Sneller bruin worden op een veilige manier

Biodermal

7 april 2017 | 4:14

Zodra de eerste zon tevoorschijn komt, worden de jurkjes en korte broeken uit de kast gehaald. Veel mensen gaan dan voor zongebruinde benen onder hun rokje. Om sneller bruin te worden, wordt de zonnebescherming vaak achterwege gelaten. Maar pas op: de zon kan schadelijke effecten hebben op je huid. Bescherm jezelf dus goed zodra je de zon in gaat. Maar hoe kun je dan wel op een veilige manier sneller bruin worden? Hieronder vertellen wij je hoe.

Zonbescherming voor een geleidelijke bruining

Allereerst is het van belang dat je je altijd insmeert met zonbescherming als je de zon in gaat, zelfs als je sneller bruin wilt worden. Als je dit niet doet, loop je namelijk de kans om te verbranden. Dat resulteert in een pijnlijke rode huid waarbij huidschade ontstaat en je kan gaan vervellen.
Zonverbranding is niet alleen gevaarlijk voor je gezondheid, maar geeft je ook niet die zomerse, bruine teint waarnaar je op zoek bent. Wanneer je je regelmatig insmeert met zonbescherming word je geleidelijker bruin op een manier die een stuk veiliger is.

Zonbescherming voor jouw huidtype

Bij het uitkiezen van je zonbescherming is het belangrijk dat je deze afstemt op jouw huidtype. Verbrandt jouw huid bijvoorbeeld nauwelijks en word je van jezelf al snel bruin? Zelfs dan is het van belang dat je je altijd insmeert met minimaal SPF 15. Heb je een lichtere huid? Dan is de kans dat je snel verbrandt groter. Kies dan een zonnebescherming met minimaal SPF 30. De kans dat je verbrandt is dan namelijk een stuk groter.

Benieuwd welke zonnebrand het beste past bij jouw huidtype? Biodermal heeft zonbescherming, afgestemd op verschillende huidtypes, zodat er voor ieder een passend product is.

Biodermal Hydraplus Zonnemelk SPF 20


“Hydraplus Zonnemelk SPF 20 van Biodermal is speciaal ontwikkeld om een natuurlijke bruining te krijgen en te behouden. Tegelijkertijd wordt de huid gehydrateerd en beschermd tegen schadelijke effecten van zonnestraling”

Lekker dobberen

Water en zand reflecteren het zonlicht op je huid, hierdoor kun je sneller bruin worden. Om deze reden trekken veel mensen richting de zee om lekker te zonnen. Is dit ook jouw plan? Smeer jezelf dan wel in met een waterbestendige zonnebrandcrème, zoals de Hydra Plus Biodermal Zonnespray. Dan ben je ook tijdens die verfrissende duik goed beschermd. Let wel op dat je de zonnebrand eraf kan wrijven met je handdoek. Blijf jezelf dus regelmatig insmeren, ten minste om de twee uur.

Oil it up met zonneolie!

Kies jij liever voor een zonneolie? De Biodermal Zonneolie SPF10 zorgt voor een goede bescherming en activeert de natuurlijke bruining. Hierbij is het wel belangrijk om te weten dat dit product voornamelijk goed werkt bij een al gebruinde huid. Ben je nog erg bleek? Gebruik dan een zonbescherming met een hogere SPF om verbranding te voorkomen.

Gebruik After sun voor verzorging na de zon

Na een aantal uren zonnen is je huid snel uitgedroogd. Het is daarom erg belangrijk om je huid goed te hydrateren. Bruinverlengende After Sun van Biodermal is speciaal ontwikkeld om de huid na het zonnen intensief te hydrateren en te herstellen en de opgebouwde bruining zo lang mogelijk te behouden. En vergeet niet om gedurende de dag voldoende water te drinken!

Zelfbruiner: bruinen zonder zon

Iedereen wordt bruin op zijn of haar eigen manier. Heb je een erg lichte huid? Dan heb je helaas de pech om niet of minder bruin te worden. Maar niet getreurd! Een zelfbruiner is in dat geval de oplossing voor je. Sun Kissed Zelfbruinende lotion voor lichaam&gezicht geeft je huid geleidelijk een natuurlijke zomerse gloed, op een veilige manier! Al na enkele uren krijgt je huid een er een natuurlijke, zomerse teint. Zo word jij bruin zonder zon!

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

After sun Zelfbruiner Zonnebrand Zonverzorging

Lees ook

Reacties

Eva van Loo

Jammer dat een bedrijf dat huidverzorgingsproducten maakt (en dus een gezonde huid wil bevorderen?) een artikel publiceert over "snel bruin worden" en niet over hoe de huid beschermt kan worden tegen schadelijke effecten van de zon. Dit soort tips zijn echt niet meer van deze tijd...

Sandra

Nieuwe olie is maar 150 ml was altijd 200 ml en de prijs is niet echt anders. Aftersun ruikt niet meer zo lekker. Geef mij maar de oude versie

Hannie

Jammer dat er geen prijzen bij staan .

Angelique de water

Goedemorgen ik ben op zoek naar het pompflesje aftersun/cooling gel is dat nog verkrijgbaar??