Ureum in je crème maakt je droge huid extra zacht

Soms heb je zo’n droge huid dat je huid schilfert of gaat jeuken. Vooral bij koud weer kun je dit sneller krijgen. Gelukkig zijn er ingrediënten die kunnen helpen bij een droge huid. Al eens gehoord van ureum? In deze blog vertellen we je meer over dit bijzondere ingrediënt.

Wat is ureum?

Ureum, dat soms ook urea wordt genoemd, is een natuurlijke, lichaamseigen stof. Ureum wordt in de lever gevormd tijdens de afbraak van aminozuren en heeft een belangrijke functie bij de vochtregulering en de stofwisseling in de nieren.

Wat doet ureum voor de huid?

Ureum heeft een zeer positief effect op de ruwe en droge huid. Het bevordert namelijk de natuurlijke vocht opslag van de huid. Het extra vocht in je huid zorgt voor een extreem zacht gevoel! Als je echt droge handen of voeten hebt dan kan dit ook soms zorgen voor schilfers. Goed nieuws: die nare schilfers verdwijnen ook sneller door dit fijne ingrediënt door de licht exfoliërende werking. Yeah, kom maar op met die zachte handen!

Ureum in je handcrème

Het positieve effect van ureum valt op en daarom zie je ureum vaak voorkomen op de ingrediëntenlijst van handcrèmes. Door de vele aanrakingen gedurende de dag of het vaak moeten wassen van de handen, krijg je sneller last van droge handen. De Biodermal Handcrème bevat onder andere ureum (vermeld als urea) en geeft je droge handen direct een zacht gevoel. Bekijk hier welke ingrediënten er nog meer in de Biodermal Handcrème zitten.

Biodermal Handcreme

• Intensief hydraterend en voedend
• Beschermt en versterkt de huidbarrière
• 24 uur hydratatie
Bekijk product

Ureum in gezichtscrèmes en serums

Niet alleen je handen kunnen droog worden: ook de huid op de rest van je lichaam en je gezicht kunnen door invloeden van buitenaf, zoals UV-straling, hete douches en kou, droog worden. Daarom vind je ureum ook terug in veel van de Biodermal gezichtscrèmes zoals het P-CL-E serum, de Biodermal Oogcreme en de Hydra plus dag gel-crème. Want ook díe huid kan soms wel wat extra hydratatie gebruiken.

De producten van Biodermal bevatten zoveel mogelijk zuivere en huideigen ingrediënten om de natuurlijke kracht van de huid te ondersteunen. In onze blogs nemen we deze ingrediënten onder de loep. Lees hier meer over de werking van hyaluronzuur en de unieke kracht van glycolzuur.

Ontdek ook het verschil tussen een droge huid en een zeer droge huid. Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Privacy Statement   |  

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen