Volg deze stappen voor jouw ideale skincare routine

Een mooie, stralende huid is niet alleen een kwestie van goede genen en een gezonde levensstijl. Het gebruik van de juiste gezichtsverzorging kan zorgen voor de stralende, glowy skin waar iedereen naar op zoek is. Maar hoe kies je de juiste producten voor jouw huidtype? En in welke volgorde breng je ze aan? Wij helpen je op weg naar jouw perfecte skincare routine.

Een skincare-routine: de basis

Een skincare routine bevat over het algemeen de volgende 5 stappen: reinigen, exfoliëren, behandelen, hydrateren en beschermen. In deze blog behandelen we al deze stappen en leggen we uit welke ingrediënten en producten geschikt zijn voor jouw huidtype.

Wil je direct informatie over 1 van de stappen? Klik dan op een van onderstaande links:

STAP 1: REINIGEN
STAP 2: EXFOLIEREN
STAP 3: BEHANDELEN
STAP 4: HYDRATEREN
STAP 5: BESCHERMEN

Een minimale routine

Niet iedereen is op zoek naar een skincare routine met 5 stappen. Gelukkig is dit ook geen must. ’s Ochtends is het belangrijk om je gezicht te reinigen met een gezichtsreiniger, je huid te hydrateren met een dagcrème en je huid vervolgens te beschermen met een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Kies dus na het reinigen van je gezicht voor een dagcrème met actieve ingrediënten en minimaal SPF 30, dan zit je altijd goed!

’s Avonds begin je je routine weer met een gezichtsreiniger en sluit je af met een nachtcrème met voedende ingredienten om je huid te ondersteunen zoals hyaluronzuur, panthenol en glycerine.

Alles-in-één dagcrème

Onze nieuwe Biodermal Skin Essential Gel-Crème bevat actieve ingrediënten waaronder vitamine B3, C en E, en krachtige antioxidanten. Daarnaast bevat deze lichtgewicht crème SPF 30 met breedspectrum UVA- en UVB-filters die beschermt tegen schadelijke effecten van UV-straling en daarmee tegen vroegtijdige huidveroudering en pigmentvlekken. Deze gel-crème is een echte alles-in-1 oplossing als je op zoek bent naar een effectieve huidverzorging zonder een complete skincare-routine te volgen. Natuurlijk kun je deze crème ook gebruiken als stap 4 in je routine en combineren met een serum of booster.

Bekijk product

Kies je liever toch voor een volledige skincare routine? Lees dan de volgende 5 stappen!

STAP 1 | Reinigen

Het reinigen van je gezicht is de belangrijkste stap in elke skincare routine. Gedurende de dag wordt je huid blootgesteld aan stof, vuil, make-up en zweet. Daarom is het een must om je gezicht ’s ochtends en ’s avonds te reinigen met een milde gezichtsreiniger om verstopte poriën, een doffe huid en puistjes te voorkomen.

De juiste gezichtsreiniger voor jouw huidtype

De juiste gezichtsreiniger reinigt je huid zonder essentiële, gezonde oliën te verwijderen. Gebruik daarom geen scrubs, maar reinig je huid met een milde reiniger met ingrediënten die geschikt zijn voor jouw huidtype.

Reiniger voor een vette huid

De reiniger voor een vette huid moet overtollig talg en onzuiverheden verwijderen, maar wel zonder de huid uit te drogen. Vermijd dus agressieve ingrediënten zoals alcohol, maar kies voor milde vochtinbrengende ingrediënten zoals melkzuur, avocado olie en betaïne. Je vindt deze ingrediënten dan ook terug in onze Face Gel.

Naast de Face Gel kun je ook kiezen voor de Pure Balance Cleansing Mousse. Deze reiniger bevat een combinatie van een mild exfoliërend enzym met salicylzuur en gaat daarmee oneffenheden tegen. Daarnaast zorgt deze gezichtsreiniger ervoor dat dode huidcellen eerder verdwijnen zodat de huid een frisse, heldere uitstraling krijgt.

Reiniger voor de gevoelige huid

Bij een gevoelige huid is het belangrijk dat je kiest voor ingrediënten die de huid mild reinigen en de huidbarrière versterken. Een gezichtsreiniger voor de gevoelige huid mag geen parfum, kleurstoffen of alcohol bevatten. Kies wel voor kalmerende en hydraterende ingrediënten als prebiotica, micellen, panthenol, glycerine en hyaluronzuur.

Normale huid

Wil je een ‘normale’ gezichtsreiniger die de huid effectief reinigt en hydrateert? Kies voor micellen of natuurlijke oliën die de huid reinigen zoals kokos- en meadowfoam-zaadolie en limnanthes alba seed oil. Hydraterende ingrediënten als glycerine, canola olie, panthenol, sorbitol, dimethicone en sodium lactate zorgen ervoor dat de huid soepel en fris blijft. Biodermal gezichtsreinigers waar je deze reinigende en hydraterende ingrediënten in terugvindt zijn de P-CL-E Reinigingsolie en de Face Wash.

Double cleansing, ofwel het dubbel reinigen van de huid zie je vaak terug in de routines van skincare liefhebbers. Meer weten? Lees de blog ‘Double cleansing: een must in je skincare routine?

STAP 2 | Exfoliëren

Na het reinigen van de huid kun je door naar stap 2 in je routine: exfoliëren. Door je huid te exfoliëren, worden de overtollige dode huidcellen losgemaakt, wat zorgt voor een frisse en stralende huid

Kies de juiste exfoliant voor jouw huidtype

Naarmate je ouder wordt, neemt de natuurlijke vernieuwing van huidcellen af. Hierdoor blijven dode huidcellen langer op je huid zitten, wat resulteert in een doffe teint. Daarnaast kunnen opgehoopte dode huidcellen leiden tot onzuiverheden en puistjes. Exfoliëren is dus eigenlijk voor iedereen. De keuze voor welke exfoliant is afhankelijk van jouw huidtype.

Normale en droge huid – AHA’s (Alpha Hydroxy Zuren)

Heb je een normale tot droge huid? Dan raden we je aan om een AHA te gebruiken. Een AHA bevat calcium en bevordert hierdoor de vorming van nieuwe huidcellen, waardoor de zichtbaarheid van rimpels wordt verminderd. Daarnaast zorgt een AHA voor hydratatie doordat het de vorming van collageen en hyaluronzuur bevordert.

Is een AHA iets voor jou? Kies dan voor de Reinigingsmousse. Dit is een zeer milde AHA op basis van glycolzuur.

Gecombineerde tot vette huid – BHA

Een BHA is geschikt voor de gecombineerde tot vette huid. Een BHA reinigt namelijk tot in de poriën, wat helpt bij het voorkomen van puistjes. Het gaat daarmee onzuiverheden en oneffenheden tegen.

Op zoek naar een BHA? Gebruik dan de Pure Balance Cleansing Mousse 1 à 2 keer per week als enzymatische peeling voor een extra zachte, gladde en egale huid.

STAP 3 | Behandelen

Een volgende stap in je routine is het behandelen van de huid met een serum en eventueel een oogcrème. Een serum bevat een hoge concentratie actieve ingrediënten en is dan ook dé stap in je routine om je huid een flinke boost te geven. Een serum biedt ook extra hulp bij het aanpakken van specifieke huidproblemen. Je kunt verschillende serums combineren afhankelijk van jouw huidbehoefte. Lees hier meer over actieve ingrediënten en bepaal welke geschikt zijn voor jouw huid.

Extra hydratatie: hyaluronzuur en panthenol

Een serum met hyaluronzuur geeft direct zeer intensieve en langdurige hydratatie tot diep in de huid. Panthenol verbetert de vochtbalans van de huid en laat deze er fris en zacht uitzien.

Biodermal serum voor hydratatie
Het Biodermal Hydrating Serum is een krachtige en hoog geconcentreerde skin boosterformule. De combinatie van provitamine B5 (panthenol) en drievoudig hyaluronzuur geeft direct zeer intensieve en langdurige hydratatie tot diep in de huid.

Anti-aging: vitamine A, peptiden, hyaluronzuur en vitamine E

Op zoek naar een anti-aging serum? Zoek dan naar ingrediënten als vitamine A, peptiden, hyaluronzuur en vitamine E op de ingrediëntenlijst.

Biodermal anti-aging serum
Het Biodermal Revitalizing Serum bevat zowel vitamine A, vitamine E als hyaluronzuur. Deze combinatie werkt huidverstevigend en gaat op effectieve wijze tekenen van huidveroudering tegen zoals het verlies van elasticiteit van de huid.

Onzuiverheden, puistjes en oneffenheden: niacinamide

Heb je last van puistjes en onzuiverheden? Dan is niacinamide hét ingrediënt voor jou. Het verkleint grove poriën, gaat onzuiverheden tegen en verbetert de huidteint.

Biodermal serum bij puistjes en onzuiverheden
Het Pure Balance Skin Boosting Serum is een hooggeconcentreerd serum met als nummer 1 ingrediënt niacinamide. Hét serum voor de gecombineerde huid met puistjes en onzuiverheden.

Doffe huid, ongelijkmatige huidteint en donkere vlekjes: vitamine C

Een serum met vitamine C is een must als je op zoek bent naar een stralende, glowy skin. Het helpt namelijk om een oneffen huidteint tegen te gaan en donkere vlekjes te voorkomen.

Biodermal serum bij een ongelijkmatige huidteint en donkere vlekjes
Het Biodermal Glow Serum hydrateert intensief en gaat een doffe huid en ongelijkmatige huidteint tegen. Het serum bevat meerdere vormen van vitamine C wat zorgt voor minder zichtbaar donkere vlekjes en een frisse, stralende huid.

Oogcrèmes

Naast een serum kun je ook kiezen voor een oogcrème. Wij krijgen vaak de vraag of een oogcrème een must is in een skincare routine. Het antwoord hierop is nee, maar als je specifieke huidproblemen hebt zoals wallen en donkere kringen, fijne lijntjes en rimpels of droogheid dan kan een oogcrème uitkomst bieden.

Oogcrème voor wallen en donkere kringen
Check voor een oogcrème voor wallen en donkere kringen de ingrediëntenlijst op ingrediënten als peptiden, niacinamide en hyaluronzuur. Deze kunnen de zichtbaarheid van wallen en donkere kringen verminderen.

Biodermal’s keuze: Oogcrème wallen en donkere kringen

Oogcreme voor een gevoelige huid
Bij een gevoelige huid rondom de ogen bieden prebiotica, vitamine E en panthenol uitkomst. Deze kalmeren en hydrateren de huid zonder de huid te irriteren.

Biodermal’s keuze: Sensitive Balance Oog-Gel-Creme

Oogcrème bij fijne lijntjes en rimpels
Bij fijne lijntjes en rimpels rond de ogen kies je voor een oogcrème met peptiden en antioxidanten zoals vitamine E, vitamine C en lysine. Daarnaast moet een anti age oogcrème ook hydraterende ingrediënten bevatten zoals glycerine, sorbitol en hyaluronzuur.

Biodermal’s keuze: Anti Age Oogserum

STAP 4 | Hydrateren met een dagcrème

Een dagcrème of moisturizer heeft als functie de huid te hydrateren, voeden en verzorgen. In essentie helpen dagcrèmes de barrièrefunctie van je huid intact te houden. Daarnaast kunnen ze ook de natuurlijk aanwezige oliën en andere bouwstenen in de huid zoals ceramiden aanvullen. Ze bevatten dan ook stoffen die iets extra’s doen voor je huid, zoals antioxidanten en vitamines.

Hoe kies je een dagcrème?

Welk huidtype je ook hebt, iedere huid heeft vocht nodig. Welke dagcrème je dus ook kiest, ze bevatten allemaal hydraterende en vochtinbrengende ingrediënten zoals hyaluronzuur, panthenol en glycerine. Daarnaast zijn er een aantal kenmerken en ingrediënten waar je op kunt letten in de keuze voor jouw ideale dagcrème:

Vette en gecombineerde huid

Bij een vette huid is het belangrijk om op zoek te gaan naar werkzame ingrediënten die talg absorberen, zodat de vette huid wordt verminderd. Kies daarnaast voor matterende ingrediënten in je dagcrème zodat je een glimmende huid voorkomt. Ingrediënten voor een dagcrème voor de vette huid zijn o.a. sarcosine, niacinamide, melkzuur en tapioca.

Biodermal’s keuze: Vette en Gemengde Huid Crème

Anti aging

Kies een dagcrème die extra hydrateert en fijne lijntjes en rimpels vermindert. Ingrediënten met anti-aging-effecten zijn onder andere vitamine E, vitamine C en niacinamide. Kies daarnaast voor extra hydraterende ingrediënten als hyaluronzuur, glycerine en panthenol.

Biodermal’s keuze: Anti Age Dagcrèmes, Skin Essential Gel-Crème

Droge huid

Bij een droge huid is het belangrijk dat je kiest voor een dagcrème die het tekort aan talg reguleert en het vochtgehalte aanvult. Ingrediënten die deze eigenschappen hebben zijn o.a. niacinamide, shea butter en glycerine.

Biodermal’s keuze: Droge en Gevoelige Huid Dagcrème

Gevoelige huid

Bij een gevoelige huid is het belangrijk om de natuurlijke balans te herstellen en de huidbarrière te versterken. Vermijd alcohol, kleurstoffen en parfum. Kies voor kalmerende ingrediënten zoals prebiotica en panthenol.

Biodermal’s keuze: Sensitive Balance Créme

Normale huid

Heeft jouw huid geen ‘speciale’ behoeften? Door te kiezen voor een crème met hydraterende ingrediënten zit je altijd goed. Hyaluronzuur, glycerine en panthenol verbeteren de vochtbalans en vullen tekorten in de huid aan.

Biodermal’s keuze: Dag & Nachtcrème, Skin Essential Gel-Creme

Het verschil tussen een dag- en nachtcrème

Crèmes die je ’s ochtends aanbrengt, beschermen je huid tegen de omgevingsfactoren waarmee je te maken krijgt wanneer je de deur uitgaat. Veel dagcrèmes bevatten antioxidanten om deze schadelijke effecten van vervuiling en zonnestraling te minimaliseren. Nachtcrèmes daarentegen richten zich op het herstellen van eventuele schade die je hebt opgelopen. Deze crèmes vullen ook het vochtniveau in je huid aan.

Moet je kiezen voor een aparte dag-en nachtcrème?

Hier kunnen we kort over zijn: een nachtcrème is geen must, maar is wel een aanrader. ‘s Nachts is je celregeneratie namelijk het hoogst, waardoor het erg belangrijk is om je huid goed te laten herstellen. Een nachtcrème kan dit proces ondersteunen door de huid extra te voeden en hydrateren. Daarom bevatten al onze nachtcrèmes extra hydraterende ingrediënten ten opzichte van de dagcrèmes.

Daarnaast zijn nachtcremes ideaal voor actieve en exfoliërende ingrediënten omdat de huid hierbij extra kwetsbaar is voor schadelijke UV-straling. Hier heb je ’s nachts natuurlijk geen last van 🙂

Bekijk de nachtcrèmes van Biodermal

STAP 5 | Beschermen

De laatste stap in je skincare routine is het beschermen van de huid met een SPF. Een zonnebrandcrème is naast de gezichtsreiniger het belangrijkste huidverzorgingsproduct in je skincare routine. Dagelijks gebruik van zonnebrandcrème helpt namelijk bij het voorkomen van huidveroudering, pigmentvlekken en fijne lijntjes en rimpels. Hier kan geen anti-aging product tegenop 😉 Belangrijker nog, dagelijks gebruik van zonnebrandcrème kan helpen bij het voorkomen van bepaalde soorten huidkanker. Kies daarom altijd voor een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 met UVA en UVB bescherming.

Een dagcrème met SPF

Je kunt ook kiezen voor een dagcrème waar al een SPF in zit, zoals de Skin Essential Gel-Crème met SPF 30. Wij adviseren echter om naast je dagcrème ook elke 2 uur een zonnebrandcrème met SPF te smeren om zo optimale bescherming te bieden tegen de schadelijke effecten van de zon.

Zonnebrandcrème voor jouw huidtype

Een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 + UVA en UVB biedt bescherming voor alle huidtypes. Ben je echter op zoek naar een zonnebrandcrème die naast bescherming ook andere actieve en verzorgende ingrediënten bevat? Dan kun je kiezen voor een zonnebrandcrème met antioxidanten en ingrediënten speciaal voor jouw huidtype. Dit zijn dezelfde ingrediënten als in je dagcrème of serum, maar dan met een SPF.

Zonnebrandcrème met anti-aging ingrediënten
De Biodermal Anti Age zonnebrandcrèmes voor het gezicht bevat naast UV-filters ook anti aging ingrediënten zoals Q10 en niacinamide.

Zonnefluïde voor de gecombineerde tot vette huid
De Matterende Zonnefluïde voor je gezicht werkt naast beschermend ook matterend. De SPF 30 variant bevat namelijk sarcosine en de SPF 50 Zinc PCA. Beide ingrediënten helpen een glanzende huid en puistjes te voorkomen.

Zonnebrandcrème voor de gevoelige huid
Deze zonnebrandcrème is geschikt voor de gevoelige huid omdat het vrij is van parfum en milde ingrediënten bevat in combinatie met het Triple Moist Complex. Deze drie essentiële vochtinbrengende ingrediënten voor de huid zorgen voor extra hydratatie.

Zonnebrandcrème voor extra hydratatie
De Hydraplus Zonnebrandcrème zorgt naast een goede bescherming ook voor een verzorgde, intensief gehydrateerde huid.

Extra toevoeging: een gezichtsolie

Als extra toevoeging aan je routine kun je kiezen voor een gezichtsolie. Een gezichtsolie kun je zowel als serum, booster of als extra verzorging gebruiken. Je kunt ook een paar druppeltjes door je dagcrème mengen voor extra hydratatie. Het voordeel van een gezichtsolie is dat het vaak boordevol voedingsstoffen zit die de huid in balans houden. Nog een voordeel: oliën zijn vaak geschikt voor veel huidtypes, sommige zijn zelfs geschikt voor een vette huid.

Biodermal’s keuze: Renewing Face Oil

Wanneer zie ik resultaat?

Het vinden van de juiste skincare routine is een proces van trial-and-error. Wat voor de ene persoon werkt, werkt mogelijk niet voor een ander. Het is belangrijk om te kijken hoe je huid reageert op verschillende producten en om eventueel aanpassingen te maken in je routine als blijkt dat je huid niet goed reageert of je geen resultaat ziet.

Algemene tips

De producten die je in elke stap gebruikt kunnen variëren per huidtype en huidbehoefte. Er zijn wel een aantal tips voor het vormen van je skincare routine die voor iedereen gelden:

  • Wees geduldig – hoe graag je ook direct resultaat zou willen zien, veel producten hebben tijd nodig voor je echt resultaat begint te zien.
  • Wees consistent – alleen als je je skincare routine dagelijks uitvoert ga je het verschil merken.
  • Breng producten één voor één aan. Breng producten niet tegelijk aan op de huid, maar wacht een paar minuten.
  • Over het algemeen geldt: breng elk product aan in volgorde van consistentie – van dunste naar dikste.
  • Niet alle producten hoeven dagelijks te worden gebruikt.

Kies je bijvoorbeeld voor een exfoliant, dan is het verstandig om te starten met 1 à 2 keer per week en dit langzaam op te bouwen. Lees daarom altijd de verpakking of de (online) productpagina.

 

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen