Huidbehoefte

Oneffenheden gezicht

Van puistjes tot mee-eters. Iedereen heeft wel eens te maken met oneffenheden op de huid. Helaas komt dit bij het ene huidtype meer en vaker voor dan bij het andere huidtype. Door de juiste huidverzorging kun je de zichtbaarheid van oneffenheden verminderen.

Wat zijn oneffenheden op je huid?

Oneffenheden is de verzamelnaam voor de onzuiverheden op je huid zoals mee-eters, puistjes en rode bultjes. Oneffenheden ontstaan door een overproductie aan talg. De huid kan deze hoeveelheid talg niet volledig verwerken, waardoor de poriën verstopt raken en je zichtbare oneffenheden krijgt. Er ontstaan vaker oneffenheden op je kin, neus en voorhoofd. Op deze zogeheten T-zone produceert je huid namelijk meer talg dan op andere plekken.

Illustratie van gezicht met huidprobleem oneffenheden

Oorzaken van oneffenheden in je gezicht

Iedere huid is anders en daarom zijn er ook verschillende redenen voor het ontstaan van oneffenheden door een overproductie aan talg:

1. Vette huid

Het is genetisch bepaald hoeveel talg je huid aanmaakt. Een vette huid maakt nu eenmaal meer talg aan dan bijvoorbeeld een normale huid. Kies daarom altijd voor verzorgingsproducten die passen bij jouw huidtype.

2. Leeftijd

Op jongere leeftijd vertoont je huid vaker en meer oneffenheden. Dit komt doordat je huid op jonge huid meer talg produceert. Maar ook op latere leeftijd kun je nog puistjes krijgen.

3. Periode met stress

Tijdens periodes met veel stress maakt je huid meer talg aan. Ook vertraagt stress het herstel van je huid, hierdoor doet je huid langer over het afvoeren van het talg en ontstaan er oneffenheden op je huid.

4. Onjuiste huidverzorging

Het onvoldoende of onjuist reinigen van je gezicht kan er voor zorgen dat viezigheid zich sneller ophoopt in de poriën. Ook kan een reiniging die niet mild genoeg is te veel talg verwijderen, waardoor je huid juist meer talg gaat aanmaken.

Welke soorten oneffenheden kun je vinden op je gezicht?

Er bestaan verschillende soorten oneffenheden:

Mee-eters of black heads
Donkere zwarte puntjes op je huid met een zichtbare opening. Mee-eters ontstaan doordat talg in de poriën komt en uitdroogt.

White heads
Bij witte mee-eters zit er talg in de gesloten poriën. Je kunt witte mee-eters daarom niet uitdrukken.

Puistjes
Puistjes worden gekenmerkt door rode bultjes, soms met een witte ‘kop’, die je vooral krijgt op je gezicht. Maar je kunt ook puistjes op bijvoorbeeld je rug, nek, borst of armen krijgen.

Rode bultjes
Rode bultjes kunnen ontstaan door een ontstoken haarzakje en verdwijnen vaak na enige tijd weer. Daarnaast kunnen rode bultjes ontstaan door een allergische reactie. Raadpleeg in dit geval een huisarts.

Hoe kun je oneffenheden verminderen?

Het verminderen van oneffenheden op de huid start bij een goede reiniging. Reinig je huid met een gezichtsreiniger die past bij jouw huidtype. Voor optimaal resultaat moet je de huid 2x per dag reinigen mét een gezichtsreiniger, aangezien water alleen niet alle viezigheid van je gezicht verwijdert. De Biodermal Face gel verwijdert overtollig talg en oneffenheden op een doeltreffende en milde wijze, zonder de huid uit te drogen.

De juiste gezichtsbehandeling van oneffenheden

Naast een goede gezichtsreiniging is het ook belangrijk om je gezichtsverzorging aan te passen aan jouw huidtype. Biodermal heeft diverse producten speciaal voor de vette huid zoals:

– De Biodermal Vette & Gemengde huid crème. De crème matteert, hydrateert en verzorgt de huid. Ook is de crème een goede basis voor make up. Verzorg je gezicht dagelijks met deze crème.
– De Biodermal Pure Balance Skin Purifying Dagcrème. Deze is speciaal ontwikkeld voor een huid met onzuiverheden en oneffenheden. De crème hydrateert de huid intensief, vermindert een glimmende huid en gaat oneffenheden tegen.
– De Biodermal Pure Balance Skin Purifying Nachtbalsem. Deze is speciaal ontwikkeld voor een huid met onzuiverheden en oneffenheden. De balsem verbetert de huidtextuur en huidteint, exfolieert de huid op milde wijze en gaat op deze manier oneffenheden tegen.

 

Biodermal Pure Balance Skin Renewing Cleansing Mousse is een zachte mousseformule speciaal ontwikkeld voor de dagelijkse reiniging van een volwassen huid met onzuiverheden en oneffenheden.

TIPS

Verwissel je kussensloop

‘s Nachts als je slaapt komen er allerlei vuiltjes zoals zweet en dode huidcellen op je kussensloop. Dit kan ook voor oneffenheden op je gezicht zorgen. Verwissel daarom regelmatig je kussensloop.

Heb je stress?

Heb je spontane oneffenheden? Vraag jezelf dan af wat de oorzaak hiervan kan zijn. Heb je misschien vorige week iets nieuws gegeten, of veel stress gehad?

Littekens?

Heb je littekens overgehouden door het openkrabben van puistjes? Gebruik een littekencrème om de zichtbaarheid van littekens te verminderen.

Blog

Salicylzuur: laat de huid stralen

Salicylzuur: laat de huid stralen

Gebruik jij al een exfoliant in je routine? Het gebruik van een exfoliant is dé stap voor een stralende en […]

Lees dit artikel

Een egale huid, hoe krijg je die?

Een egale huid, hoe krijg je die?

Iedereen heeft het weleens: puistjes, onzuiverheden, vergrote poriën en mee-eters op het gezicht. Je kunt ervoor kiezen om dagelijks foundation […]

Lees dit artikel

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen