar zijn. Deze bloedvaten lijken dan bijna een zwarte kleur te hebben. Dit is dus de reden dat je blauwe kringen onder je ogen kunt krijgen als je een dunne huid hebt.

2. Een huid met extra veel pigment

Als je meer pigment in de huid onder je ogen hebt, kun je ook eerder donkere kringen onder je ogen krijgen.

3. Een verouderde huid

Huidveroudering zorgt ervoor dat de huid zijn elasticiteit verliest en gaat ‘hangen’. Deze verslapte huid onder de ogen kan een schaduw met zich meebrengen. Hierdoor kunnen er donkere kringen ontstaan.

Veel mensen denken bij donkere kringen meteen aan een slechte nachtrust. Maar wist je dat dit wetenschappelijk niet is bewezen? Een slechte nachtrust, te veel alcohol of  lang achter een computer zitten kunnen donkere kringen onder je ogen wel verergeren.

Tammy over Anti Age Oogserum


“Fantastisch product. Binnen enkele dagen al een zichtbaar resultaat!.”

Wat kun je doen tegen donkere kringen onder je ogen?

Helaas, donkere kringen helemaal voorkomen lukt niet, omdat de oorzaak van de kringen bij de opbouw van de huid ligt. Ook zullen donkere kringen onder je ogen niet van de enen op de andere dag verdwijnen. Gelukkig kun je wel de zichtbaarheid van donkere kringen verminderen met behulp van de volgende tips:

Camoufleren én behandelen met een CC crème

Het krijgen van donkere kringen onder je ogen komt nooit uit, maar met een leuk feest of een belangrijke afspraak in je agenda al helemaal niet. Met Biodermal Anti Age CC crème kun je donkere kringen onder je ogen camoufleren en óók meteen behandelen. De minerale pigmenten in deze crème camoufleren de donkere kringen en zorgen direct voor een frisse en jonge uitstraling. Daarnaast bevat de CC crème SPF 15 dat de dunne en verslapte huid beschermt tegen UVA- en UVB-straling. Die straling kan namelijk donkere kringen verergeren.

Inge over Anti Age CC Creme


“Wat ben ik hier blij mee! Een zachte camouflage van vlekjes en rimpels!”

Leg een gekoeld oogmasker op je ogen

Door de huid onder de ogen te verkoelen met een speciaal oogmasker dat je kunt koelen in de koelkast, zullen de bloedvaatjes onder je ogen vernauwen en zal de donkere kleur afnemen.

Verminder donkere kringen met een oogserum

Een speciaal oogserum kan helpen om donkere kringen tegen te gaan. Het Biodermal Anti Age oogserum bevat natuurlijke peptiden uit rijst en soja die de zichtbaarheid van donkere kringen en wallen verminderen. Daarnaast bevat dit oogserum witte thee en vitamine E, waardoor het ook vroegtijdige huidveroudering helpt voorkomen.

Gekoelde theezakjes op je ogen

Mocht je op zoek zijn naar een last minute middel voor donkere kringen onder je ogen: leg dan gekoelde theezakjes van zwarte thee ongeveer tien minuten op je ogen. De tannine in de zwarte thee geeft antioxidanten af aan de huid waardoor het donkere kringen kan helpen verminderen.

Donkere kringen onder je ogen worden vaak verward met wallen. Deze kussentjes onder je ogen ontstaan door een teveel aan huid of vet . Benieuwd wat je tegen wallen kunt doen? In deze blog geven we tips om wallen te voorkomen en te verminderen.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips & tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

 

Gezichtsverzorging Huidproblemen behandelen Hyaluronzuur Niacinamide Wallen behandelen

Lees ook

Reacties