Zon

Zonnebrand kind

Zonnebrandcrèmes reflecteren of absorberen schadelijke UV-straling. Het beschermt tegen verbranding van de huid. De huid van een kind is kwetsbaarder dan dat van een volwassene. Het is dus extra belangrijk om je kind goed te beschermen tegen de UV straling van de zon. Dat kan nu met de zonnemelk SPF 50+ en de zonnespray SPF 50+ van Biodermal speciaal voor kinderen.

Zonnebrand baby en kind

De beschermingsmechanismen van de huid bij een baby of een kind zijn minder goed ontwikkeld dan bij een volwassene. Met de zonnebrandcrème of -spray van Biodermal bescherm je jouw kleintje tegen verbranding door de zon.

Zonnebrand baby

In het assortiment vind je Biodermal Kids Zonnespray SPF 50+ Deze is geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar oud. Wel adviseren we om je kindje tot zijn derde uit de zon te houden. Het beschermingsmechanisme van de huid is namelijk nog onvoldoende ontwikkeld.

Water en zand resistent

De parfumvrije zonnebrandcrèmes voor kinderen van Biodermal zijn ook ideaal voor de jonge zandkasteel-bouwers. Doordat zowel de zonnemelk als de zonnespray zand resistent is voorkomt het dat zand aan de huid blijft plakken. Daarnaast zijn deze zonproducten voor kinderen ook waterresistent en kan het aangebracht worden op een natte huid. Dat scheelt heel wat gedoe met die kleine waterratjes!

Lees ons artikel over de zonbescherming van kinderen voor meer informatie!

Voor mijn dochter is deze spray echt een oplossing. Bij de eerste zonnestralen verbrandt ze al en heeft ze last van uitslag en bultjes. Met deze spray verbrandt ze niet en kan ze toch de zon in zonder meteen uitslag te krijgen.

Petra over Gevoelige Huid Zonnespray SPF 50+

Tips

Bescherm littekens

Heb je een litteken? Wees dan extra voorzichtig in de zon. Littekenweefsel is extra gevoelig voor UV straling en kan daardoor snel verbranden of donkerder kleuren. Vergeet dus niet goed te smeren met een SPF 50+ op het litteken en probeer zoveel mogelijk in de schaduw te blijven.

Smeer regelmatig opnieuw

Bescherm je zongevoelige huid extra goed door je regelmatig opnieuw in te smeren. Advies is zeker iedere 2 uur, maar ook direct na hevig transpireren, zwemmen en afdrogen. Stel je huid niet langdurig bloot aan fel zonlicht en probeer tijdig de schaduw op te zoeken. Door het dragen van beschermende kleding een zonnebril en hoed of pet kun je onbedekte lichaamsdelen extra bescherming bieden in de zon. Toch verbrand? Gebruik dan een After Sun dat speciaal ontwikkeld is om de huid te verkoelen, verzachten en kalmeren.

Vermijd zonnen op bepaalde tijden

Vermijd zonnen tussen 12 en 15 uur. Dit is het moment waarop de zon op zijn sterkst is. Kies dus een plekje in de schaduw en geniet hier van het mooie weer. Let op! Ook in de schaduw kan de UV-straling je vinden, dus zorg ook op deze plekjes voor een goede bescherming tegen de zon.

Zonbescherming van Biodermal

Biodermal heeft een uitgebreid assortiment zonverzorgingsproducten voor volwassenen en kinderen. Dit assortiment bestaat uit producten die de huid beschermen tijdens het zonnen en kalmeren en herstellen na het zonnen. Al onze producten houden rekening met de relatief zwakke natuurlijke beschermingsfunctie van de huid tegen de zon én met de wens van een gezonde bruining

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen