Aminozuren: essentieel voor een stevige en mooie huid?

De producten van Biodermal bevatten zoveel mogelijk zuivere en huideigen ingrediënten om de natuurlijke kracht van de huid te ondersteunen. In deze blog vertellen we je alles over de kracht van aminozuren en geven we meer duidelijkheid over het effect van aminozuren op rimpels.

Wat zijn aminozuren?

Aminozuren zijn de bouwstenen van de eiwitten in ons lichaam en staan aan de basis van zeer veel belangrijke processen in het lichaam. De eiwitten die je via de voeding binnenkrijgt, worden in je lichaam omgezet tot aminozuren waarvan ons lichaam er 20 kent. Veel van deze (zogeheten ‘niet-essentiële aminozuren) kan het lichaam zelf aanmaken. Maar er zijn 9 essentiële aminozuren die je via een dagelijks gezond voedingspatroon binnen moet krijgen.

Wat zijn de niet essentiële aminozuren?
Alanine, arginine, asparaginezuur, aspartaat, cysteïne, glutamine, glutaminezuur, glycine, proline, serine en taurine

Wat zijn de essentiële aminozuren?
Histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, tryptofaan en valine

Wat doen aminozuren voor de huid?

Naast het feit dat aminozuren goed zijn voor de gezondheid, zij helpen onder andere bij het afvoeren en het opslaan van de juiste voedingsstoffen, zijn deze ingrediënten ook van belang voor een mooie huid. Lees hieronder meer over wat aminozuren doen voor de huid.

Aminozuren bevorderen herstel van de huid

Eiwitten (en indirect dus aminozuren) helpen namelijk bij de opbouw van nieuw weefsel. Maar helaas kan het weefsel van de huid nogal snel beschadigen door invloeden van buitenaf zoals UV-straling en kou.
Je kunt je huid in zo’n geval best een beetje helpen bij het herstel. Bijvoorbeeld met een crème die bepaalde aminozuren bevat die ondersteunen bij de natuurlijke opbouw van nieuw weefsel.

Aminozuren en het effect op rimpels

Over aminozuren wordt vaak gezegd dat ze rimpels zouden bestrijden. Maar hoe zit dat eigenlijk? Creatine is het stofje dat de productie van lichaamseigen collageen stimuleert. En creatine is weer samengesteld uit de aminozuren arginine en methionine. Vervolgens verhoogt collageen weer de hoeveelheid vocht in de huid. Hierdoor kan de huid meer vocht binden zodat de huid steviger wordt, kleine rimpels vervagen en de huid ten slotte een mooie uitstraling krijgt.

Het voordeel van aminozuren in je crème

Een crème die aminozuren bevat, zorgt voor een stevige en mooie huid. De Biodermal P-CL-E crème en het P-CL-E serum bevatten daarom huideigen aminozuren én natuurlijke glycoproteïnen. Hierdoor wordt celvernieuwing en herstel van de huid gestimuleerd.

Jeaneth over het P-CL-E serum

“Heerlijk product. Rode vlekjes waren binnen een week een stuk minder zichtbaar. Smeert goed, trekt snel in en maakt mijn huid heerlijk zacht. Een aanrader”
Bekijk dit productLees meer reviews

Wist je dat het P-CL-E serum ook vitamine E bevat? Vitamine E, beschermt de huid tegen vroegtijdige huidveroudering. Lees in deze blog meer over deze beschermengel voor je huid. 

 

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen