Wat te doen tegen puistjes op latere leeftijd?

Puistjes, onzuiverheden of mee-eters maar je tienerjaren allang voorbij? Geen paniek. Ook op latere leeftijd komen puistjes vaak voor. Het is namelijk een van de meest voorkomende huidproblemen. Vaak kunnen ze lelijke plekjes of littekentjes achterlaten.

Hoe verzorg je puistjes op latere leeftijd?

Een goede verzorging van je huid kan puistjes op latere leeftijd helpen voorkomen. Lees hier 3 mogelijke oorzaken en verzorgingstips.

1. Verstopte poriën kunnen leiden tot puistjes

Door de aanwezigheid van bacteriën kunnen de poriën verstopt raken waardoor een ontsteking kan ontstaan in de talgklieren. Deze ontsteking kan leiden tot een puistje of mee-eter. Daarnaast kunnen je poriën verstopt raken door de aanwezigheid van dode huidschilfers. Het is daarom belangrijk om je huid goed te reiniging om puistjes of mee-eters te voorkomen.

Verzorgingstip:
Een gezonde huid begint met de juiste routine. Met name het dagelijks reinigen van de huid is belangrijk om de stof en vuildeeltjes van je huid te verwijderen. Dit is voor ieder huidtype belangrijk maar zeker voor de onzuivere huid. Reinig je huid daarom twee keer per dag met een goede, maar milde face gel of de Skin Renewing Cleansing Mousse. Let op: vermijd agressieve reinigers. Ook al doen deze gevoelsmatig extra goed hun werk, ze zijn niet goed voor het verzorgen van de huid.

Cindy over Face Gel


“Mijn huid is zichtbaar egaler en de puistjes en mee-eters verdwijnen stelselmatig. Mijn huid voelt ook zachter aan en ziet er frisser uit. Een aanrader!”
Bekijk product

2. Blootstelling aan UV straling helpt niet

Vaak wordt gedacht dat puistjes verminderen wanneer de huid veel wordt blootgesteld aan de zon. Op korte termijn kan dit inderdaad effect hebben door de uitdrogende werking aan het huidoppervlak. Echter na de zon, kan teveel UV straling zorgen voor een opleving van puistjes.

Verzorgingstip:
Blootstelling aan UV-stralen kan leiden tot een talg-toename van wel 25%. Gebruik daarom altijd zonbescherming of een dagcrème met SPF om je huid te beschermen. Hiermee bescherm je jouw huid tevens tegen vroegtijdige huidveroudering.

3. Verandering van je hormoonhuishouding

Een wijziging in je hormoonspiegel kan ontstaan rondom je menstruatie, tijdens een zwangerschap of onder invloed van stress. Door een toename van hormonen worden de talgklieren in het gezicht, op de borst en de rug groter. De talg wordt bovendien dikker van samenstelling, waardoor deze de poriën sneller verstoppen.

Verzorgingstip:
Voorkom onnodig scrubben of stomen. Dit kan puistjes verergeren. Door te vaak scrubben, of door gebruik te maken van een agressieve scrub met bijvoorbeeld korreltjes kan de huid geïrriteerd of overgevoelig raken.

Wist je dat?

  • Ruim 90% van de mensen wel eens last heeft van puistjes. En dat zijn zeker niet alleen tieners, bij de helft van volwassen vrouwen en een kwart van de mannen hebben komt het voor.
  • Er wel degelijk een relatie is gelegd tussen het eten van chocolade en puistjes? Gelukkig heeft het eten van chocolade ook positieve effecten. Het is goed voor je bloedvaten, je energie-level en daarmee ook: goed voor je humeur. Aan jou de keuze!

Bonus verzorgingstip:
Als je littekens hebt overgehouden door het openkrabben van puistjes hebben we goed nieuws voor je: er zijn huidverzorgingsproducten die helpen littekens minder op te laten vallen. Zo heeft Biodermal de Littekencrème die helpt de zichtbaarheid van littekens te verminderen.

Sascha over Biodermal Reinigingsgel & Crème bij puistjes en onzuiverheden
“Door het gebruik van deze crème wordt mijn huid een stuk rustiger en zachter. Het kost wat, maar je kunt er wel lang mee doen (tube 30ml). In combinatie met de reinigingsgel van Biodermal zie ik sneller en constanter resultaat. Een aanrader!”

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen