Zon

SPF 30

Wanneer het zonnetje doorbreekt is het tijd om te denken aan zonnebrand, maar welke SPF past bij welke huidtypes? SPF 30 kan om verschillende redenen de juiste keuze zijn om jouw huid optimaal te beschermen tegen de UV-straling.

SPF 30

Producten

De voordelen van SPF 30

UV straling is opgebouwd uit UVA en UVB stralen. De SPF biedt voornamelijk bescherming tegen de UVB stralen, die een hoofdrol spelen bij huidkanker. De vuistregel bij SPF is: hoe hoger de factor, des te meer UVB straling geblokt wordt. Bij het gebruik van SPF 30 wordt ongeveer 97% van deze straling tegengehouden, terwijl bij SPF 15 dit percentage 93% is. Door zonnebrand met SPF 30 te gebruiken maak je het de UVB straling dus net een beetje moeilijker om je huid te bereiken.

Wanneer kies je voor zonnebrand met SPF 30?

Zonnebrand met SPF 30 is aan te raden wanneer je een licht getinte huid hebt en relatief gemakkelijk bruin wordt. Deze mensen hebben over het algemeen geen sproeten en donkerblond tot kastanjebruin haar.

SPF 30 of 50, welke heb ik nodig?

SPF 30 houdt 97% van de UVB straling tegen en SPF 50 houdt 98% van deze straling tegen. Dit verschil lijkt heel klein, maar kan een belangrijk verschil zijn voor bepaalde huidtypen. Verbrand jij bijvoorbeeld niet snel en heb jij een licht getinte huid, maar wordt jij ook niet zeer gemakkelijk bruin? Dan is SPF 30 over het algemeen een goede keuze. Informeer bij een dermatoloog welke SPF jij nodig hebt voor optimale bescherming van je huid.

Meer lezen over zonnebrand?

Nu weet je waarom zonnebrandcreme met SPF 30 wellicht de perfecte match is voor jouw huid. Lees meer over zonnebrandcrème en kom meer te weten over SPF 20 en SPF 50 om helemaal voorbereid de zon tegemoet te gaan!

Blog

Hoe kies je de juiste factor voor je zonbescherming?

Hoe kies je de juiste factor voor je zonbescherming?

  Stel, je hebt jezelf goed ingesmeerd met zonbescherming, maar je bent toch verbrand. Hoe is dit mogelijk? Het kan […]

Lees dit artikel

Zonbescherming van Biodermal

Biodermal heeft een uitgebreid assortiment zonverzorgingsproducten voor volwassenen en kinderen (vanaf 0 jaar). Dit assortiment bestaat uit producten die de huid beschermen tijdens het zonnen en kalmeren en herstellen na het zonnen. Al onze producten houden rekening met de relatief zwakke natuurlijke beschermingsfunctie van de huid tegen de zon én met de wens van een gezonde bruining

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen