Prebiotica: een must voor de gevoelige huid!

Ooit gehoord van prebiotica in je huidverzorging? Grote kans van niet. Prebiotica is namelijk relatief nieuw in beautyland. Er zijn verschillende soorten prebiotica, maar ze hebben allemaal dezelfde eigenschap: ze dienen als ‘voedsel’ voor de goede bacteriën op je huid waardoor de huid zichzelf kan herstellen. Het resultaat: een gezonde huid die in balans is. De hoogste tijd dus om dit ingrediënt onder de loep te nemen!

Wat is prebiotica?

Prebiotica is een verzamelnaam voor stoffen die de groei van bepaalde bacteriesoorten in het lichaam bevorderen. Dit klinkt negatief, maar prebiotica hebben juist een gunstig effect op je lichaam. Ze bevorderen namelijk ook de groei van de goede bacteriën. Je krijgt dagelijks prebiotica binnen door het eten van bijvoorbeeld groente, fruit en peulvruchten.

Prebiotica in je huidverzorging

Het eten van voedingsmiddelen met prebiotica is dus goed voor je gezondheid. Maar hoe zit het met prebiotica in je huidverzorging? Zoals prebiotica bijdragen aan een goede gezondheid, zorgt het smeren van een crème met prebiotica voor een gezonde huid. Prebiotica helpen namelijk je microbioom (huidflora) in balans te brengen en de huid te versterken.

Huidverzorgingsproducten met prebiotica helpen bij:
• Een gevoelige huid
• Een rode huid
• Een geïrriteerde huid bij droogheid

Meer dan 50% (!) van de vrouwen en 40% van de mannen hebben last van een gevoelige huid. Een gevoelige huid reageert snel op bijvoorbeeld temperatuurverschillen, zonlicht en kan heftig reageren op het gebruik van sommige cosmetica (jeuk/een branderig gevoel).

Sensitive Balance met prebiotica

  • Kalmeert langdurig met panthenol (provitamine B5)
  • Hydrateert intensief met hyaluronzuur
  • Versterkt de huidbalans met prebiotica

Bekijk producten

Soorten prebiotica

Er zijn vele soorten prebiotica waar je uit kan kiezen. In de Biodermal Sensitive Balance lijn hebben wij gekozen voor een mix van verschillende ingrediënten met een prebiotische werking. Hier vind je onder andere Alpha-Glucan Oligosaccharide en Polymnia Sonchifolia Root Juice. Onderzoek heeft aangetoond dat deze prebiotica de huid kalmeren en de huid weer in balans brengen. Het verbetert het vermogen van de huid om zichzelf te herstellen en zorgt ervoor dat het microbioom weer in balans is. Daarnaast kalmeren deze prebiotica de huid en verminderen roodheid.

Gevoelige huid? Let op!

Prebiotica is dus het ingrediënt als je een gevoelige huid hebt. Maar met alleen prebiotica ben je er nog niet. Als je een gevoelige huid hebt is het extra belangrijk om op de ingrediënten in je gezichtsverzorging te letten. Ingrediënten zoals alcohol (alcohol denat, denatured alcohol, ethanol, ethyl alcohol, benzyl alcohol en isopropyl alcohol), kleurstoffen en parfum kunnen de huid irriteren en uitdrogen. Deze ingrediënten kunnen het huidmicrobioom juist weer verstoren. Producten met deze ingrediënten kun je dus beter laten staan!

Kies in plaats daarvan voor producten met ingrediënten die mild zijn voor de huid zoals panthenol (kalmerend) en hyaluronzuur (hydraterend). Deze vind je onder andere terug in de Sensitive Balance Fluïde en de Sensitive Balance Crème.

Greetje Peters

Dag, ik gebruik dagelijks de skin booster glow serum wat heel goed bevalt maar heb coupe rose. Hoe kan ik het best jullie producten combineren?

Jacqueline Sinnige-Mbanda

Ik ben Afrikaanse mooi vrouw. Maar laatste tijd heb ik veel donkere vlekken in mijn gezicht echt lijken. Ik loop nu 15 jaar in het huid polikliniek in Amsterdam maar nog niet beter. Ik zal graag jullie advies wil ontvangen

Thea

Ik heb vaak last van gerstekorrel, vooral bij mijn ogen. Wat adviseert u mij?

Ingrid Koote

Ik zou ook graag een sample willen aanvragen. Mvg Ingrid

Whitney

Hoi, De Sensitive balance producten zijn producten voor cosmetische huidproblemen zoals roodheid bij een gevoelige huid. De producten zijn niet bedoeld voor de behandeling van couperose. Voor de behandeling hiervan adviseren wij je een arts te raadplegen. Groetjes, Biodermal

Whitney

Hoi Anna, De Sensitive Balance producten zijn producten voor cosmetische huidproblemen zoals roodheid bij een gevoelige huid. De producten zijn niet bedoeld voor de behandeling van couperose. Voor de behandeling hiervan adviseren wij jou een arts te raadplegen. Groetjes, Biodermal

DO

Wat is het antwoord op Anna ivm rosacea?

Anna

Ik heb rosacea. Helpt de crème ook voor deze aandoening?

Whitney

Hoi Angelique, Bedankt voor jouw vraag. We hebben helaas geen testertjes van onze producten. Groetjes, Whitney

Whitney

Hoi Annemieke, Wat fijn om te horen dat de P-CL-E crème goed bevalt! Helaas hebben geen testertjes van onze producten. Groetjes, Whitney

Annemieke

Als het mogelijk is zou ik ook graag een sample ontvangen. Ik gebruik ook al jaren de PCLE crème welke heel goed bevalt.

Angelique den Hartog

Is het mogelijk om een sample aan te vragen van Sensitive Balance? Dagcreme En tevens voor de dagcreme 50+ Ik gebruik al geruime tijd de PLCE crème van Biodermal maar ben benieuwd wat deze creme’s voor mijn gezicht doen!

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen