Bruin worden in de schaduw, kan dat?

Biodermal

8 mei 2019 | 4:07

In de zomer willen we graag van de zon genieten. Maar let wel op, ook als je jezelf niet in de volle zon begeeft kun je bruin worden én verbranden. Benieuwd hoe zit dat met bruin worden in de schaduw en achter glas? En of je bruin kunt worden met factor 50 op je huid? Wij leggen het uit in deze blog.

Hoe krijg je een bruine teint?

UV-straling van de zon zorgt ervoor dat je huid extra pigment (melanine) produceert. De melanine zorgt ervoor dat je huid een bruin kleurtje krijgt. Dit proces is eigenlijk een beschermingsreactie van je huid tegen UV-straling. Huideigen pigment beschermt alleen niet voldoende en daarom is het smeren van een zonnebrandcrème altijd noodzakelijk wanneer je de zon in gaat.

Biodermal Hydraplus Zonnemelk SPF 20


“Hydraplus Zonnemelk SPF 20 van Biodermal is speciaal ontwikkeld om een natuurlijke bruining te krijgen en te behouden. Tegelijkertijd wordt de huid gehydrateerd en beschermd tegen schadelijke effecten van zonnestraling”

Kun je bruin worden in de schaduw?

Ja, zelfs in de schaduw kun je bruin worden. Want ook in de schaduw kan UV-straling namelijk je huid bereiken De reden hiervan is dat een deel van de UV-straling wordt weerkaatst door de aarde, bijvoorbeeld door water of zand. Daardoor kan UV-straling je ook bereiken als je in de schaduw zit. Ook een parasol, die niet is gemaakt van UV-werend materiaal, biedt onvoldoende bescherming tegen UV-straling.
Daarom is het belangrijk om je in de schaduw en onder een parasol goed in te smeren met een zonnebrandcrème. Heb je een lichtere huid? Smeer je dan altijd in met een een minimale beschermingsfactor 50+.

Word je ook bruin als je SPF 50+ gebruikt?

Ook als je een zonbeschermingsproduct met beschermingsfactor 50+ gebruikt kun je bruin worden! Deze factor laat een minder hoog percentage UV-straling door dan SPF 20 en 30, maar laat dus nog steeds UV-straling door. Dus je wordt alsnog bruin, alleen gaat het minder snel. En dat betekent dus ook minder kans op een verbrande huid

Kun je bruin worden of verbranden achter glas

Dat is een belangrijke vraag voor iedereen die tijdens zonnige dagen binnen zit. Hoewel glas het grootste gedeelte van UVB-straling blokkeert (waarvan je een bruine teint krijgt of verbrand), wordt UVA-straling maar voor de helft gefilterd. Hierdoor veroudert je huid dus alsnog. Houd je huid gezond en bescherm je huid daarom ook achter glas met een zonbeschermingsproduct.

Kortom: je kunt dus zelfs in de schaduw bruin worden en verbranden. Smeer je daarom ook in de schaduw goed in met zonbescherming. Voor iedereen die tijdens de zomer veel binnen zit, bruin zal je niet snel worden achter het glas, maar bescherm je huid wel tegen de UVA-straling! Benieuwd hoe je veilig bruin kunt worden? Lees hier onze bruikbare tips voor een bruinere huid!

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Zonnebrand Zonverzorging

Lees ook

Reacties