Vitaminen & de huid: een must voor huidverbetering!

Vitaminen zijn een belangrijk onderdeel van je huidverzorging: ze houden je huid namelijk gezond. Benieuwd welke vitaminen goed zijn voor de huid? Wat deze vitaminen kunnen betekenen voor de huid? En met welke naam deze ingrediënten op het etiket staan aangegeven? Wij leggen het je graag uit in deze blog.

Welke vitaminen zijn goed voor je huid?

Bij vitaminen denk je in eerste instantie aan vitaminen in je voeding of supplementen die je slikt ter aanvulling op de voeding, maar vitaminen zijn net zo belangrijk voor de huid. Maar welke vitaminen zijn nu specifiek belangrijk voor de huid? En welke functies hebben deze verschillende vitaminen? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Vitamine A en de huid

Vitamine A is op dit moment een zeer populair ingrediënt in huidverzorging, maar wat doet vitamine A nu precies voor de huid? Vitamine A bevordert de productie van elastine en collageen. Hierdoor wordt de huid elastisch, sterker en gaat de huid er jonger uitzien.

Vitamine A kent verschillende namen, waarvan retinol een van de bekendste is. Naast retinol vind je vitamine A terug op de ingrediëntenlijst als: retinylacetaat, retinylaldehyde en retinyl palmitate.

Retinyl Palmitate

Retinyl palmitate is een stabiele vorm van vitamine A die, in tegenstelling tot retinol, door iedereen gebruikt kan worden. Retinol kan irritatie geven, terwijl retinyl palmitatie een stuk milder is maar toch effectief!

Ons Revitalizing Serum bevat deze vorm van vitamine A, retinyl palmitate. Het Revitalizing Serum stimuleert de cellen om collageen aan te maken waardoor de huid steviger en meer elastisch wordt. Daarnaast vermindert het de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. Naast retinyl palmitate bevat dit product ook vitamine E. Deze twee ingrediënten zijn een echte topcombinatie. Vitamine E versterkt namelijk de effectiviteit van vitamine A waardoor het serum nog krachtiger is.

Biodermal Skin Boosters

Hooggeconcentreerde serums met vitaminen en hyaluronzuur voor extra stevigheid, hydratatie en glow.
Bekijk producten

Vitamine B en de huid

Vitamine B kent acht verschillende varianten en deze hebben allemaal een andere functie voor het lichaam. Van deze acht varianten zijn vitamine B3 en vitamine B5 de belangrijkste vitaminen voor de huid.

Vitamine B3

Vitamine B3 (niacinamide) helpt bij de vermindering van rimpels en beschermt de huid tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Daarnaast helpt het de huid te versterken en de vochtbalans op peil te houden. Meer weten over Vitamine B3? Lees dan onze blog over niacinamide.

Vitamine B5

Vitamine B5 bevordert de natuurlijke celvernieuwing, zorgt ervoor dat de huid vocht kan aantrekken en geeft de huid daarmee een flinke boost. Heb je een droge of vochtarme huid? Kies dan dus voor een crème of serum met vitamine B5. Op de ingrediëntenlijst staat provitamine B5 vaak vermeld als panthenol of panthenyl triacetate.

Ons Hydrating Serum, bevat een hoge concentratie provitamine B5. Deze Skin Booster hydrateert de huid zeer intensief en langdurig en bevat naast vitamine B5 ook drievoudig hyaluronzuur. De perfecte combinatie voor een frisse en zachte huid die in balans is.

Vitamine C en de huid

Vitamine C is een van de populairste ingrediënten binnen de huidverzorging van nu en dat is wat ons betreft volledig terecht! Vitamine C zorgt er namelijk voor dat de huid volume krijgt en beschermt de huid tegen huidveroudering. Daarnaast zorgt vitamine C er mede voor dat de huidschade door UV-straling wordt tegengegaan en dat de zichtbaarheid van pigmentvlekken wordt verminderd.

Vitamine C staat ook wel bekend als ascorbinezuur (ascorbic acid) en staat ook onder deze naam op het etiket. Naast ascorbinezuur zijn er nog een aantal afgeleide vormen van vitamine C. Een aantal bekende vormen zijn; tetrahexyldecylascorbaat, natrium ascorbylfosfaat, ascorbylpalmitaat en ascorbyl glucoside.

Ascorbyl Glucoside

Ascorbyl glucoside is een bijzondere vorm van vitamine C. De huid zet deze vorm zelf om in de actieve vorm van vitamine C: L-ascorbinezuur. Normaal gesproken is L-ascorbinezuur erg instabiel. Deze vorm van vitamine C begint namelijk te oxideren zodra het in aanraking komt met water. Met ascorbyl glucoside heb je dit ‘probleem’ niet, maar ervaar je wel de voordelen van vitamine C.

Ons Glow Serum bevat dan ook een hoge concentratie ascorbyl glucoside. Dit serum stimuleert enzymen om pigmentatie sneller af te breken en daardoor pigmentvlekken minder zichtbaar te maken. Daarnaast stimuleert het de collageenaanmaak en celvernieuwing waardoor je huid er steviger, egaler, frisser en gezonder uitziet. Hallo healthy glow! 😉

Vitamine E en de huid

Vitamine E versterkt de huidbarrière en beschermt je huid mede tegen beschadiging door UV-straling. Vitamine E zit om deze reden verwerkt in alle zonproducten van Biodermal. Daarnaast vind je vitamine E in de Littekencrème, de P-CL-E crème, de P-CL-E olie en de Anti Age producten van Biodermal. Vitamine E staat vaak onder de naam tocopheryl acetate of tocopherol vermeld, op de ingrediëntenlijsten van crèmes. Meer weten over vitamine e en de huid? Lees dan onze blog over vitamine E.

Opname van vitaminen door de huid

Alleen een schone huid kan vitaminen en andere ingrediënten goed opnemen. Een vettige laag of een laagje dode huidcellen maken het moeilijk voor de huid om de ingrediënten uit verzorgingsproducten te absorberen. Daarom is het belangrijk om je huid goed te reinigen voordat je je serum, nachtcrème of dagcrème aanbrengt. Benieuwd hoe je je gezicht het beste kunt reinigen? Lees dat én meer verzorgingstips in het stappenplan voor de beste gezichtsverzorging.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen