Behandeltips voor de onzuivere huid

Mee-eters, rode vlekjes, een glimmende t-zone; allemaal vormen van een zogeheten ‘onzuivere huid’. Een onzuivere huid is dan een algemene noemer voor meerdere huidproblemen. Maar hoe herken je een onzuivere huid eigenlijk? En belangrijker nog: waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste producten voor dit huidtype? Lees hier de beste tips en tricks!

Wat is een onzuivere huid?

We hebben het hiervoor al genoemd, maar een definitie van een onzuivere huid is lastig te geven. Een onzuivere huid wordt namelijk vaak verward met een vette huid. Echter hoeft een onzuivere huid weer niet altijd vet te zijn (en andersom).

Maar wat is een onzuivere huid dan wel?
Een onzuivere huid is wereldwijd het meest voorkomende huidprobleem. Het komt vaak voor op het gezicht (voorhoofd, wang en kin), de borst en rug. Hier worden namelijk de meeste talgklieren/haarzakjes aangetroffen.

Kenmerken
De onzuivere huid wordt voornamelijk gekenmerkt door mee-eters (comedonen) door glimmende of geïrriteerde huidgebieden.

Annelie over Face Gel


“Fijn product in combinatie met de crème. Droogt mijn huid niet uit en mijn huid voelt heerlijk fris, zacht en schoon daarna. Het zorgt dat puistjes sneller weggaan en mijn huid sneller hersteld.”
Bekijk dit productLees meer reviews

Bij wie komt het voor?

Uit onderzoek blijkt dat als gevolg van hormonale veranderingen, 90% van de tieners en jonge volwassenen een vorm van een onzuivere huid krijgen, waarbij jongens er vaker mee te maken krijgen dan meisjes.
De piek ligt tussen de 14-17 jaar oud voor vrouwen en tussen de 16 en 19 jaar bij mannen. Na de puberteit neemt het geleidelijk af met de leeftijd. Maar let op: ook volwassenen kunnen een onzuivere huid krijgen!

Onzuivere huid behandelen

Een onzuivere huid moet, net als ieder ander huidtype, goed gereinigd en verzorgd worden. Soms hebben producten voor de onzuivere huid ingrediënten waarbij de huid juist geïrriteerd kan raken. Onderstaand lees je tips voor zowel de reiniging als het gebruik van een goede dagcrème bij een onzuivere huid.

Reiniging

Gebruik altijd een milde reiniging. Gebruik geen middelen die te veel talg verwijderen, hierdoor neemt de talgproductie alleen maar toe. Door te kiezen voor een gezichtsreiniger met exfolierende werkig zoals de Pure Balance Skin Renewing Cleansing Mousse verwijder je op milde wijze dode huidcellen van de opperhuid (peeling effect) en zuiver je de huid.

Dagcrème voor de onzuivere huid

Gebruik een dagcrème met werkzame ingrediënten die de huid niet uitdrogen. De dagcrème voor de vette en gemengde huid bevat kleine deeltjes uit zetmeel, tapioca genoemd. Dit natuurlijk ingrediënt absorbeert overtollig talg en helpt een glimmende huid voorkomen en draagt bij aan een gladde en matte huid.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen