Zonnebrand­crème kind

Zonnebrandcrèmes reflecteren of absorberen schadelijke UV straling. Het beschermt tegen verbranding van de huid. De huid van een kind is kwetsbaarder dan dat van een volwassene. Het is dus extra belangrijk om je kind goed te beschermen tegen de UV straling van de zon. Dat kan nu met de zonnemelk SPF 50+ en de zonnespray SPF 50+ van Biodermal speciaal voor kinderen.

Producten

Waarom zonnebrandcrème voor kinderen?

Zonnebrandcrème voor kinderen is een onmisbaar product. Een kinderhuid is vele malen kwetsbaarder dan dat van een volwassene. De natuurlijke bescherming van de huid ontbreekt tot het vierde levensjaar van een kind bijna helemaal. Daarnaast groeien kinderen snel, waardoor de celdeling erg snel gaat. Beschadigde cellen hebben hierdoor geen tijd om zich te herstellen voordat hij ze weer gaan delen. Deze cellen raken aan de binnenkant beschadigd. Dit vergroot de kans op huidkanker op latere leeftijd bij kinderen die op jonge leeftijd vaak verbranden. Het is dus belangrijk om je kind goed te beschermen tegen de UV straling van de zon.

Bron: Gezondheidsplein

Water en zand resistent

De parfumvrije zonnebrandcrèmes voor kinderen van Biodermal zijn ook ideaal voor de jonge zandkasteel-bouwers. Doordat zowel de zonnemelk als de zonnespray zand resistent is voorkomt het dat zand aan de huid blijft plakken. Daarnaast zijn deze zonproducten voor kinderen ook water resistent en kan het aangebracht worden op een natte huid. Dat scheelt heel wat gedoe met die kleine waterratjes.

Zonnebrandcrème voor kinderen: smeertips

Een kind met zonnebrandcrème insmeren is noodzakelijk voor een goede bescherming van de huid tegen UV straling. Echter is het op de juiste manier aanbrengen van de zonnebrandcrème een kunst op zich. Hier zijn een aantal tips om ervoor te zorgen dat de crème voor optimale bescherming zorgt:

  • Breng de zonnebrandcrème een half uur voor het naar buiten gaan aan, zodat het de tijd heeft om in te trekken.
  • Ook al is de zonnebrandcrème waterbestendig; smeer een kind om de twee uur in voor de beste bescherming.
  • Smeer kinderen ook in wanneer ze in de schaduw aan het spelen zijn. Ook hier kunnen de UV stralen doordringen tot de huid.

Meer lezen over zonnebrand?

Nu weet je waarom zonnebrandcrème voor kinderen zo belangrijk is. Waarom zonnebrandcrème ook voor jou een must-have product is en welke zonnebrandcrème bij jouw huid past lees je op onze zonnebrandcrème-pagina.
Lees voordat jij en je kind de zon ingaan nog deze zonverzorging en zontips en bekijk alle zonnebrand aanbiedingen.

"Voor mijn dochter is deze spray echt een oplossing. Bij de eerste zonnestralen verbrandt ze al en heeft ze last van uitslag en bultjes. Met deze spray verbrandt ze niet en kan ze toch de zon in zonder meteen uitslag te krijgen."

Petra over Gevoelige Huid Zonnespray SPF 50+

Tips

Bescherm littekens

Heb je een litteken? Wees dan extra voorzichtig in de zon. Littekenweefsel is extra gevoelig voor UV straling en kan daardoor snel verbranden of donkerder kleuren. Vergeet dus niet goed te smeren met een SPF 50+ op het litteken en probeer zoveel mogelijk in de schaduw te blijven.

Smeer regelmatig opnieuw

Bescherm je zongevoelige huid extra goed door je regelmatig opnieuw in te smeren. Advies is zeker iedere 2 uur, maar ook direct na hevig transpireren, zwemmen en afdrogen. Stel je huid niet langdurig bloot aan fel zonlicht en probeer tijdig de schaduw op te zoeken. Door het dragen van beschermende kleding een zonnebril en hoed of pet kun je onbedekte lichaamsdelen extra bescherming bieden in de zon. Toch verbrand? Gebruik dan een After Sun dat speciaal ontwikkeld is om de huid te verkoelen, verzachten en kalmeren.

Vermijd zonnen op bepaalde tijden

Vermijd zonnen tussen 12 en 15 uur. Dit is het moment waarop de zon op zijn sterkst is. Kies dus een plekje in de schaduw en geniet hier van het mooie weer. Let op! Ook in de schaduw kan de UV-straling je vinden, dus zorg ook op deze plekjes voor een goede bescherming tegen de zon.

Gerelateerde producten

Zonbescherming van Biodermal

Biodermal heeft een uitgebreid assortiment zonverzorgingsproducten voor volwassenen en kinderen. Dit assortiment bestaat uit producten die de huid beschermen tijdens het zonnen en kalmeren en herstellen na het zonnen. Al onze producten houden rekening met de relatief zwakke natuurlijke beschermingsfunctie van de huid tegen de zon én met de wens van een gezonde bruining