Exfoliërend enzym: verbetert de huidteint en huidtextuur

Heb je weleens gehoord van enzymen in je huidverzorging? Enzymen zijn zeer effectief om zowel de huidtextuur als de huidteint te verbeteren. Hallo stralende, egale huid! Wij nemen in deze blog dit fijne ingrediënt onder de loep.

Wat zijn enzymen?

Enzymen zijn eiwitten die bioreacties versnellen. Dit klinkt ingewikkeld, maar het komt erop neer dat er bij elke scheikundige reactie een enzym aan het werk gaat waardoor reacties in ons lichaam versnellen. Enzymen bevinden zich dus in ons lichaam, maar ook in dieren, planten, schimmels, micro-organismen en in voedsel. Enzymen regelen bijvoorbeeld onze spijsvertering en onze bloeddruk.

Enzymen in je huidverzorging

Er bestaan veel soorten enzymen, maar de enzymen die je terugvindt in huidverzorging werken over het algemeen exfoliërend. Deze enzymen zijn vaak afkomstig uit fruit. Je vindt ze bijvoorbeeld terug in ananas (bromelaïne) en papaya (papaïne).

Pure Balance Skin Refining Nachtbalsem
met exfoliërend enzym

– Verbetert de huidtextuur

– Gaat onzuiverheden en oneffenheden tegen

– Maakt de huid glad en zacht

Bekijk product

Exfoliërend enzym: hoe werkt het?

De bovenste laag van je huid bestaat voornamelijk uit dode huidcellen die keratine-eiwit bevatten. Enzymen in je huidverzorging werken specifiek door het keratine-eiwit af te breken, waardoor de bovenste laag met dode huidcellen verdwijnt. Het gebruik van een exfoliërend enzym om dode huidcellen te verwijderen is veel milder voor de huid dan het gebruik van een scrub, waarbij je op mechanische wijze deze dode huidcellen van je huid af scrubt.

Exfoliërend enzym verfijnt de huidstructuur

Exfoliërend enzym verwijdert dus dode huidcellen. Als gevolg komt er dan nieuwe, egalere huid tevoorschijn die onder de laag met dode huidcellen verstopt zat. Hierdoor wordt zowel de huidtextuur als de huidteint zichtbaar verbeterd. Kortom; exfoliërend enzym is hét ingrediënt voor een egale en stralende huid.

Voor wie is exfoliërend enzym geschikt?

Exfoliërend enzym kan geschikt zijn voor alle huidtypen, maar werkt vooral goed voor een huid die niet helemaal egaal en wat oneffen is, omdat het de huidtextuur en huidteint verbetert. Biodermal Pure Balance bevat een mild exfoliërend enzym (papaïne) speciaal voor de normale & gecombineerde huid.

 

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen