5 tips tegen de eerste rimpels

Je wist dat de dag ooit zou komen, maar NU al? Je staat voor de spiegel en ontdekt je eerste rimpel. Huidveroudering doet zijn intrede en dat had het meisje achter de kassa bij de supermarkt vorige week ook al door toen ze je met “u” aansprak. Help de eerste rimpels!  Wat moet ik nu?

Hoe ontstaan rimpels?

Vanaf je 30e levensjaar vertraagt zowel de productie van collageen en de aanmaak van elastine weefsels. De huid begint daardoor slapper te worden en geleidelijk aan ontstaan de eerste zichtbare tekenen van huidveroudering. Rimpelvorming is een natuurlijk verschijnsel bij het ouder worden van de huid maar is voor een deel ook genetisch bepaald. Daarnaast spelen levensstijl, voeding én de zon een belangrijke rol bij het al dan niet ontstaan van rimpels.

Waar ontstaan de eerste rimpels?

 • Ooghoeken: Rond de buitenste ooghoeken ontstaan doorgaans kleine, ondiepe lijntjes die ook wel kraaienpootjes of lachrimpels worden genoemd.
 • Voorhoofd: Op het voorhoofd worden rimpels zichtbaar als horizontale lijnen, beter bekend als fronsrimpels. Door je gezichtsuitdrukking kunnen de lijnen in de loop van de tijd breder en dieper worden.
 • Tussen je wenkbrauwen: Veel fronsen veroorzaakt verticale lijntjes tussen de wenkbrauwen.
 • Wangen: Ook op de wangen kunnen fijne lijntjes voorkomen door een bepaalde gezichtsuitdrukking.
 • Rond je mond: Tussen de neus en de mond vormen zich diepere rimpels die ook wel nasolabiale plooien worden genoemd.

Wat te doen tegen rimpels?

Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Maar je kunt je huid wel helpen rimpelvorming te vertragen. Hieronder 5 tips!

Tip 1: Bescherm jezelf tegen de zon
Je huid beschermen tegen de zon is de belangrijkste tip om rimpels tegen te gaan, hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!

 • UV straling dringt diep door in de huid en breekt elastische vezels in het bindweefsel af. Daardoor kunnen er vroegtijdig rimpels ontstaan in het gezicht en het decolleté.
 • Door je huid goed te beschermen tegen zonlicht, kun je het ontstaan van rimpels uitstellen. Draag bedekkende kleding of bijvoorbeeld een hoed en een product met SPF. De Anti Age dagcrèmes van Biodermal bevatten ook een SPF, zodat je dagelijks beschermd bent tegen schadelijke effecten van de zon.

Biodermal Anti Age

 • Verstevigt de huid
 • Beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering
 • Verbeterde formule

Bekijk Anti Age

Tip 2: Let op je slaaphouding
Ben je een buikslaper? Draai je dan gauw om in bed! Volgens een studie door de American Academyrmatology (AAD) kunnen bepaalde slaaphoudingen resulteren in permanente rimpels. Zo zou op je buik slapen kunnen leiden tot fronsrimpels. Op je zij slapen kan leiden tot rimpels op je kin en wangen.

Vanessa Blom over de Anti Age 30+ dagcrème
“Sinds ik dit product gebruik is mijn huid een stuk ‘rustiger’. Ik merk echt verschil met de goedkopere producten. Het smeert ook heerlijk op je huid, en trekt goed in! Combineer het natuurlijk wel met de nachtcrème, ook van deze lijn.”

Tip 3: Droog je huid niet uit
Een droge huid is gevoeliger en beschadigt makkelijker.

 • Gebruik een gezichtsreiniger die de huid niet alleen goed reinigt maar ook de natuurlijke beschermlaag van je huid in balans houdt. Deze beschermlaag heeft een barrièrefunctie die gemakkelijk verstoord kan raken door een te agressief reinigingsproduct. Vermijd agressieve cleansers of scrubs.
 • Heb je last van een gevoelige of droge huid? Gebruik dan alleen ’s avonds een gezichtsreiniger en fris ’s morgens je gezicht op met alleen water.
 • Douche niet te warm: het is heerlijk, maar niet goed voor je huid. Heet water droogt je huid namelijk uit. Kies liever voor een lauwwarme douche, dep daarna je huid voorzichtig droog en breng een verzorgende crème aan.

Tip 4: Weet wat je eet 
Je eetgewoonten zijn van grotere invloed op rimpelvorming dan je misschien zou denken.

 • Vermijd suikers: behalve dat het natuurlijk beter is voor je lijn om suikers te laten staan, zijn suikers ook rimpel-vormers. Ze binden zich aan je collageen en elastine weefsels, waardoor je huid haar soepelheid verliest en rimpels kunnen ontstaan. Dus als je nog geen andere goede reden had gevonden om te minderen met suiker…
 • Eet goede vetten: vetten rijk aan omega-3 vetzuren zorgen voor een zachte en soepele huid. Maak vette vis, noten, zaden en peulvruchten dus absoluut onderdeel van je week-menu.
 • Nuttig voeding rijk aan antioxidanten: fruit, groenten en groene thee, hebben een positief effect op rimpelvorming. Ze helpen schadelijke effecten van vrije radicalen te neutraliseren, waardoor het collageen in de huid zoveel mogelijk in tact blijft.

Tip 5: Stop met roken
We weten dat roken slecht is, maar wist je ook dat dit een sterke invloed heeft op de vorming van rimpels? Het roken van een sigaret bevordert de afbraak van bindweefsels in de huid en daarmee het ontstaan van rimpels. Behalve dus goed voor je gezondheid en portemonnee is het óók nog eens goed voor een strakke en stralende huid.

Kiki Titzing over de Anti Age Oogserum
“Het oogserum is een heerlijk product. Ik heb genetische wallen die met geen crème te bestrijden zijn, maar dit serum doet ze toch wat verminderen en mijn huid ziet er fris en gezond uit…”

Heb jij goede tips die wij zijn vergeten? Deel ze met ons in een reactie onderaan deze pagina.

Wist je dat?

 • Bij het roken van 1 sigaret komen zo’n 4000 vervuilende deeltjes vrij die zich in de huid nestelen. Ze verstoren de vochthuishouding en bevorderen de vorming van vrije radicalen. Ook vernauwen de bloedvaten zich, waardoor er minder voedingsstoffen in de huid terechtkomen. Dit uit zich ook in een vale, grauwe teint van de huid.
 • Door het niet verwijderen van je make-up ’s avonds, veroudert je huid met maar liefst 7 dagen! Een week lang geen make-up verwijderen in de avond betekent dat je 49 dagen ouder geworden bent!

Lees meer over rimpels of bekijk direct onze hele Anti Age lijn.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Giegie

Ik heb ze tussen mijn wekbrauwen en rond mijn mond. Ik wil het snel en makkelijk oplossen en dacht aan een Botox behandeling?

Birgit van Knoppen

Ik ga vanaf nu anders liggen met slapen! Ik krijg de laatste tijd steeds vaker rimpels in mijn gezicht, waardoor ik er ouder uit ga zien. Nu ik de oorzaak weet ga ik zo snel mogelijk mijzelf aanleren op mijn zij te liggen. Dankjewel voor de tips!

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Privacy Statement   |  

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen