Aftersun na de zon: nodig of niet?

Biodermal

4 augustus 2017 | 2:27

Na de lange donkere dagen van de winter, kijken we met zijn allen uit naar het voorjaar en de zomer. Als het eenmaal zover is, dan zijn we zodra de zon schijnt massaal buiten te vinden. In ons eigen tuintje, op het terras of op het strand. Lekker genieten in de zomerse zon.

Dat je je goed moet insmeren om jezelf te beschermen tegen schadelijke UV-straling van de zon, is natuurlijk bekend. Maar wist je ook dat goede zonbescherming daar niet mee eindigt? Aftersun wordt door veel mensen onderschat, maar is zeer belangrijk om je huid optimaal te beschermen tegen de zon. Benieuwd waarom? Lees hier meer!

Aftersun en de huid: het effect van antioxidanten

Door je huid aan de zon bloot te stellen, vormen er vrije radicalen in je huid, welke zorgen voor huidveroudering. Alhoewel je huid antioxidanten heeft om deze radicalen tegen te gaan, kan er door blootstelling aan zon een tekort ontstaan. Door een aftersun met antioxidanten te gebruiken, vul je je natuurlijke antioxidanten aan. In de Biodermal Aftersun zit Tocopheryl Acetate (vitamine E, een antioxidant) die helpen tegen vroegtijdige huidveroudering.

Suus over Verkoelende After Sun


“Een heerlijke aftersun, welke lekker smeert en niet plakkerig is.
Elke zomer gaat deze mee op vakantie.”

Extra hydratatie van de huid met Aftersun

Naast de antioxidanten daalt ook het vochtgehalte van je huid als je gaat zonnen. Hierdoor is je huid droger, kun je rimpeltjes krijgen en kan zelfs de elasticiteit van je huid achteruitgaan. Een aftersun helpt je huidbarrière te herstellen en hydrateren.

Verkoeling bij een verbrande huid

Te lang in de zon gelegen? Aftersun verkoelt je huid door verzachtende ingrediënten als provitamine B5, welke je huid direct kalmeren. Dit helpt een verbrande en rode huid te verminderen.

Langer genieten van je bruine teint

Sommigen after sun producten hebben extra ingrediënten welke je bruine teint langer helpen behouden. Biodermal Bruinverlengende After Sun is verrijkt met Total Tanning System (TTS), wat bekend staat om het bevorderen en verlengen van de natuurlijke melanineproductie.

Extra zontips voor optimale bescherming

Naast het gebruik van een goede zonbescherming met een aftersun zijn er nog een aantal andere tips op jouw huid optimaal te beschermen:

Tips voor in de zon:

  • Zoek tussen 11.00 en 15.00 uur de schaduw op, dan is de zon op zijn sterkst
  • Smeer royaal, als je te weinig zonnebrand smeert krijg je niet de beschermende factor die op het product staat
  • Smeer jezelf op zijn minst om de twee uur in en smeer jezelf opnieuw in nadat je hebt gezwommen
  • Draag een zonnebril en eventueel een hoed voor wat extra bescherming

Tips voor na de zon:

  • Neem na het zonnen een koude of lauwwarme douche, zo verkoel je je huid en spoel je meteen de restanten zonnebrand van je lijf
  • Verzorg en verkoel je huid met Biodermal Aftersun, deze hydrateert je huid tot 24 uur lang en geeft een zacht en soepel gevoel

Dus als je je huid wilt verkoelen, vroegtijdige huidveroudering wilt tegengaan, je huid extra wilt hydrateren én je bruine teint langer wilt behouden, verzorg je huid dan met aftersun. Biodermal heeft twee verzorgende producten in het assortiment:

Biodermal Bruinverlengende After Sun bodymelk met shea butter, welke speciaal is ontwikkeld om de zorgvuldig opgebouwde bruining zo lang mogelijk te behouden.

Biodermal After Sun Verkoelende Gel-Crème met provitamine B5, zorgt na een dag zonnen voor verkoeling en kalmering van de huid bij overmatige blootstelling aan de zon of een verbrande huid door de zon.

Zo zorg je voor een gezonde, verzorgde en stralende huid. Tenslotte staat dat toch het mooiste bij je zomerse outfits 🙂

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips & tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

After sun Huidverzorgingsproducten Zonverzorging

Lees ook

Reacties