5 huidverzorgingstips voor de oudere huid

Wist je dat de hoeveelheid collageen in je huid vanaf je 25ste levensjaar al afneemt? Hierdoor kunnen de eerste fijne lijntjes en rimpels zichtbaar worden. Dit verouderingsproces wordt nog eens versnelt vanaf je 50e levensjaar. Je huid wordt dunner, droger en heeft een sterk verminderde veerkracht. Vanaf je 60e begint je gezicht vervolgens haar contouren en volume te verliezen. De huid kan er dof uitzien en onregelmatigheden in de huidteint vertonen. Deze tekenen van huidveroudering vragen om huidverzorging met een specifieke aanpak. In deze blog vind je vijf essentiële huidverzorgingstips voor de oudere huid.

1. Hydrateren is een must

Bij de ouder wordende huid neemt de talgproductie tot wel 60%(!) af. Dit is een van de oorzaken van een droge huid op oudere leeftijd. Talg is namelijk naast waterafstotend en beschermend ook een stof die ervoor zorgt dat de huid soepel en gehydrateerd blijft. Helaas kun je de afname van talg in de huid niet tegengaan, maar je kunt de huid wel extra hydrateren!

Hoe hydrateer je je huid?

Kies voor een goede vochtinbrengende crème met hydraterende en voedende ingrediënten als hyaluronzuur, panthenol, glycerine en sheaboter. Deze ingrediënten kunnen tot diep in de huid hydrateren en het vochtgehalte op peil houden.

  • Hyaluronzuur is hét nummer 1 hydraterende ingrediënt in gezichtsverzorging. Hyaluronzuur trekt namelijk vocht aan uit de omgeving, houdt vocht vast én gaat vochtverlies tegen. Onze Anti Age 50+ Dagcrème en Anti Age 60+ Dagcrème bevatten hyaluronzuur met een korte keten. Deze vorm van hyaluronzuur zorgt voor een diepe en langdurige hydratatie. Het maakt de huid voller, laat rimpels en fijne lijntjes vervagen en verbetert de huidelasticiteit. Hierdoor is deze vorm van hyaluronzuur hét ideale ingrediënt voor de ouder wordende huid.
  • Glycerine kom je in veel crèmes tegen en heeft net als hyaluronzuur vochtinbrengende eigenschappen. Daarnaast heeft glycerine een positief effect op de huidelasticiteit en op het herstel van de huidbarrière.
  • Panthenol, ook wel bekend als provitamine B5, zorgt voor een goede vochtbalans en maakt de huid voelbaar zachter. Het heeft een kalmerende werking op de huid waardoor roodheid wordt verminderd.
  • Sheaboter verzacht en hydrateert de huid. Het versterkt de natuurlijke huidbarrière en verbetert de vochtbalans.

2. Kies voor een crème met bewezen effectieve anti-aging ingrediënten

Veel gezichtscrèmes beloven rimpels te doen verminderen als sneeuw voor de zon. We zullen meteen met de deur in huis vallen: geen enkele crème kan rimpels laten verdwijnen. Gelukkig zijn er een aantal wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten die de zichtbaarheid van rimpels helpen verminderen en de huid helpen te verstevigen. Wij lichten ze kort voor je toe:

  • Vitamine A is hét ingrediënt in de strijd tegen huidveroudering. Meerdere onderzoeken tonen aan dat een crème of serum met vitamine A de huidelasticiteit verstevigt en fijne lijntjes en rimpels vermindert. Er zijn meerdere vormen van vitamine A terug te vinden in gezichtsverzorgingsproducten.

Revitalizing Serum

Ons Revitalizing Serum bevat vitamine A in de vorm van, retinyl palmitate. Dit effectieve serum stimuleert de cellen om collageen aan te maken waardoor de huid steviger en meer elastisch wordt. Daarnaast vermindert het de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels. Bekijk product
  • Retinyl palmintate
    Wij hebben gekozen voor vitamine A in de vorm van retinyl palmitate. Retinyl palmitate is een actieve vorm van vitamine A die door de huid wordt omgezet in retinol. Het grote voordeel van deze vorm van vitamine A is dat deze door iedereen gebruikt kan worden. Waar het ingrediënt retinol irritatie kan geven, is retinyl palmitate een stuk milder, maar toch effectief!
  • Uit onderzoek is gebleken dat peptiden rimpels verminderen, de huid verstevigen én wallen en donkere kringen tegengaan. Een crème of serum met peptiden verhoogt namelijk de productie van collageen, elastine en keratine. Het resultaat: een stevige en egale huid met minder rimpels.

Anti Age 50+ nachtcrème

De Anti Age 50+ nachtcrème bevat tetrapeptide-21. Deze peptide stimuleert de aanmaak van collageen en helpt zo de huid te verstevigen en de zichtbaarheid van rimpels te verminderen. Bekijk product
Meer lezen over peptiden? Lees dan onze blog:
https://www.biodermal.nl/blog/peptiden/

  • Niacinamide (vitamine B3) is een echte all star onder de ingrediënten. Niacinamide verhoogt namelijk de collageenproductie tot wel 54%(!), waardoor fijne lijntjes en rimpels worden verminderd. Niacinamide is ook een power ingrediënt voor het verminderen van ouderdomsvlekjes en het egaliseren van de huidteint. Je vindt een hoge concentratie niacinamide terug in al onze Anti Age Dagcrèmes en nachtcrèmes.
  • Ceramiden zijn lipiden (vetten) die van nature voorkomen in je huid. Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid en kwaliteit ceramiden in de huid af. Dit kan de huidbarrière verzwakken met rimpels, een droge huid en roodheid als gevolg. Door het gebruik van een gezichtscrème met ceramiden wordt de natuurlijke collageenproductie gestimuleerd en de tekorten in de huid aangevuld. Je vindt ceramiden terug in onze Anti Age 60+ dagcrème.

3. Geef extra aandacht aan je ogen, hals en handen

De huid rond je ogen, hals en handen is dunner en toont daardoor vaak als eerste tekenen van huidveroudering. Zo kunnen je handen ouderdomsvlekjes (een vorm van pigmentvlekken) vertonen en verliest de huid bij je ogen en hals vaak zijn elasticiteit. Kies voor een serum of booster met een hoge concentratie actieve ingrediënten om pigmentvlekken, verlies van elasticiteit en rimpels te verminderen.

  • Handen – Kies voor een voedende handcrème met antioxidanten en ureum om je huid extra te hydrateren.Tip: Gebruik je een serum of booster in je skincare routine? Smeer deze dan ook op je handen! De werkzame ingrediënten zijn effectief om tekenen van huidveroudering op je handen tegen te gaan. Zo werken niacinamide en vitamine C in de strijd tegen ouderdomsvlekjes en kies je voor een serum met peptiden of vitamine A voor versteviging van de huid.
  • Ogen – Smeer naast je gezichtscrème dagelijks een oogserum met peptiden om de zichtbaarheid van wallen en donkere kringen en fijne lijntjes en rimpels tegen te gaan.
  • Hals – Smeer jij je dag- en nachtcrème alleen op je gezicht? Dan is dit misschien wel de belangrijkste tip om direct mee te beginnen: smeer ook je hals én decolleté in! Dit deel van je lichaam verraadt vaak als eerste je leeftijd. Daarom is het extra belangrijk om je gezichtscrème met actieve ingrediënten ook aan te brengen op je hals tot aan je decolleté.

4. Smeer dagelijks een crème met minimaal SPF 30

Zonbescherming is op elke leeftijd essentieel, maar vooral wanneer de huid ouder wordt en dus dunner en gevoeliger wordt voor UV-schade. Dagelijks gebruik van een breed spectrum zonnebrandcrème boven op je normale dagcrème met ten minste SPF 30, zelfs op bewolkte dagen, kan helpen verdere huidveroudering te voorkomen en het risico op huidaandoeningen te verminderen.

Anti Age 50+ dagcrème

Onze Anti Age 50+ dagcrème zit bomvol antioxidanten. Zo vind je o.a. vitamine C, vitamine E en niacinamide terug in deze verstevigende en hydraterende dagcrème.
Bekijk product

5. Kies voor een volledige routine

Tot slot is het belangrijk om niet alleen een gezichtscrème met actieve ingrediënten te gebruiken, maar te kiezen voor een volledige routine. Een basis routine bestaat uit een milde en hydraterende reiniger, een dag- en nachtcrème en een zonbescherming met minimaal SPF 30 voor overdag. Deze routine kun je aanvullen met bijvoorbeeld een serum, booster of oogcrème.

Wil je hulp bij het vinden van jouw ideale skincare routine? Lees dan de blog ‘Volg deze stappen voor jouw ideale skincare routine

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen