Vervellen: tips om je huid te verzorgen

Heb je eindelijk dat bruine kleurtje te pakken, begin je te vervellen! Maar wat is vervellen precies? En hoe kun je vervellen na verbranden voorkomen? Wij vertellen je hier alles over het vervellen van je huid zodat je zo lang mogelijk van je bruine kleurtje kunt genieten.

Wat is vervelling?

Je huid bestaat uit drie delen: de opperhuid, de lederhuid en het onderhuids bindweefsel. Het vervellen van je huid vindt plaats in je opperhuid, omdat er zich in deze laag hoorncellen bevinden die zich constant vernieuwen. Ongeveer iedere 30 dagen heb je dus een totaal nieuwe opperhuid.

Vervellen is dus heel normaal en gebeurt langzaam, maar altijd. Als je sneller vervelt, betekent het dat de buitenste laag van je huid is beschadigd door bijvoorbeeld de zon. Je huid maakt dan sneller dan normaal nieuwe huidcellen aan om de beschadigde cellen te vervangen. Dit vernieuwingsproces zorgt ervoor dat je vervelt en dus ook je bruine kleurtje verliest.

Vervellen voorkomen

De beste manier om vervellen te voorkomen, is natuurlijk door jezelf altijd voldoende in te smeren met een goede zonbescherming wanneer je de zon in gaat. Hierdoor bescherm je jouw huid tegen verbranding, of te snel bruin worden. Als je huid namelijk niet beschadigt, worden er ook minder nieuwe cellen aangemaakt waardoor je minder snel vervelt. Je kunt je bijvoorbeeld insmeren met de Hydra Plus Zonnespray van Biodermal. Deze trekt snel in en is ook nog eens waterbestendig. Als je huid namelijk niet beschadigt, worden er ook minder nieuwe cellen aangemaakt.

Wat te doen tegen vervellen?

Zodra het vervelproces eenmaal is begonnen, kun je er helaas niks meer aan doen. Het vervellen zelf duurt ongeveer twee weken en komt het meest voor op lichaamsdelen zoals je schouders of gezicht die vaak worden blootgesteld aan de zon.

Heb je toch onverhoopt iets te lang in de zon gezeten? Dan is het van belang dat je je huid op de juiste manier verzorgt. Hoe je dit het beste kunt aanpakken, hebben we hieronder aangegeven.

1. Hydrateer!

Het is belangrijk dat je goed blijft hydrateren. Hierdoor kan je huid zich sneller herstellen. Dit doe je door voldoende water te drinken en gebruik te maken van een hydraterende crème zoals bijvoorbeeld de Hydra Plus Dag Gelcreme van Biodermal.

2. Gebruik aftersun

Hiernaast is het belangrijk om je huid goed af te koelen nadat je in de zon bent geweest. Neem een koud(e) bad of douche en gebruik altijd een goede hydraterende aftersun nadat je een lange tijd in de zon bent geweest. Wil je langer kunnen genieten van je bruine kleurtje? Gebruik dan onze Aftersun Bruinverlengende Melk!

Suus over Verkoelende After Sun


“Een heerlijke aftersun, welke lekker smeert en niet plakkerig is.
Elke zomer gaat deze mee op vakantie.”
Bekijk dit productLees meer reviews

3. Houd rekening met de gevoeligheid van je huid

Ben je al een keer verbrand maar wil je toch graag in de zon zitten? Houd er dan rekening mee dat je huid na het vervellen een stuk gevoeliger is. Gebruik dus nadat je verbrand bent minimaal zonnebrand met SPF 50+. De gezondheid van je huid is namelijk erg belangrijk!

4. Geef je huid rust

Geef je huid na de zon even rust en scrub deze dan niet. Hiermee verwijder je namelijk ook de dode huidcellen van je opperhuid die je juist dat bruine kleurtje geven.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen