Zon

Zonbescherming kinderen

De kinderhuid is extra gevoelig voor de zon, want het beschikt nog niet over alle natuurlijke beschermingsmechanismen die de huid van volwassenen wel bezit. Daarom is het belangrijk om bij kinderen extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Lees hier wat de invloed is van de zon op de kinderhuid en wat je kunt doen om je kind zo goed mogelijk te beschermen tegen de zon!

Waarom is het zo belangrijk om de huid van je kind goed te beschermen?

Een kinderhuid is vele malen kwetsbaarder dan dat van een volwassene. De natuurlijke bescherming van de huid ontbreekt tot het vierde levensjaar van een kind bijna helemaal. Daarnaast gaat de celdeling bij kinderen in de groei erg snel. Beschadigde cellen hebben hierdoor geen tijd om zich te herstellen voordat ze delen. Deze nieuwe cellen raken aan de binnenkant beschadigd. Huidschade die in de vroege kinderjaren wordt veroorzaakt, kan niet worden teruggedraaid. Dit vergroot de kans op huidkanker op latere leeftijd bij kinderen die op jonge leeftijd vaak verbranden. Het is dus belangrijk om je kind goed te beschermen tegen de UV-straling van de zon.

Bron: Gezondheidsplein

Tips voor een goede zonbescherming voor je kind!

Laat de huid van je kind rustig wennen aan de zon

Omdat de huid gedurende de herfst en winter minder aan de zon wordt blootgesteld, kun je de gevoelige huid van je kind het beste laten wennen door de tijd in de zon elke dag een beetje op te bouwen.

Vermijd de directe zon tussen 12.00 en 15.00 uur

De zon en de UV-straling zijn dan het sterkst. Een plekje in de schaduw waar je kind lekker kan spelen is dan het beste. Vergeet ook hier niet goede zonbescherming aan te brengen, want ook in de schaduw is er UV-straling.

Gebruik bedekkende kleding

Een zonnebril, een petje of hoedje en luchtige (witte) katoenen kleding zijn het beste om de gevoelige huid extra te beschermen. Voor kinderen bestaan er ook extra UV werende shirts. Houd er wel rekening mee dat natte kleding meer UV-straling doorlaat.

Bescherm elk stukje van de huid

Er zijn plekjes die snel worden vergeten of worden overgeslagen, zoals de neus, de oren, de voeten, het randje van de badkleding, het hoofd en de nek. Vergeet al deze plekjes niet mee te nemen bij het insmeren van de zonbescherming, ook als je kindje alleen even op straat gaat spelen.

Kies voor speciale zonbescherming voor kinderen in de zon

Omdat de huid van je kind veel gevoeliger is dan die van volwassenen, is het belangrijk dat je speciale zonbrandcrème voor kinderen aanbrengt, die vrij is van parfum en die speciaal ontwikkeld is voor de gevoelige kinderhuid. Natuurlijk kun je deze zonnebrand ook voor je eigen huid gebruiken.

Check de houdbaarheidsdatum van je zonnebrandcrème!

Vaak heb je nog wel zonnebrand over van vorig jaar. Toch is het verstandiger om deze niet langer te gebruiken. De werking van het product kan na een jaar niet meer optimaal zijn en zal mogelijk niet langer de juiste beschermingsfactor geven als dat er op de verpakking staat. Je kunt dit checken aan de hand van het ‘open pot symbool’ op de verpakking. Dit symbool geeft het aantal maanden aan dat je het product na openen veilig kunt gebruiken zonder dat de werking achteruitgaat. In de meeste gevallen is dit 12 maanden.

Hoe vaak moet je smeren en met welke factor?

Als je weet dat je kind naar buiten gaat, is het verstandig om de huid al vooraf in te smeren, zodat de zonbescherming goed kan intrekken. Smeer je kind vervolgens minimaal elke twee uur opnieuw in. Omdat de huid van kinderen gevoeliger is voor de UV-straling, raden wij aan om factor 50 te gebruiken. Deze hoge factor geeft de huid 98% bescherming in de zon. Smeer kinderen ook in wanneer ze in de schaduw aan het spelen zijn. Ook hier kunnen de UV-stralen doordringen tot de huid.

Op welke leeftijd kun je beginnen met het gebruiken van zonbeschermingsproducten bij baby’s?

Biodermal Kids Zonnespray SPF 50+ is geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar oud. Echter, Biodermal adviseert sterk om baby’s en jonge kinderen tot 3 jaar oud uit de zon te houden, omdat het eigen beschermingssysteem van de huid nog niet volledig ontwikkeld is.

Biodermal zonbescherming speciaal voor kids

Biodermal heeft speciaal voor de gevoelige huid van kinderen twee typen zonnebrand ontwikkeld. Zowel de Biodermal Kids Zonnemelk als de Biodermal Kids Zonnespray zijn beide verkrijgbaar in factor 50+ en bevatten geen parfum. De zonbescherming is water én zandbestendig. Ideaal, dit voorkomt dat er zand aan de huid blijft plakken na het aanbrengen van de zonbescherming en dat je kind ook in het water goed is beschermd.

Let op: ook zand- en waterbestendige zonnebrandmiddelen kunnen van de huid afslijten door veel spelen en bewegen. Breng na het spelen of zwemmen dus alsnog een nieuwe laag zonnebrand aan.

Meer lezen over zonnebrand?

Nu weet je waarom zonnebrandcrème voor kinderen zo belangrijk is. Lees voordat jij en je kind de zon ingaan nog deze zonverzorging en zontips en bekijk alle zonnebrand aanbiedingen.

Tips

Voorkom blootstelling aan de zon bij baby’s jonger dan 1 jaar. Houd ze zo veel mogelijk in de schaduw.

Bescherm kinderen met T-shirt, pet én zonnebril. Gebruik een product met een zeer hoge beschermingsfactor (SPF 50+).

Zet een kinderwagen, box, zandbak en badje altijd in de schaduw of onder een parasol. Houd er rekening mee dat zand UV-straling weerkaatst. De straling is hierdoor intensiever.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen