Glimmende huid: uitleg en verzorgingstips

De één heeft er meer en vaker last van dan de ander: een glimmende & glanzende huid. Vooral in de zomerperiode komt een glimmende huid vaker voor. Waardoor krijg je eigenlijk een glimmende huid en wat kun je ertegen doen?

Hoe kom je aan een glimmende huid?

Een glimmende huid komt vaker voor bij mensen met een vette huid. Bij een vette huid maken de talgklieren te veel talg aan. Het talg vormt samen met zweet een soort olieachtig laagje op je huid en dit geeft het glimmende effect. In de zomer kun je sneller een glimmende huid krijgen, de oorzaken hiervan zijn de extra hoeveelheid zweet en de vettige zonnebrandcrèmes die je dan vaak gebruikt.

Hoe kun je een glimmende huid voorkomen?

Het hebben van een vette en glimmende huid is genetisch bepaald. Wel wordt een glimmende en vette huid vaak erger door het gebruik van verkeerde verzorgingsproducten of cosmetica producten. Vermijd dan ook crèmes en producten waar je een extra droge huid van krijgt, je talgklieren gaan hier harder door werken en produceren hierdoor uiteindelijk meer talg. Kies liever voor een matterende crème die de talgproductie reguleert, zoals de Pure Balance Skin Purifying Dag Gel-Crème.

Zoals hierboven al genoemd, kan het gebruik van vettige zonnebrandcrèmes in de zomer sneller zorgen voor een glimmende huid. Let daarom extra goed op welke zonnebrandcrème voor jouw huid geschikt is! Gebruik bijvoorbeeld de Matterende zonnefluïde SPF 30 voor een lichtere textuur met een matterend effect.

De nieuwe Pure Balance Dag gel-crème
voor een gladde en egale huid


• Intensieve hydratatie
• Gaat onzuiverheden tegen en verfijnt de poriën
• Matterende formule

Bekijk product

Zo verzorg je een glimmende huid

Naast het smeren met de juiste crème moet je je gezicht ook goed reinigen en kun je ervoor kiezen om je glimmende huid te maskeren met behulp van een poeder.

Nooit meer scrubben, wel exfoliëren

Scrubben om de vettige laag van je huid te verwijderen? Dit kun je beter niet doen. Door te scrubben worden ook de goede huidcellen verwijdert. Door je gezicht te exfoliëren wordt je huid op milde wijze gereinigd. Wil je weten wat het verschil is tussen exfoliëren en scrubben? Lees het hier!

Verminder het glimmende effect

Het glimmende effect van een vette T-zone kun je verminderen met behulp van een poeder die talk bevat, hierdoor wordt het talg en vet op de huid geabsorbeerd. Het resultaat is een mooie gematteerde huid (voor eventjes, helaas niet voor altijd).

Naast een glimmende huid kenmerkt een vette huid zich ook vaak door grove poriën. Benieuwd hoe grove poriën ontstaan en wat je ertegen kunt doen? Lees in deze blog alles over grove poriën.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Privacy Statement   |  

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen