Glimmende huid: zo kies je de juiste huidverzorging

De één heeft er meer en vaker last van dan de ander: een glimmende & glanzende huid. Vooral in de zomerperiode komt een glimmende huid vaker voor. Waardoor krijg je eigenlijk een glimmende huid en wat kun je ertegen doen?

Hoe onstaat een glimmende huid?

Een glimmende huid komt vaker voor bij mensen met een vette huid. Bij een vette huid maken de talgklieren te veel talg aan. Het talg vormt samen met zweet een soort olieachtig laagje op je huid en dit geeft het glanzende effect.

In de zomer kun je sneller een glimmende huid krijgen, dit kan zowel veroorzaakt worden door het zweten als door het gebruik van vettige zonnebrandcrèmes. Maar ook voeding en hormonen (bijvoorbeeld anticonceptie) kunnen oorzaken zijn.

Hoe kun je een glimmende huid voorkomen?

Het hebben van een vette en glimmende huid is genetisch bepaald. Wel wordt een glimmende en vette huid vaak erger door het gebruik van verkeerde verzorgingsproducten of cosmetica producten. Vermijd dan ook crèmes en producten waar je een extra droge huid van krijgt, je talgklieren gaan hier harder door werken en produceren hierdoor uiteindelijk meer talg. Kies liever voor een matterende crème die de talgproductie reguleert, zoals de Pure Balance Skin Purifying Dag Gel-Crème.

Zoals hierboven al genoemd, kan het gebruik van vettige zonnebrandcrèmes in de zomer sneller zorgen voor een glimmende huid. Let daarom extra goed op welke zonnebrandcrème voor jouw huid geschikt is! Gebruik bijvoorbeeld de Matterende zonnefluïde SPF 30 voor een lichtere textuur met een matterend effect.

Pure Balance Dag gel-crème
voor een egale huid


• Intensieve hydratatie
• Gaat onzuiverheden tegen en verfijnt de poriën
• Matterende formule

Bekijk product

Zo verzorg je een glimmende huid

Een te agressieve huidbehandeling kan het probleem in stand houden, of zelfs verergeren. Daarom geven we je vijf tips voor het verzorgen van de glimmende huid.

Kies voor een milde gezichtsreiniger

Bij een glimmende huid maakt je huid veelal teveel talg aan. Het is daarom extra belangrijk om je gezicht elke dag te reinigen met een milde gezichtsreiniger. Het liefst twee keer per dag, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds, zodat je huid optimaal wordt gereinigd. Probeer bijvoorbeeld de Biodermal Reinigingsmousse. Dit is een zeer milde AHA exfoliant, speciaal ontwikkeld om de huid op milde wijze te reinigen zonder de huid uit te drogen.

Stop met scrubben, maar exfolieer de glanzende huid

Scrubben om de vettige laag van je huid te verwijderen? Dit kun je beter niet doen. Door te scrubben worden ook de goede huidcellen verwijdert. Door je gezicht te exfoliëren wordt je huid op milde wijze gereinigd. Gebruik bijvoorbeeld de Pure Balance Cleansing Mousse deze reinigt tot diep in de poriën en de combinatie van een mild exfolierend enzym en salicylzuur (BHA-zuur) zorgt ervoor dat dode huidcellen verdwijnen, waardoor de huid een frisse, heldere uitstraling krijgt. Lees ook wat het verschil is tussen exfoliëren en scrubben.

Maak gebruik van een serum

Een serum bevat vaak een hoge concentratie ingrediënten en door het juiste serum te gebruiken kan een glanzende huid verminderen. Het is daarom goed om een serum toe te voegen aan je skincare routine, bijvoorbeeld het Pure Balance Skin Boosting Serum met een hoge concentratie niacinamide (vitamine B3) dat de poriën verfijnt en de huidteint verbetert.

Hydrateer je glanzende huid met dag- en nachtcrème

Een goede tip is om een dag- en nachtcrème te gebruiken die hydraterende en matterende ingrediënten bevatten. Hyaluronzuur geeft een intensieve hydratatie boost en sarcosine zorgt voor een minder vette huid. Deze ingredienten vind je bijvoorbeeld in de Pure Balance Dag Gel-crème en de Pure Balance Skin Refining Nachtbalsem.

Verminder het glimmende effect

Het glimmende effect van een vette T-zone kun je verminderen met behulp van een poeder die talk bevat, hierdoor wordt het talg en vet op de huid geabsorbeerd. Het resultaat is een mooie gematteerde huid (voor eventjes, helaas niet voor altijd).

Naast een glimmende huid kenmerkt een vette huid zich ook vaak door grove poriën. Benieuwd hoe grove poriën ontstaan en wat je ertegen kunt doen? Lees in deze blog alles over grove poriën.

Wil je op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen