Cleansing oil: hét geheim voor een schone en gehydrateerde huid!

Reinigen is de eerste én belangrijkste stap in je skincare routine. Zonder de juiste reiniging blijven make-up, zonnebrandcrème, bacteriën en vuil namelijk achter op je huid. Daarnaast zorgt een goede gezichtsreiniger ervoor dat andere producten uit je routine beter doordringen in de huid. De meeste mensen reinigen hun gezicht met een reinigingsgel, face wash, reinigingsmousse of micellair water. De nieuwste trend in skincare land is het gebruik van een cleansing oil. Een cleansing oil is een reiniger die de huid effectief reinigt en zorgt er daarnaast voor dat de huid wordt gehydrateerd. Een win-win dus 😉 Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Wat is een cleansing oil?

De naam zegt het al; een cleansing oil is een reiniger op basis van olie. In tegenstelling tot een cleansing oil zijn de meeste gezichtsreinigers op waterbasis. Het reinigen van je gezicht met een olie klinkt dan ook misschien vreemd, maar deze gezichtsreiniger is populair met een reden. Een cleansing oil is namelijk effectief in het verwijderen van make-up en onzuiverheden én voedt en verzacht de huid tegelijkertijd.

NIEUW: P-CL-E Reinigingsolie


Marieke over de P-CL-E Reinigingsolie: “Wat een heerlijk product! Mijn make-up smelt direct en zelfs waterproof mascara is gemakkelijk te verwijderen. De geur is prettig en blijft niet hangen.”
Bekijk product

Voor wie is een cleansing oil geschikt?

Een cleansing oil is geschikt voor alle huidtypen, juist omdat een cleansing oil de huid op een milde manier reinigt zonder de huid uit te drogen of te ‘strippen’. De milde manier van reinigen onderscheidt een cleansing oil van traditionele reinigers die de huidbarrière kunnen verstoren en de pH-waarde van de huid kunnen verhogen (Kuehl et al., 2003). Daarom is deze cleansing oil zelfs geschikt voor de gevoelige huid.

Zeker als je make-up of zonnebrandcrème gebruikt, is het reinigen met een cleansing oil een must, omdat deze reiniger ervoor zorgt dat make-up, zonnebrandcrème en overige producten effectief worden verwijdert (Chen et al., 2020). Wanneer je een cleansing oil gebruikt kun je het gebruik van een make-up-remover dus achterwege laten.

Dé reiniger voor het verwijderen van make-up

Een studie uit 2021 toont aan dat het gebruik van een cleansing oil vergeleken met het gebruik van een ‘normale’ make-up remover resulteert in een minder droge huid, minder schilfering en minder irritatie. Ook wel te herkennen als een ‘trekkerig’ gevoel. Samen met deze verbeteringen werd een toename waargenomen in het vermogen van de huid om vocht vast te houden en werd een significante afname geconstateerd in trans epidermaal vochtverlies. Kortom; een schone huid die extra zacht én gehydrateerd is!

Hoe werkt een cleansing oil?

Het reinigen met een cleansing oil werkt als het ware als een magneet: de olie in de cleansing oil trekt de olie van je huid aan waardoor make-up, talg en ander vuil wordt opgenomen en vervolgens worden verwijdert. Het resultaat: een schone en frisse huid die zijdezacht aanvoelt!

Hoe gebruik je een cleansing oil?

Gebruik een cleansing oil zowel ‘s ochtends als ‘s avonds als eerste stap in jouw skincare routine. Breng 2 tot 3 pompjes reinigingsolie aan op de droge huid van je gezicht en hals en masseer gedurende 1 á 2 minuten zachtjes in. Met de olie wordt eerst al het vuil en make-up van de huid opgenomen. Voeg daarna water toe en masseer de huid 1 á 2 minuten. Hierdoor lost al het vuil en de make-up op. Spoel vervolgens je gezicht af met water. Wat overblijft is een schone, frisse en extra zachte huid die niet trekkerig aanvoelt.

Een extra stap in je routine

Voor het beste resultaat gebruik je na het reinigen met een cleansing oil een reiniger op waterbasis. De cleansing oil gebruik je dan als een pre-cleanse. Door te beginnen met een cleansing oil en vervolgens een tweede reinigingsproduct op waterbasis te gebruiken krijg je een perfect gereinigde huid die volop gehydrateerd is.

Bij stap 1 verwijder je eerst make-up, zonnebrand en vuil en vervolgens verwijder je met een reiniger op waterbasis de allerlaatste restjes vuil, zweet en dode huidcellen. Dit concept wordt double cleansing genoemd en vormt de basis van de ideale gezichtsverzorging routine. Meer weten over double cleansing? Lees hier wat de voordelen zijn.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een cleansing oil?

Let bij de keuze van een cleansing oil op of de oliën in het product geschikt zijn om te mengen met water, anders zal de cleansing oil de huid vetter maken zodra het product in aanraking komt met water. De oliën in de P-CL-E Reinigingsolie kunnen allemaal met water worden gemengd. De P-CL-E Reinigingsolie heeft namelijk het unieke oil to milk concept. Hierbij verandert de olie na aanraking met water in een rijke melk. Het resultaat: een schone en zachte huid zonder dat er een vette olielaag op de huid achterblijft.

Naast dat de olie uit de cleansing oil geschikt moet zijn om te mengen met water, moet dit ook de huid reinigen, voeden en verzorgen. De P-CL-E Reinigingsolie is dé nieuwe cleansing oil van Biodermal met natuurlijke oliën. Deze cleansing oil zit bomvol goede ingrediënten zoals kokos- en meadowfoam-zaadolie, canola-olie en tal van andere voedende ingrediënten, ook wel bekend als emollienten.

Meadowfoam-zaadolie

Deze verzachtende plantaardige olie komt uit de zaden van de witbloeiende plant genaamd moerasbloem. Meadowfoam-zaadolie bevat antioxidanten waaronder vitamine E. Meadowfoam-zaadolie is niet-vettig en wordt snel opgenomen in de huid. De olie zorgt voor een zachte, gladde en zijdeachtige huid.

Canola-olie

Canola-olie is een natuurlijke, plantaardige olie afkomstig uit het zaad van de koolzaad. De vitamine E in canola-olie helpt de huid zichzelf te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Canola-olie voedt en verzacht de huid. Daarnaast ondersteunt en beschermt het de vochtbalans.

Emolliënten

Naast kokos- en meadowfoam-zaadolie en canola-olie zit de P-CL-E Reinigingsolie bomvol andere voedende ingrediënten. Deze ingrediënten staan ook bekend als emolliënten. Deze verzachtende ingrediënten verhogen het vochtgehalte van de huid en zijn ontworpen om de huid er soepel en glad uit te laten zien. Nieuwsgierig welke ingrediënten dit zijn? Voorbeelden van emolliënten in de P-CL-E Reinigingsolie zijn: Ethylhexyl Palmitate, Cetearyl Ethylhexanoate en Pentaerythrityl Tetraisostearate.

Benieuwd naar de nieuwe cleansing oil van Biodermal, de P-CL-E Reinigingsolie? Bekijk het product hier.

 

 

 

 

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen