Grove poriën: hoe krijg je ze en hoe kun je ze verfijnen?

Is het jou al eens opgevallen dat de ene huid meer grove poriën heeft dan de andere huid? Hier lees je hoe deze grove poriën ontstaan en nog belangrijker, wat je kunt doen om ze te verfijnen.

Wat zijn poriën?

Je poriën zijn de openingen van de klieren van de huid. Zij zorgen ervoor dat talg en zweet worden verplaatst naar de opperhuid, zodat ons lichaam kan afkoelen en onze huid beschermt wordt tegen uitdroging. Poriën komen voor op ons hele lichaam en zijn in de meeste gevallen nauwelijks zichtbaar. Goed zichtbare poriën worden soms ook wel grote of grove poriën genoemd.

Hoe ontstaan grove poriën?

Grove poriën komen vooral voor op je neus, voorhoofd en wangen, aangezien je talgklieren hier groter zijn. De grootte van de poriën is genetisch bepaald en per huid verschillend. Bij mensen met een gecombineerde of vette huid komen grove poriën vaker voor. Daarnaast kunnen poriën verstopt raken met talg en vuil, door slechte gezichtsreiniging of verkeerde make-up. Hierdoor kunnen de poriewanden uitrekken en de poriën groter, en dus beter zichtbaar, worden. Zo kunnen ook mee-eters ontstaan.

Hoe kun je grove poriën verfijnen?

Je kunt poriën helaas niet verwijderen, maar door de juiste huidverzorging kunnen grove poriën wel verminderd worden. Wij geven je 5 tips om poriën te verkleinen:

  • Reinig je gezicht tweemaal daags met met een goede gezichtsreiniger die past bij jouw huidtype. Zo reinigt de Pure Balance Skin Renewing Cleansing Mousse tot diep in de poriën, zonder dat je huid uitdroogt. De cleansing mousse bevat het ingrediënt salicylzuur (BHA) dat bewezen effectief is voor het verminderen van zichtbare en grove poriën. 
  • Vermijd rijke of zeer voedende crèmes wanneer je grove poriën hebt. Deze crèmes kunnen te vet zijn voor een gecombineerde huid, waardoor je poriën sneller verstopt raken en nog beter zichtbaar worden. De Pure Balance Skin Purifying Dag Gel-crème is een frisse gel-crème die zorgt voor een minder vette huid én de crème verfijnt de poriën.
  • Kies voor producten met een exfoliërende werking dit zorgt ervoor dat dode huidcellen eerder verdwijnen zodat de huid een frisse, heldere uitstraling krijgt. Talg kan zich dan minder snel ophopen, waardoor de porie zijn oorspronkelijke vorm terugkrijgt. 
  • Stimuleer de huid door te kiezen voor producten die niacinamide bevatten. Niacinamide wordt ook wel een wonderstofje genoemd en helpt onder andere bij het verfijnen van de poriën. 
  • Bescherm je huid dagelijks tegen UV-stralen. Zonlicht veroorzaakt schade aan de cellen in je huid, hierdoor kunnen je poriën vervormen, waardoor talg minder makkelijk naar buiten kan en de poriën groter kunnen worden. 

De Pure Balance Skin Renewing Cleansing Mousse
Voor een gladde en egale huid


• Zuiverend en diepreinigend
• Zacht en fris huidgevoel
• Met exfoliërend enzym en salicylzuur (BHA-zuur)

Bekijk product

Dus, onthoud dat je grove poriën niet kunt verwijderen. Wel kun je door een juiste reiniging en verzorging grove poriën minder zichtbaar maken. Als je je huid eens extra wilt verwennen, kies dan voor de doe het-zelf gezichtsbehandeling.

Wil je op de hoogte worden gehouden van alle tips & tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Lien

Sinds 2 weken gebruik ik de pure balance lijn. Zowel de reiniger+ de dag en nacht crème. Ik merkte na 1 week al een positief verschil.mijn huid is veel rustiger en egaler. Na week 2 begon mijn huid op sommige plaatsen erg droog en trekkerig aan te voelen,wat zich kenmerkt in zichtbare droge plekken(schilferig) Toch geneigd om daar weer een rijkere crème aan te brengen.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen