Dé effectieve routine tegen pigmentvlekken

Het aantal mensen met hyperpigmentatie, zoals pigmentvlekken, neemt de afgelopen jaren flink toe. Deze verkleuringen van de huid kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals hormonale schommelingen, schadelijke UV-straling, huidveroudering of eerdere huidbeschadigingen. Ben jij op zoek naar een makkelijke manier om van je pigmentvlekken af te komen? We vallen maar meteen met de deur in huis: er bestaat helaas geen wondermiddel of kant-en-klare oplossing! Voor écht zichtbaar resultaat is een consistente aanpak vereist met een combinatie van meerdere producten en effectieve ingrediënten die samenwerken met de huid. Benieuwd hoe deze routine eruit ziet? Wij vertellen je meer!

1. Verhelder de huidteint met niacinamide en PHA

Als eerste stap kies je voor een product met ingrediënten die de huidteint verhelderen en pigmentvlekken effectief verminderen. Natuurlijk wel pas nadat je de huid goed hebt gereinigd met een gezichtsreiniger 😊. Er zijn talloze producten die claimen pigmentvlekken te laten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Echter blijkt uit meerdere wetenschappelijke studies dat de volgende ingrediënten écht effectief zijn:

Niacinamide
Niacinamide is een van de meest onderzochte ingrediënten in skincare en dat is niet zonder reden! Deze alleskunner is echt een must als je op zoek bent naar een ingrediënt voor het verminderen van pigmentvlekken. Niacinamide verheldert de huidteint, egaliseert de huidtextuur, helpt een teveel aan melanine (het pigment in de huid) te verminderen én verfijnt de poriën. Hallo, stralende, egale huid!

TIP: het is belangrijk dat je let op de concentratie niacinamide in je crème of serum. Veel producten bevatten slechts kleine hoeveelheden waardoor het niet effectief is voor het verminderen van pigmentvlekken. Let er daarom op dat niacinamide altijd in de top ingrediënten staat op de ingrediëntenlijst. Het nieuwe Biodermal Pigment Serum bevat een concentratie niacinamide van 10%(!) in combinatie met polyhydroxyzuur en tetrapeptide-30. Dit is dé combinatie voor het verminderen van pigmentvlekken.

NIEUW: BIODERMAL PIGMENT SERUM

  • Met 10% niacinamide, 2% PHA en tetrapeptide-30
  • Verheldert de huidteint en vermindert pigmentvlekken effectief
  • Zichtbaar resultaat na 4 weken

Bekijk product

PHA
Misschien ken je exfoliërende ingrediënten als glycolzuur en salicylzuur al, maar relatief nieuw in dit rijtje is polyhydroxyzuur (PHA). Polyhydroxyzuur is een mild exfoliërend ingrediënt wat zelfs geschikt is voor de gevoelige huid. Polyhydroxyzuur veroorzaakt minder huidirritatie en roodheid dan andere zuren. Dit komt omdat polyhydroxyzuur een grotere molecuulgrootte heeft dan alfahydroxyzuur (AHA), waardoor het langzamer in de huid doordringt. Het exfolieert de huid zacht maar effectief en maakt daarmee pigmentvlekken minder zichtbaar.

Tetrapeptide-30
Een ander power-ingrediënt om pigmentvlekken mee te verminderen is tetrapeptide-30. Tetrapeptide-30 vermindert pigmentvlekken effectief door de oorzaken van overmatige melanineproductie aan te pakken.

Wist je dat?
Er honderden verschillenden peptiden bestaan? Elk type peptiden heeft zijn eigen specifieke werking. Zo is tetrapeptide-30 specifiek gericht op het verminderen van pigmentvlekken. Lees hier meer over de verschillende soorten peptiden in skincare.

2. Bescherm met breedspectrum UV-filters en antioxidanten

Een volgende stap in de strijd tegen hyperpigmentatie, zoals pigmentvlekken is het beschermen van de huid. Dit is dé belangrijkste stap om nieuwe hyperpigmentatie te voorkomen en pigmentvlekken te verminderen. Kies daarom altijd voor een product die je huid beschermt tegen schadelijke UV-straling én tegen schade door vrije radicalen.

Bescherm je huid met UV-filters
Kies altijd voor een product met een hoge SPF om je huid optimaal te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon (en dus ook pigmentvlekken). Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een product met zowel UVA als UVB-bescherming. UVB beschermt je huid tegen verbranding door de zon en UVA beschermt tegen huidveroudering en rimpels.

Wist je dat?
De nieuwe Biodermal Pigment Dagcrème een verhoogde concentratie UVA-filters bevat? Dit geeft je huid extra bescherming tegen huidveroudering en rimpels!

Antioxidanten
Naast schadelijke UV-straling wordt de huid ook blootgesteld aan schade door vrije radicalen. Door het gebruik van antioxidanten als vitamine C, E en Q10 worden deze schadelijke effecten geneutraliseerd. Daarmee wordt de huid dus beschermt tegen deze vrije radicalen die bijdragen aan overmatige melanineproductie en de ontwikkeling van pigmentvlekken.

NIEUW: BIODERMAL PIGMENT DAGCRÈME

  • Met SPF 50 UVA & UVB, antioxidanten & niacinamide
  • Bevat een verhoogde concentratie UVA-filters
  • Krachtige antioxidanten vitamine C, E en co-enzym Q10 beschermen tegen vrije radicalen

Bekijk product

3. Verminder pigmentvlekken met niacinamide en hydrateer intensief met hyaluronzuur

In deze laatste stap is het belangrijk om te kiezen voor een mix van ingrediënten die effectief zijn tegen pigmentvlekken in combinatie met hydraterende en voedende ingrediënten die bijdragen aan het natuurlijk huidherstel. Zo zijn niacinamide, marine planktonextract en exfoliërend papaïne effectief in het verminderen van pigmentvlekken en zorgt onze all-time favoriet hyaluronzuur voor extra hydratatie:

Niacinamide
Zoals je eerder in de blog al hebt kunnen lezen is niacinamide een echt power-ingrediënt als het gaat om het verminderen van pigmentvlekken. Niacinamide helpt een te veel aan melanine te verminderen, verheldert de huidteint en egaliseert de huidtextuur. Daarom vind je dit ingrediënt terug in alle producten uit de nieuwe Biodermal Pigmentlijn.

Marine planktonextract
Marine plaktonextract is minder bekend, maar wel een effectief ingrediënt om pigmentvlekken te verminderen. Dit ingrediënt is namelijk rijk aan N-acetyl glucosamine, en samen met vitamine C is dit echt een powerduo doordat ze de oorzaken van overmatige melanineproductie aanpakken.

Papaïne
Papaïne is een mild exfoliërend enzym die de huid zacht maar effectief exfolieert. Het laat een te veel aan melanine sneller verwijderen, met als resultaat een egale en heldere huid!

Hyaluronzuur
Hyaluronzuur is dé hydratatiebooster voor de huid en is daarom het ideale ingrediënt in een voedende (nacht)crème. In de Biodermal Pigment Nachtcrème is gekozen voor hyaluronzuur met een laag moleculair gewicht. Dit type hyaluronzuur zorgt voor een diepere werking in de huid waardoor de huid intensief en langdurig wordt gehydrateerd.

NIEUW: BIODERMAL PIGMENT NACHTCRÈME

  • Met niacinamide, marine planktonextract, papaïne & hyaluronzuur
  • Vermindert pigmentvlekken, egaliseert de huid en hydrateert intensief
  • Zichtbaar resultaat na 4 weken*

Bekijk product

De routine voor het verminderen van pigmentvlekken

Het mag duidelijk zijn: voor het verminderen van pigmentvlekken bestaat er geen snelle oplossing waardoor deze als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het is belangrijk dat je consistent een volledige routine volgt met effectieve ingrediënten die samenwerken met de huid. Kies altijd voor een mix van exfoliërende, voedende en bewezen anti-pigment ingrediënten.

De nieuwe Biodermal Pigmentlijn bevat een serum, dagcrème én nachtcrème met alle wetenschappelijk onderzochte ingrediënten uit dit artikel. Met zichtbaar resultaat al na 4 weken!

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen