Verstevig je huid met deze 5 ingrediënten

De stevigheid van je huid is afhankelijk van de hoeveelheid collageen, elastine en keratine in je huid. Naarmate we ouder worden, beginnen deze eiwitten af te breken en langzamer te vernieuwen. Nu klinkt de oplossing misschien simpel: dan smeer je toch gewoon extra collageen op je huid? Helaas heeft het smeren van collageen geen enkel effect. Pure collageen kan namelijk niet doordringen in de huid. Wat wel effect heeft om je huid te verstevigen, is het smeren van een crème met actieve ingrediënten die de collageenproductie verhogen. Benieuwd welke dit zijn? Wij lichten ze voor je toe:

1. Antioxidanten

Bekende ingrediënten waaronder vitamine B3 (ook wel niacinamide genoemd), vitamine C, vitamine E en Q10 vallen allemaal onder de groep antioxidanten. Antioxidanten zijn echte alleskunners. Zo beschermen ze onze huid tegen schade door externe factoren zoals blootstelling aan schadelijke UV-straling, vervuiling en stress. Daarnaast verhoogt een crème met antioxidanten de productie van collageen in de huid. Zoals je inmiddels hebt kunnen lezen is dit dé manier om de huid te verstevigen. Dit maakt antioxidanten dan ook een must wanneer je op zoek bent naar een crème die de huid kan verstevigen.

Anti Age 50+ dagcrème

Onze Anti Age 50+ dagcrème zit bomvol antioxidanten. Zo vind je o.a. vitamine C, vitamine E en niacinamide terug in deze verstevigende en hydraterende dagcrème.
Bekijk product

2. Vitamine A

Als je op zoek bent naar hét wetenschappelijk bewezen anti aging ingrediënt, dan is vitamine A het antwoord. Uit meerdere onderzoeken is namelijk gebleken dat vitamine A de productie van elastine en collageen bevordert waardoor de huid steviger wordt. Je vindt vitamine A dan ook terug in ons krachtige en hooggeconcentreerde Revitalizing Serum. Verder bevat dit serum ook het antioxidant vitamine E en hyaluronzuur. Deze combinatie werkt huidverstevigend en gaat op effectieve wijze tekenen van huidveroudering tegen.

Revitalizing Serum

Ons Revitalizing Serum bevat vitamine A in de vorm van retinyl palmitate. Dit effectieve serum stimuleert de cellen om collageen aan te maken en bevat daarnaast antioxidanten & huidigen hyaluronzuur voor extra hydratatie. Het resultaat: een stevigere huid met zichtbaar minder fijne lijntjes en rimpels.
Bekijk product

3. Peptiden

Peptiden zijn een must als je op zoek bent naar huidversteviging. Peptiden kunnen namelijk signalen naar de huid sturen om de productie van collageen en elastine te verhogen. Er zijn veel verschillende soorten peptiden met ieder hun eigen werking. Zo bevat onze Wallen en Donkere Kringen Crème een mix van peptiden waaronder Acetyl Tetrapeptide-5, Palmitoyl Tripeptide-1, and Palmitoyl Tetrapeptide-7. Deze peptiden verstevigen de huid en verbeteren de huidelasticiteit waardoor wallen en donkere kringen zichtbaar verminderen én donkere kringen en de oogcontour zichtbaar verhelderen.

Anti Age 50+ nachtcrème

De Anti Age 50+ nachtcrème bevat een hoge concentratie tetrapeptide-21 niacinamide en hyaluronzuur. Deze combinatie van ingrediënten helpt je huid gedurende de nacht te verstevigen en de zichtbaarheid van rimpels te verminderen. Bekijk product

4. Ceramiden

Naarmate we ouder worden neemt naast collageen en elastine ook de hoeveelheid ceramiden in de huid af. Door het gebruik van een crème met ceramiden worden de ontbrekende ceramiden in de huid hersteld en de collageenproductie van de huid gestimuleerd. Hierdoor verbetert de elasticiteit en stevigheid van de huid met als resultaat: strakker ogende gezichtscontouren en een gladdere huidtextuur. Je vindt ceramiden o.a. terug in onze Anti Age 60+ dagcrème.

5. SPF

Eigenlijk hoort SPF niet helemaal thuis in deze lijst, want in tegenstelling tot de andere ingrediënten stimuleert SPF de collageenproductie niet. Toch mag SPF volgens ons niet ontbreken als het gaat om het verstevigen van de huid. UV-straling is namelijk een van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering. Belangrijk is om naast je gezichtscrème meerdere malen per dag een crème met minimaal SPF 30 met breedspectrum UVA- en UVB-filters aan te brengen. Zo bescherm je je huid tegen de schadelijke effecten van UV-straling en daarmee tegen vroegtijdige huidveroudering.

Anti Age Dagcrème met SPF 30

Ben je op zoek naar optimale verzorging én hoge bescherming in 1 product? Kies dan voor onze Anti Age Dagcrème met SPF 30. Deze bevat naast antioxidanten vitamine C, vitamine E, niacinamide en hyaluronzuur ook SPF 30 met UVA- en UVB-filters die de huid beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB-straling. Bekijk product

Tot slot

Bij het kiezen van huidverzorgingsproducten die de huid verstevigen is het essentieel om de juiste formulering te vinden die past bij jouw huidtype en behoeften. Naast bovenstaande huidverstevigende ingrediënten zijn er nog tal van andere ingrediënten die de huid verzorgen en hydrateren. Uiteindelijk draait het om de totale samenstelling van een product en de combinatie van effectieve ingrediënten. Daarnaast is consistentie de sleutel: alleen wanneer je dagelijks effectieve crèmes met actieve ingrediënten smeert zal het resultaat opleveren.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen