Bruin worden in de schaduw, kan dat?

We genieten graag van de zon. Maar let op! Ook als je jezelf niet in de volle zon begeeft, kun je bruin worden én dus ook verbranden. Wij leggen je in deze blog uit hoe het zit met bruin worden in de schaduw, of je achter glas bruin kunt worden en of je bruin kunt worden met factor 50 op je huid!

Word je bruin in de schaduw?

Ja, zelfs in de schaduw kun je bruin worden. Want ook in de schaduw kan uv-straling namelijk je huid bereiken. De reden hiervan is dat een deel van de uv-straling wordt weerkaatst door de aarde, bijvoorbeeld door water of zand. Daardoor kan uv-straling je ook bereiken als je in de schaduw zit. Ook een parasol, die niet is gemaakt van uv-werend materiaal, biedt onvoldoende bescherming tegen uv-straling.
Daarom is het belangrijk om je in de schaduw en onder een parasol goed in te smeren met een zonnebrandcrème. Heb je een lichtere huid? Smeer je dan altijd in met een een minimale beschermingsfactor 50+.

Bekijk alle zonnebrandcrèmes

Kun je bruin worden of verbranden achter glas?

Dat is een belangrijke vraag voor iedereen die tijdens zonnige dagen binnen zit. Hoewel glas het grootste gedeelte van UVB-straling blokkeert (waarvan je een bruine teint krijgt of verbrand), wordt UVA-straling maar voor de helft gefilterd. Hierdoor veroudert je huid dus alsnog. Houd je huid gezond en bescherm je huid daarom ook achter glas met een zonbeschermingsproduct.

Kortom: je kunt dus zelfs in de schaduw bruin worden en verbranden. Smeer je daarom ook in de schaduw goed in met zonbescherming. Voor iedereen die tijdens de zomer veel binnen zit, bruin zal je niet snel worden achter het glas, maar bescherm je huid wel tegen de UVA-straling! Benieuwd hoe je veilig bruin kunt worden? Lees hier onze bruikbare tips voor een bruinere huid!

Kan ik ook verbranden als het bewolkt is?

Ongeveer 80% van de zonnestralen gaat door wolken of mist heen, daarom kun je ook wanneer het bewolkt is gemakkelijk verbranden. Ook in de schaduw kan de huid verbranden. Een parasol houdt 40 tot 50% van de uv-stralen tegen, terwijl de rest van de straling via reflectie de huid bereikt. Bovendien kan een parasol ook straling doorlaten afhankelijk van het soort stof. Gebruik daarom altijd een zonbeschermingsproduct.

Heeft jouw huid meer bescherming nodig, bijvoorbeeld vanwege een zonneallergie? Ontdek dan onze Zonnelotion voor de Zongevoelige huid of onze Zonnelotion voor de (zeer) Droge huid.

Biodermal Hydraplus Zonnemelk SPF 20

“Hydraplus Zonnemelk SPF 20 van Biodermal is speciaal ontwikkeld om een natuurlijke bruining te krijgen en te behouden. Tegelijkertijd wordt de huid gehydrateerd en beschermd tegen schadelijke effecten van zonnestraling” Bekijk dit productMeer zonproducten

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen