Ureum in je crème maakt je droge huid extra zacht

Soms heb je zo’n droge huid dat je huid schilfert of gaat jeuken. Vooral bij koud weer kun je dit sneller krijgen. Maar ook als je ouder wordt kan je hier meer last van hebben. Gelukkig zijn er ingrediënten die kunnen helpen bij een droge huid. Al eens gehoord van ureum? In deze blog vertellen we je meer over dit bijzondere ingrediënt.

Wat is ureum?

Ureum, dat soms ook urea wordt genoemd, is een natuurlijke, lichaamseigen stof. Ureum wordt in de lever gevormd tijdens de afbraak van aminozuren en heeft een belangrijke functie bij de vochtregulering en de stofwisseling in de nieren.

Wat doet ureum voor de huid?

Ureum heeft een zeer positief effect op de ruwe en droge huid. Het bevordert namelijk de natuurlijke vocht opslag van de huid. Het extra vocht in je huid zorgt voor een extreem zacht gevoel! Als je echt droge handen of voeten hebt dan kan dit ook soms zorgen voor schilfers. Goed nieuws: die nare schilfers verdwijnen ook sneller door de licht exfoliërende werking van ureum. Yeah, kom maar op met die zachte huid!

In welke crèmes vind je ureum terug bij Biodermal?

Niet alleen je handen kunnen droog worden: ook de huid op de rest van je lichaam en je gezicht kunnen door invloeden van buitenaf, zoals UV-straling, hete douches en kou, droog worden. Daarom vind je ureum ook terug in veel van de Biodermal gezichtscrèmes zoals het P-CL-E serum, de Biodermal Oogcreme en de Hydra plus dag gel-crème. Want ook díe huid kan soms wel wat extra hydratatie gebruiken. Daarnaast vind je ureum terug in onze nieuwe P-CL-E Herstellende Bodycrème. Deze bodycrème hydrateert en herstelt de droge huid en verlicht eventuele jeuk met ureum.

Nieuw: P-CL-E Herstellende Bodycrème met 5% ureum

Voor de droge tot zeer droge lichaamshuid.

Bekijk product

Handcrème met ureum voor zachte handen

Het positieve effect van ureum valt op en daarom zie je ureum vaak voorkomen op de ingrediëntenlijst van handcrèmes. Door de vele aanrakingen gedurende de dag of het vaak moeten wassen van de handen, krijg je sneller last van droge handen. De P-CL-E Voedende Handcrème bevat onder andere ureum (vermeld als urea) en geeft je droge handen direct een zacht gevoel. Bekijk hier welke ingrediënten er nog meer in de Biodermal Handcrème zitten.

P-CL-E Voedende Handcreme

• Intensief hydraterend en voedend
• Beschermt en versterkt de huidbarrière
Bekijk product

De producten van Biodermal bevatten zoveel mogelijk zuivere en huideigen ingrediënten om de natuurlijke kracht van de huid te ondersteunen. In onze blogs nemen we deze ingrediënten onder de loep. Lees hier meer over de werking van hyaluronzuur en de unieke kracht van glycolzuur.

Ontdek ook het verschil tussen een droge huid en een zeer droge huid.

Jacqueline Jacky

Geweldig voor de zeer droge huid. Wanneer krijgen we doucheproducten???

Tineke

Hallo,mijn kleindochter van bijna 5 jaar.Heeft elke keer weer droge plekken van de eczeem, en krap der gek van de jeuk.Veel crème gebruikt,maar helaas nog niet de goede.Wat word er aan geraden.Een verdrietig oma,omdat zo te zien 😔

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen