Zon

Zelfbruiner

Voor wie niet alleen tijdens de vakantie, maar het liefst het hele jaar door een stralende, zongebruinde teint wil hebben, kan een zelfbruiner de uitkomst zijn. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn en hoe het werkt? Hieronder leggen wij het je uit.

Hoe werkt zelfbruiner?

Zelfbruiner bevat het ingrediënt dihydroxyacetone, oftewel DHA. Dit is een ingrediënt dat reageert met de dode huidcellen op de huid, waardoor een bruine teint ontstaat. Blijft dit kleurtje dan net zo lang zitten als de glow die je krijgt van de zon? Dat niet! Doordat de huidcellen van je huid vernieuwen, verdwijnt deze kleur na enkele dagen weer vanzelf. Perfect dus voor dat ene leuke feestje!

Is zelfbruiner slecht voor je?

Nee, zelfbruiner is niet slecht voor je gezondheid. Zelfbruiner reageert namelijk alleen met dode huidcellen. Deze dode huidcellen vallen naar verloop van tijd langzaam van je huid af. Zelfbruiner richt daarom geen schade aan in de onderliggende huid, in tegenstelling tot UV-straling. Je kunt dus wel zeggen dat zelfbruiner de beste optie is om snel bruin te worden. Wil je het mooiste resultaat? Geef je huid dan even rust tussen je zelfbruiner sessies door.

Hoe lang is zelfbruiner houdbaar?

Een zelfbruiner is in de meeste gevallen ongeveer 12 maanden houdbaar. De houdbaarheidsdatum van Biodermal zelfbruiner staat onderop de kartonnen verpakking. Krijgt je zelfbruiner een groenige gloed? Dit betekent dat je zelfbruiner al te lang open is. Dan is het dus tijd om een nieuwe zelfbruiner te kopen!

Hoe gebruik je zelfbruiner?

Zelfbruiner breng je gelijkmatig aan op een goed gereinigde, droge huid. Zorg wel dat je altijd je handen zorgvuldig wast na gebruik en dat je de zelfbruiner goed laat drogen voor het aankleden, om vlekken op textiel te voorkomen. De zelfbruiner kan zowel overdag als ‘s nachts gebruikt worden en kan ook onder make-up aangebracht worden.

Handschoenen gebruiken bij zelfbruiner?

Bruine handen voorkomen? Gebruik dan handschoenen. Er bestaan verschillende soorten handschoenen, zoals een tanning glove, waarmee je de zelfbruiner gelijkmatig uitsmeert omdat het een soort spons is. Geen zin om speciale handschoenen aan te schaffen? Gewone latex handschoenen voorkomen gelukkig ook dat de zelfbruiner in je handen trekt. Ze smeren alleen iets minder gemakkelijk uit!

Zelfbruiner en scheren

Natuurlijk wil je zongebruinde én gladde benen onder je favoriete rokje! Maar pas op: scheer jezelf niet direct voor het aanbrengen van zelfbruiner. Dit opent namelijk je poriën en er is een kans dat kleine druppels zelfbruiner zich in deze open poriën ophopen. Grote kans dat je dan een vlekkerig resultaat krijgt.

Scheer jezelf ook niet vlak ná het aanbrengen van zelfbruiner. Dan verwijder je namelijk ook de dode huidcellen waaraan de zelfbruiner zich hecht. Met weer dat vlekkerige resultaat als gevolg. Wanneer kun je je dan het beste scheren? Doe dit een dag van tevoren.

Zelfbruiner met SPF

Hoewel sommige zelfbruiners een SPF bevatten, is de zonbeschermingsfactor van een zelfbruiner niet te vergelijken met een zonnebrandcrème. Om goed beschermd te zijn tegen de zon, zou je jezelf wel erg vaak moeten insmeren met zelfbruiner. Hierdoor gebruik je veel te veel zelfbruiner wat geen mooi resultaat geeft. Wil je jezelf goed beschermen tegen de zon? Smeer jezelf dan altijd goed in met zonnebrandcrème.

Zelfbruiner met bodylotion

Ben je op zoek naar een zelfbruiner die je huid ook nog eens goed hydrateert? Dan is onze Sun Kissed bodylotion iets voor jou. Dit is een hydraterende lotion voor zowel lichaam als gezicht met een geleidelijk zelfbruinend effect. Deze zelfbruiner bevat namelijk het Triple Moist Complex. Dit zijn drie vochtinbrengende ingrediënten die elkaar versterken en een beschermend laagje op het huidoppervlak vormen. Hierdoor blijft je vochtbalans op peil.

De zelfbruiner van Biodermal

De zelfbruiner van Biodermal helpt om bruin te worden zonder zon en zorgt daarnaast voor hydratatie van de huid. De lichte, melkachtige formule is geschikt voor alle huidtypen, trekken snel in en geven al binnen 4 uur een zelfbruinend resultaat. De Biodermal Sun Kissed geeft een natuurlijk resultaat, dat niet van een zongebruinde huid te onderscheiden is.

Beschermt een zelfbruinend product me ook tegen de zon?

Zelfbruinende crème is géén zonbeschermingscrèmes. Ze geven kunstmatig kleur aan de bovenste huidlaag, er wordt dus geen melanine aangemaakt. Dit betekent dat de huid ook niet beschermd wordt tegen de zon, tenzij op de verpakking duidelijk is aangegeven dat het product beschermende UV-filters bevat.

Tips

Egale bruine benen

Wil je egaal bruine benen? Scrub ze dan eerst even zachtjes. Zo worden ze niet alleen egaler bruin, maar blijft je mooie bruine teint ook langer zitten.

Zelfbruiner en douchen

Zelfbruiner blijft beter zitten op een goed gereinigde huid. Voor een optimaal resultaat kun je dus het beste douchen voor je de zelfbruiner aanbrengt!

Smeer je zelfbruiner goed uit

Smeer een zelfbruiner altijd goed uit rondom wenkbrauwen, haarlijn, knieën, ellebogen en enkels, om een zo natuurlijk mogelijk effect te krijgen.

Blog

Bruin zonder zon

Bruin zonder zon

Hoe kom je aan een bruine teint? In de zomer kun je hiervoor gebruik maken van de UV-straling van de […]

Lees dit artikel

Tips om langer bruin te blijven

Tips om langer bruin te blijven

Hoe blijf je langer bruin na je vakantie? Na een zonnige vakantie of een zonnebank kuurtje zie je er altijd […]

Lees dit artikel

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen