Grove poriën: hoe krijg je ze en hoe kun je ze verfijnen?

Is het jou al eens opgevallen dat de ene huid grovere poriën heeft dan de andere huid? Wij leggen in deze blog uit hoe deze grove poriën ontstaan. En nog belangrijker: hoe je ze kunt verfijnen.

Wat zijn grove poriën?

Elke huid heeft poriën; openingen van de klieren in de huid. Deze poriën verplaatsen het talg en vocht naar de opperhuid. Poriën komen voor op ons hele lichaam en zijn in de meeste gevallen nauwelijks zichtbaar. Goed zichtbare poriën worden soms ook wel grove poriën genoemd. Grove poriën komen vooral voor op je neus, voorhoofd en wangen, aangezien je talgklieren hier groter zijn.

Hoe ontstaan grove poriën?

De grootte van de poriën is genetisch bepaald en per huid verschillend. Vooral mensen met een gecombineerde of vette huid kunnen vaker grove poriën hebben. Daarnaast kunnen poriën verstopt raken met talg en vuil, door slechte gezichtsreiniging of verkeerde make-up. Hierdoor kunnen de poriewanden uitrekken en de poriën dus grover worden.

Hoe kun je grove poriën verfijnen?

Je kunt poriën helaas niet verwijderen, maar door de juiste huidverzorging kunnen grove poriën wel verfijnd worden. Wij geven een aantal tips:

1. De basis: gezichtsreiniging

We hebben het al vaker genoemd, maar een goede gezichtsreiniger is de basis van een mooie huid. Reinig je gezicht ’s ochtends én ’s avonds met een gezichtsreiniger die past bij jouw huidtype. De Pure Balance Skin Renewing Cleansing Mousse reinigt tot diep in de poriën, zonder de huid uit te drogen. Daarnaast bevat de formule salicylzuur, ook wel betahydroxyzuur (BHA-zuur) genaamd. Een beproefd ingrediënt wat bewezen effectief is voor het verminderen van zichtbare en grove poriën.

De Pure Balance Skin Renewing Cleansing Mousse
Voor een gladde en egale huid


• Zuiverend en diepreinigend
• Zacht en fris huidgevoel
• Met exfoliërend enzym en salicylzuur (BHA-zuur)

Bekijk product

2. Vermijd zeer rijke, voedende crèmes

Vermijd rijke of zeer voedende crèmes wanneer je grove poriën hebt. Deze crèmes kunnen te vet zijn voor een gecombineerde huid, waardoor je poriën sneller verstopt raken en nog beter zichtbaar kunnen worden. De Pure Balance Skin Purifying Dag Gel-crème is een frisse gel-crème die zorgt voor een minder vette huid én de crème verfijnt de poriën.

3. Gebruik een product met exfoliërende werking

Een product met een mild exfoliërende werking, zoals de Pure Balance Skin Refining Nachtbalsem, zorgt ervoor dat dode huidcellen eerder verdwijnen zodat de huid een frisse, heldere uitstraling krijgt. Reinig voor je gaat slapen je gezicht met de Pure Balance Cleansing Mousse en gebruik daarna de Skin Refining Nachtbalsem.

Dus, onthoud dat je grove poriën niet kunt verwijderen. Wel kun je door een juiste reiniging en verzorging grove poriën minder zichtbaar maken. Als je je huid eens extra wilt verwennen, kies dan voor de doe het-zelf gezichtsbehandeling.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Lien

Sinds 2 weken gebruik ik de pure balance lijn. Zowel de reiniger+ de dag en nacht crème. Ik merkte na 1 week al een positief verschil.mijn huid is veel rustiger en egaler. Na week 2 begon mijn huid op sommige plaatsen erg droog en trekkerig aan te voelen,wat zich kenmerkt in zichtbare droge plekken(schilferig) Toch geneigd om daar weer een rijkere crème aan te brengen.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Privacy Statement   |  

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen