Exfoliant

Een exfoliant is een product speciaal ontwikkeld om op milde wijze dode huidcellen van de huid te verwijderen. Daarnaast stimuleert het de collageenproductie en gaat het onzuiverheden tegen. Het resultaat? Een zuivere en egale huid. 

Wat is een exfoliant?

Een exfoliant is een product met één of meerdere ingrediënten die de huid exfolieren. In de meeste gevallen zal een exfoliant salicylzuur (BHA), melkzuur (AHA) of glycolzuur (AHA) bevatten. Een exfoliant verwijdert dode huidcellen over het algemeen op milde wijze. Doordat de dode huidcellen van de huid worden verwijderd, krijgt de huid een meer frisse en heldere uitstraling.

Naast pure exfolianten, zijn er ook producten met een exfoliërende werking. Deze producten hebben dus niet alleen de werking van een exfoliant, maar reinigen of verzorgen de huid daarnaast ook nog. Dit geldt onder andere voor de producten in onze Pure Balance lijn


• Zuiverend en diepreinigend
• Zacht en fris huidgevoel
• Met exfoliërend enzym en salicylzuur (BHA-zuur)

Bekijk product

De juiste exfoliant voor jouw huidtype

Exfoliërende producten bevatten de werkzame ingrediënten salicylzuur (BHA), melkzuur (AHA) of glycolzuur (AHA). Maar wanneer kies je voor een exfoliant met BHA en wanneer voor een exfoliant met AHA? Hieronder leggen wij het verschil tussen deze twee exfolianten uit:

Exfoliant met BHA salicylzuur

Een exfoliant met BHA salicylzuur kan diep in de poriën komen en verwijdert zo effectief dode huidcellen en overtollig talg. Hierdoor is deze exfoliant het meest geschikt voor de gecombineerde tot vette huid.

Exfoliant met AHA

Een exfoliant met AHA kent naast exfoliërende eigenschappen ook anti-age voordelen. Het calcium in AHA’s bevordert de vorming van nieuwe huidcellen, waardoor rimpels minder zichtbaar zijn. Deze exfoliant is geschikt voor alle huidtypen, maar in het bijzonder voor de rijpe huid. Als dit is wat bij jouw huid past, kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Reinigingsmousse met glycolzuur!

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Privacy Statement   |  

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen