Zon

SPF 50

Het is belangrijk om je huid altijd goed te beschermen tegen de negatieve effecten van UV straling, maar welke SPF past bij welke huidtypes? SPF 50 kan om verschillende redenen de juiste keuze zijn om jouw huid optimaal te beschermen tegen de UV-straling.

SPF 50

Producten

De voordelen van SPF 50

UV straling is opgebouwd uit UVA en UVB stralen. De SPF biedt voornamelijk bescherming tegen de UVB stralen, die een hoofdrol spelen bij huidkanker. De vuistregel bij SPF is: hoe hoger de factor, des te meer UVB-straling geblokt wordt. Bij het gebruik van SPF 50 wordt ongeveer 98% van deze straling tegengehouden, terwijl bij SPF 15 dit percentage 93% is. Door zonnebrand met SPF 50 te gebruiken maak je het de UVB straling dus net een beetje moeilijker om je huid te bereiken.

Wanneer kies je voor zonnebrand met SPF 50?

Zonnebrand met SPF 50 is aan te raden wanneer je een melkwitte huid hebt met veel sproeten. Deze mensen hebben ook vaak rossig of lichtblond haar en een huid die snel verbrandt. Ook is het een goed idee om zonnebrand met beschermingsfactor 50 te gebruiken bij het insmeren van kinderen en wanneer je zelf in het verleden in aanraking bent geweest met huidkanker. En natuurlijk voor iedereen die streeft naar optimale bescherming tegen UVB-straling.

SPF 30 of 50, welke heb ik nodig?

SPF 30 houdt 97% van de UVB-straling tegen en SPF 50 houdt 98% van deze straling tegen. Dit verschil lijkt heel klein, maar kan een belangrijk verschil zijn voor bepaalde huidtypen. Verbrand jij bijvoorbeeld snel? Dan is het verstandiger om SPF 50 te gebruiken. Maar let op: voor een goede bescherming van de huid is het belangrijk om je met factor 50 net zo vaak in te smeren als bij het gebruik van factor 30. Informeer bij een dermatoloog welke SPF jij nodig hebt voor optimale bescherming van je huid.

Meer lezen over zonnebrand?

Nu weet je waarom zonnebrandcreme met SPF 50 wellicht de perfecte match is voor jouw huid. Lees meer over zonnebrandcrème en kom meer te weten over SPF 20 en SPF 30 om helemaal voorbereid de zon tegemoet te gaan!

Blog

Hoe kies je de juiste factor voor je zonbescherming?

Hoe kies je de juiste factor voor je zonbescherming?

  Stel, je hebt jezelf goed ingesmeerd met zonbescherming, maar je bent toch verbrand. Hoe is dit mogelijk? Het kan […]

Lees dit artikel

Zonbescherming van Biodermal

Biodermal heeft een uitgebreid assortiment zonverzorgingsproducten voor volwassenen en kinderen (vanaf 0 jaar). Dit assortiment bestaat uit producten die de huid beschermen tijdens het zonnen en kalmeren en herstellen na het zonnen. Al onze producten houden rekening met de relatief zwakke natuurlijke beschermingsfunctie van de huid tegen de zon én met de wens van een gezonde bruining

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen