Sarcosine: matteert en gaat onzuiverheden tegen

Heb je ooit weleens gehoord van het ingrediënt sarcosine? Sarcosine is een zeer effectief ingrediënt om talg te verminderen en onzuiverheden tegen te gaan. Hallo stralende, egale huid! 🙂 Wij nemen in deze blog dit fijne ingrediënt onder de loep.

Wat is sarcosine?

Sarcosine is een aminozuur dat van nature voorkomt in het lichaam, maar ook voorkomt in voedsel zoals fruit en groenten. Binnen de cosmetica is het een relatief nieuw, werkzaam ingrediënt speciaal geschikt voor de gecombineerde tot vette huid. Sarcosine zorgt ervoor dat de huid minder vet wordt en onzuiverheden worden verminderd.

Sarcosine: hoe werkt het?

Sarcosine remt indirect de productie van het mannelijk hormoon DHT (dihydrotestosteron) in huidcellen. DHT wordt aangemaakt door de omzetting van testosteron en stimuleert de talgproductie in de huid.

Skin Essential Gel-Crème

• Beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering
• Zichtbaar frisse en egale huidteint
• Intensieve hydratatie
• SPF 30 met UVA/UVB-filters en krachtige antioxidanten
• Superlichte textuur die snel intrekt en niet vet voelt

Bekijk product

Sarcosine vermindert de talgproductie

Sarcosine remt dus DHT, het hormoon wat onder andere zorgt voor de talgproductie in de huid. Door het smeren van een crème met sarcosine wordt dus de hoeveelheid talg in je huid verminderd. Zo wordt de huid minder vet én worden onzuiverheden minder.

Sarcosine bij een vette huid met puistjes

Heb jij een vette of gecombineerde huid? Dan heb je een huid met een verhoogde talgproductie. Teveel talg in je huid kan zorgen voor verstopte poriën, die op hun beurt weer kunnen zorgen voor onzuiverheden zoals puistjes of mee-eters. Een vette of gemengde huid is het beste te verzorgen met een effectieve, maar milde reiniger in combinatie met een crème met werkzame ingrediënten speciaal voor de gecombineerde tot vette huid.

Crème met Sarcosine en Matterende deeltjes

Sarcosine is terug te vinden in de Pure Balance Dag Gel-crème en Pure Balance Nachtbalsem speciaal geschikt voor de gecombineerde huid. Naast sarcosine bevat de Dag Gel-crème matterende deeltjes die direct de oliën van het huidoppervlak absorberen. Ook in onze Skin Essential Gel-Crème zit sarcosine.

Gebruik een exfoliant

Naast het smeren van een werkzame crème, is bij een vette huid een goede reiniging extra belangrijk. Als je je gezicht regelmatig reinigt met een product dat salicylzuur bevat, worden poriën ontstopt doordat dode huidcellen van de huid worden verwijderd. Dit ingrediënt in combinatie met andere werkzame ingrediënten als sarcosine zorgt voor zichtbare verbetering van de huidtextuur en heeft als resultaat een zachte, frisse, stralende huid die in balans is. Bekijk hier onze Pure Balance Cleansing Mousse met salicylzuur.

 

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen