Een dagcrème met SPF: voordelen en tips!

Biodermal

22 maart 2017 | 2:05

Waarschijnlijk heb je er van gehoord of staat er al een exemplaar in je badkamerkast: een dagcrème met spf. Deze trend is razend populair in beautyland en is dan ook in steeds meer schappen te vinden. Een dagcrème met SPF zou vele voordelen bieden voor de huid. Maar wat zijn deze voordelen precies? En waar moet je op letten bij de keuze voor een crème met SPF? Dit en meer lees je hier.

De voordelen van een dagcrème met SPF

Een reguliere dagcrème verzorgt, voedt en hydrateert de huid om zo de huid te laten stralen. Het voordeel van een dagcrème met SPF is dat het naast de juiste verzorging óók bescherming biedt tegen de schadelijke straling van de zon en daarmee tegen huidveroudering. Zo bieden Biodermal Anti Age dagcrèmes extra bescherming tegen schadelijke UVA- en UVB-straling dankzij SPF 15. Daarbij bevatten de dagcrèmes verzorgende ingrediënten voor een versterking van de huidbarrière waarmee je jouw huid elastisch houdt. Twee in één dus!

Tamara over Anti Age Dagcreme 30+


“Super crème. Je huid voelt strakker. Fijne lijntjes worden minder. Ik ben zeer tevreden met deze crème!”

Ik gebruik dagelijks een dagcrème met SPF. Kan ik met deze crème gaan zonnen?

Nee, een dagcrème met SPF biedt alleen voldoende bescherming wanneer je voor een relatief korte periode buiten bent of wanneer de zon niet schijnt. Vergeet niet de beschermende werking van deze producten in de loop van de dag sterk afneemt. Ben je langdurig blootgesteld aan de felle zon, gebruik dan altijd een product dat speciaal ontwikkeld is om de huid in de zon te beschermen.

Het kiezen van de juiste dagcrème met SPF:

Een dagcrème met SPF biedt een goede basisbescherming tegen schadelijke stralingen van de zon. UVA-straling is een belangrijke veroorzaker van rimpels, dus het is zeer relevant om een Anti Age crème met SPF factor te kiezen. Om zo goed mogelijk beschermd te blijven, zijn er wel een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden:

1) De juiste SPF kiezen
Er zijn veel verschillende opties als je kiest voor een dagcrème met SPF. De hoogte van de SPF is afhankelijk van zowel je huidtype als van de kracht van de zon. Je zonnehuidtype wordt bepaald door de hoeveelheid pigment in je huid. Er zijn in totaal 6 verschillende soorten huidtypes te onderscheiden. Benieuwd welk huidtype jij hebt? Doe dan hier de test van het KWF.

Naast je huidtype is de hoeveelheid SPF afhankelijk van de hoeveelheid UV-straling. Hoe hoger de UV-straling, des te hoger de SPF. De dagelijkse UV stralingsindex kun je terugvinden op verschillende weerwebsites. Afhankelijk daarvan kun je de juiste SPF kiezen.

Ons advies
In de zonnige maanden is de hoeveelheid UV-straling hoger. Daarom is het nuttig om tijdens deze maanden een dagcrème met SPF te gebruiken.  Aangezien we relatief veel binnen zitten en een SPF 15 al voor 93% bescherming biedt, heeft Biodermal ervoor gekozen een SPF 15 aan al haar Anti Age dagcrèmes toe te voegen. Zo bescherm je jouw huid dagelijks tegen UVA- en UVB-straling zonder een al te zware, hoge SPF op je gezicht. Dit kan namelijk niet altijd even prettig zijn voor je huid.

Ga ja echt de zon in? Dan is het verstandig om een zonnecrème te kiezen die voorzien is van een wat hogere beschermingsfactor. Biodermal heeft een aantal zonnecrèmes speciaal voor het gezicht ontwikkeld, zoals Biodermal matterende fluïde of Biodermal Anti Age zonnecrème. De fluïde en crème zijn heel licht van textuur en voelen prettig aan op de huid.

Tip: deze zonnecrèmes kun je tevens in combinatie met je dagelijkse verzorging én make-up gebruiken!

2) Kies een dagcrème met bescherming tegen UVA en UVB
Helaas beschermen niet alle dagcrèmes met SPF tegen de schadelijke invloeden van de zon. Een SPF vertelt je hoeveel je wordt beschermd tegen UVB-straling, maar niet of je wordt beschermd tegen UVA-straling. UVA-stralen lijken op het eerste gezicht geen direct zichtbaar effect op de huid te hebben, maar zijn wél aanwezig. UVA-stralen kunnen voor schadelijke effecten op lange termijn zorgen, zoals huidveroudering en huidkanker. Gebruik daarom altijd dagcrème met bescherming tegen zowel UVA- als UVB-straling! Zoals bijvoorbeeld Biodermal Anti Age dagcrème.

3) Voldoende smeren!
Te weinig smeren heeft als effect dat de beschermingsfactor van je dagcrème een stuk lager ligt dan er op de verpakking staat. Dus als je slechts een dun laagje SPF 30 op je gezicht smeert, is de daadwerkelijke beschermingsfactor misschien slechts SPF 10. Smeer daarom altijd ruim voldoende dagcrème of zonnecrème op je huid.

4) Blijven smeren!
Nee, het is geen fabeltje dat SPF bescherming al na enkele uren is uitgewerkt. Dus of je nu een zonnecrème of een dagcrème met SPF gebruikt; blijven smeren als je de zon in gaat Zit je de hele dag op kantoor? Dan is het uiteraard niet nodig om meerdere keren dagcrème op te brengen. Al kan dat hydratatie-technisch weer zijn voordelen hebben… 😉

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Dag- en nachtcrème Gezichtsreiniging Huidverzorgingsproducten Zonverzorging

Lees ook

Reacties

Biodermal

Beste Patricia, De Pigment crème SPF15 is niet uit de handel. Hierbij de link naar onze website: https://www.biodermal.nl/producten/pigmentcreme/ Groetjes Biodermal

Patricia Steur

Vraag is of de Biodermal Pigment crème SPF15 uit de handel is? Of ik kan m niet vinden op jullie website. Of heet het anders tegenwoordig. groet Patricia Steur