Vitamine E: de stille kracht in skincare

Vitamine E is misschien wel het meest onderbelichte ingrediënt van dit moment. Waar ingrediënten als vitamine C en niacinamide de show stelen is vitamine E de stille kracht onder de vitamines. Wist je bijvoorbeeld dat vitamine E ervoor zorgt dat andere ingrediënten beter hun werk kunnen doen en daardoor dieper kunnen doordringen in de huid? Zo vormt deze vitamine een echt power-duo met vitamine C. Daarnaast versterkt vitamine E de huidbarrière en helpt dit ingrediënt om de zichtbaarheid van pigmentvlekken te verminderen. De hoogste tijd om deze vitamine eens goed in de schijnwerpers te zetten!

Over vitamine E in huidverzorging

Vitamine E is eigenlijk een verzamelnaam die wordt gegeven aan een familie van acht moleculen. Al deze acht soorten vitamine E vallen in 2 groepen, de zogeheten tocoferolen en tocotriënolen. Slechts een aantal soorten vitamine E is terug te vinden in skincare producten. Deze vind je allemaal terug onder ’tocopherol’ of ‘tocopheryl’ op de ingrediëntenlijst.

Pure vitamine E vs. vitamine E derivaten

Pure vitamine E vind je terug als ‘tocopherol’ op de ingrediëntenlijst. Daarnaast zijn er ook vitamine E derivaten terug te vinden in verschillende huidverzorgingsproducten. Deze vind je terug onder ‘tocopheryl’. Een aantal voorbeelden zijn tocopheryl acetate, tocopheryl linoleate, tocopheryl linoleate/oleate, tocopheryl succinate en tocopheryl nicotinate.

Synthetische vitamine E v.s pure vitamine E
Vitamine E vind je zowel in natuurlijke als in synthetische vorm terug in huidverzorgingsproducten. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat beide vormen van vitamine E effectief zijn in huidverzorgingsproducten.

Vitamine E in natuurlijke oliën

Naast vitamine E in de vorm van tocopherol bevatten verschillende natuurlijke oliën ook vitamine E. Zo bevat de Renewing Face Oil een zeer hoge concentratie vitamine E in de vorm van tocopheryl acetate in combinatie met vitamine E uit canola olie. Dit maakt de Renewing Face Oil een ware vitamine E bom!

Naast de Renewing Face Oil vind je deze vorm van vitamine E ook terug in de P-CL-E olie van Biodermal, wat het natuurlijk herstellend vermogen van de huid helpt te ondersteunen.

Renewing Face Oil


Hoge concentratie vitamine E.
Effectieve combinatie van krachtige antioxidanten.
Met canola olie, meadowfoam zaadolie en Q10.
Bekijk product

Voordelen van vitamine E

Het mag duidelijk zijn: vitamine E werkt! Maar wat zijn de voordelen van vitamine E in gezichtsverzorging? Wij zetten de 4 grootste voordelen voor je op een rij.  

 1. Neutraliseert schadelijke effecten
  Vitamine E ondersteunt de huid bij de bescherming tegen schade die wordt veroorzaakt door externe factoren zoals blootstelling aan schadelijke UV-straling, vervuiling en stress. Vitamine E valt dan ook onder de groep antioxidanten – en deze zijn een absolute must in je routine! Weten waarom? Lees dan de blog ‘Antioxidanten: een must in je huidverzorging!
 2. Beschermt tegen huidveroudering
  Door de antioxidante werking van vitamine E, beschermt vitamine E de huid tegen factoren die leiden tot huidveroudering. Dit maakt vitamine E een perfecte toevoeging als je op zoek bent naar Anti Aging ingrediënten. Je vindt vitamine E dan ook terug in al onze Anti Age dagcremes, de Anti Age serums en ons nieuwe Revitalizing Serum.Let op: vitamine E beschermt de huid tegen huidveroudering, maar verstevigt de huid niet. Ingrediënten als peptiden en vitamine A doen dit wel. Kies daarom altijd voor een crème met vitamine E in combinatie met andere actieve ingrediënten in de strijd tegen huidveroudering.
 3. Versterkt de huidbarrière
  Vitamine E versterkt de huidbarrière en beschermt je huid mede tegen beschadiging door UV-straling. Vitamine E zit om deze reden verwerkt in alle zonproducten van Biodermal. Daarnaast vind je vitamine E in de Littekencrème, de P-CL-E crème en de P-CL-E olie.
 4. De beste vriend onder de ingrediënten
  Naast het feit dat vitamine E zelf krachtige werkzaamheden heeft, werkt vitamine E ook als een goed ondersteunend ingrediënt. Zo zorgt vitamine E er onder andere voor dat andere werkzame ingrediënten dieper in de huid door kunnen dringen en daardoor beter hun werk kunnen doen.   Daarnaast zorgt vitamine E ervoor dat pure vitamine C, oftewel ascorbic acid, zichzelf kan stabiliseren.

Biodermal Skin Essential Gel-Crème


In onze nieuwe aanwinst, de nieuwe Biodermal Skin Essential Gel-Crème, vind je een combinatie van vitamine E met het vitamine C derivaat ascorbyl tetraisopalmitate. Deze combinatie van ingrediënten zorgt voor een egale huidteint en een stralende glow met een glowy skin. Daarnaast bevat de gel-crème een hoge dosering niacinamide, hyaluronzuur met laagmoleculair én SPF 30 wat bescherming biedt met breedspectrum UVA- en UVB-filters die beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling.
Bekijk product

Voor wie is vitamine E geschikt?

Aangezien vitamine E schadelijke effecten neutraliseert en ervoor zorgt dat andere ingrediënten beter door kunnen dringen in de huid, hebben alle huidtypes baat bij het gebruik van vitamine E. Om de werkzaamheid van vitamine E te boosten combineer je vitamine E met andere actieve ingrediënten.

Vitamine E in je routine

Vitamine E biedt voordelen in alle stappen van je routine. Je vindt vitamine E dan ook terug in gezichtsreinigers, dagcrèmes, nachtcrèmes, serums, zonnefluides en bodylotions.

Biodermal producten met vitamine e

Vanwege de vele voordelen is vitamine E terug te vinden in veel Biodermal producten waaronder:

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen