Zon bescherming kinderen

Kinderen zijn extra gevoelig voor de zon. De kinderhuid beschikt nog niet over alle natuurlijke beschermingsmechanismen, omdat ze nog volop in ontwikkeling zijn. Daarom is het belangrijk om extra voorzorgsmaatregelen te nemen.

Producten

Bescherm je kinderen tegen de zon

Hoe vaker je in je leven verbrandt, hoe groter de kans op de ontwikkeling van ernstige huidaandoeningen. De huid van een kind moet bovendien extra goed beschermd worden omdat huidschade die in de vroege kinderjaren wordt veroorzaakt, niet kan worden teruggedraaid als men volwassen is.

Geef het goede voorbeeld

Schoolreisjes, sportdagen en (school)kampen zijn evenementen waarbij kinderen gemakkelijk verbranden. Bespreek met de (school)leiding hoe dit kan worden beperkt. Geef zelf het goede voorbeeld. Als je jezelf goed tegen de zon beschermt, dan wordt het zo vanzelfsprekend, dat oudere kinderen het automatisch zelf zullen doen.
• Kies voor een kinderzonnebril die voldoet aan bepaalde eisen. Speelgoedzonnebrillen doen meer kwaad dan goed.
• Mijd de zon op het heetst van de dag.
• Kijk op de site van de kankerbestrijding voor speciale adviezen voor kinderen.

Tips

Voorkom blootstelling aan de zon bij baby’s jonger dan 1 jaar. Houd ze zo veel mogelijk in de schaduw.

Bescherm kinderen met T-shirt, pet én zonnebril. Gebruik een product met een zeer hoge beschermingsfactor (SPF 50+).

Zet een kinderwagen, box, zandbak en badje altijd in de schaduw of onder een parasol. Houd er rekening mee dat zand UV straling weerkaatst. De straling is hierdoor intensiever.

Gerelateerde producten