Tips bij droge handen: voorkomen en verzorgen

Heb jij ook zulke droge handen? Dit heeft alles te maken met het winterse weer. Het gure en koude weer heeft namelijk veel invloed op de huidbarrière. In deze blog vertellen we hoe je droge handen kunt voorkomen en verzorgen en we leggen uit waarom je beter geen olijfolie op je handen kunt smeren.

Wat is de oorzaak van droge handen?

De huid van je handen is zeer dun en daardoor heel kwetsbaar. Invloeden van buitenaf zoals wind, kou, UV-straling, droge lucht door de verwarming of de vele aanrakingen gedurende de dag kunnen de huidbarrière flink aantasten, waardoor je handen droog kunnen worden. Vooral in de winter, als de temperaturen dalen, kun je eerder droge handen krijgen.

Hoe kun je droge handen voorkomen?

Droge handen zijn niet prettig. De huid kan zo droog worden dat je handen gaan vervellen of zelf barsten en pijnlijk aanvoelen. Dus, hoe kun je droge handen voorkomen? Helemaal voorkomen is, vooral met guur en koud weer, erg lastig. Daarnaast is de ene huid gevoeliger dan de andere. Wij hebben wel een aantal tips voor je op een rijtje gezet om minder snel droge handen te krijgen.

1. Was je handen minder vaak

Water en zeep reinigen je huid, maar verwijderen ook de aanwezige huidvetten waardoor de huidbarrière sneller uitdroogt.

2. Ga voor een acetonvrije nagellakremover

Nagellak mét aceton zorgt ervoor dat je huid uitdroogt.

3. Draag handschoenen tijdens het soppen

Door de schadelijk stoffen in schoonmaakmiddelen kunnen je handen heel droog worden.

4. Drink genoeg water

Het is belangrijk om veel water te drinken om zo de huid van binnenuit te hydrateren.

5. Bescherm je handen tegen de kou

Het is weer tijd voor handschoenen! Door je handen goed te beschermen tegen de kou, worden je handen minder snel droog.

Wat te doen tegen droge handen?

Als je last hebt van een droge huid maakt je huid in principe zelf nieuwe vetten aan. Maar het liefste wil je natuurlijk zo snel mogelijk van je droge handen afkomen. Wat kun je doen tegen droge handen? Een handcrème bevat (in de meeste gevallen) ureum dat je handen direct een zacht gevoel geeft. Lees in deze blog meer over de bijzondere werking van ureum lezen. De Biodermal Handcrème bevat naast ureum ook canola-olie. Deze olie hydrateert en voedt de huid intensief.

Biodermal Handcreme

• Intensief hydraterend en voedend
• Beschermt en versterkt de huidbarrière
• 24 uur hydratatie
Bekijk product

Tip: smeer de handcrème meteen op na het wassen van je handen,
zo voorkom je verdere uitdroging van de huid door water en zeep.

Waarom is olijfolie niet goed voor droge handen?

Sommige mensen zweren bij het gebruik van olijfolie voor een droge huid, terwijl anderen enige twijfels hebben bij de werking van olijfolie. Hoe zit het? Recent wetenschappelijk inzicht wijst erop dat het smeren van olijfolie de huid niet zacht of soepel maakt, maar juist de huidbarrière kan aantasten. Hierdoor kan je huid zelfs nog droger worden! Wees daarom voorzichtig met het smeren van olijfolie op je huid.

Een gezonde huid biedt meer bescherming. Doordat de verschillende huidlagen intact en goed in balans zijn wordt de huidbarrière optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf. Ook zorgt een gezonde huid voor een natuurlijke en mooie uitstraling. Benieuwd hoe jij je huid gezond houdt? Lees hier 5 tips voor een gezonde huid!

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Privacy Statement   |  

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen