Een interview met Tessa Duste van Rooflife

Wil je ons kort vertellen over je missie van grey naar green, a new living?

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door de ontwikkeling van onze steden. Hoe ziet de stad van de toekomst er uit? Als Industrieel Ontwerper ben je altijd aan het ontwerpen voor de toekomst en ik zie de stad van 2020 als een stuk groener. Om de balans te houden in een steeds groter wordende populatie, is groen en duurzaamheid enorm belangrijk. De missie ‘from grey to green, a new way of living’ neem ik dan ook altijd mee in mijn ontwerpen/ondernemingen.

Rooflife gaat over groen leven, ruimte en de toekomst. Als je kijkt naar je persoonlijke verzorging en dagelijkse rituelen, hoe geef je die vorm?

Mijn persoonlijke verzorging en dagelijkse rituelen zijn nauw verbonden. Ik denk dat een stralende huid ook veel te maken heeft met hoe je je voelt. Plezier hebben in je werk, jezelf blijven uitdagen en net even uit je comfort zone stappen stimuleren je geest en daardoor ook je lichaam. Iedere ochtend ga ik de deur uit met een fris gezicht, een goede bescherming door mijn verzorgings- en make-up ritueel. Dat geeft me het gevoel dat ik klaar ben voor de dag!

Tessa_Header

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Van inspirerende mensen om mij heen in binnen en buitenland. Als ik me met iemand begeef die positieve energie heeft dan werkt dat heel aanstekelijk. Het zet me aan het denken en meestal kan je elkaar ook helpen om stappen te zetten. Want het geeft ook enorm veel energie om andere te kunnen inspireren/adviseren.

Ben je een ochtend- of avondmens? En pas je daar je verzorgingsrituelen op aan?

Ik hou van ochtenden! Het liefst neem ik daar ook even de tijd voor, inclusief verzorgingsritueel, zodat je niet de dag gehaast begint. Maar dat kan natuurlijk niet iedere dag, zeker als er veel moet gebeuren. Ik vind de CC crème van Biodermal heerlijk voor in de ochtend omdat er een SPF factor in zit. Dan ben je de hele dag goed beschermd, bovendien zitten er ook geen parabenen in.

Waardoor laat je je inspireren als je kijkt naar vernieuwing en innovatie?

Door start-ups, die innoveren vaak vanwege een bepaalde visie die ze hebben. Deze ondernemingen geven vaak een goed beeld van waar we naartoe gaan met zijn allen en waar behoefte naar is.

Bioderdermal_TessaLeonie-1024x683

Je werkt samen met je moeder. Hoe is dat?

Erg leuk, om samen te werken met mensen die jou heel goed kennen en andersom. Gedeeld succes is waardevoller en daarnaast, als er een tegenslag is geeft het je weer meer veerkracht. Bovendien kennen wij elkaar door en door, dus 1 blik is genoeg om te weten wat de ander denkt. Dat werkt eigenlijk wel heel efficiënt 😉

Wat is je grootste leermoment?

Oh so many. Maar een positief leermoment wat ik inmiddels heel waardevol vind, is het belang van “aanwezig” zijn. Zo vaak kom je in gesprek met mensen die zo inspirerend zijn op avonden waar je het niet had verwacht.

Op welke momenten voel je je het meest krachtig?

Als we een nieuwe opdracht binnenhalen met Rooflife. Dat geeft zo’n kick! Dan heeft het harde werken geloond. Maar ook na een goede wandeling in de natuur voel ik me “on top of the world”.

Waar krijg jij (en je huid) stress van?

Mijn huid reageert erg gevoelig op voeding, zo krijg ik een allergische reactie van oude kaas en een lichte reactie van andere koemelk producten. Hierdoor let ik de laatste tijd meer op mijn voeding, maar daarnaast probeer ik mijn huid wat rust te geven door de juiste dagelijkse verzorging. Geen allergenen, geen additieven, pure producten, zoals van Biodermal, zijn voor mij het beste. Eerst reinigen en dan met een milde crème insmeren is een ritueel wat ik dagelijks aanhoud en het geeft mijn huid die rust.

Zijn er beauty producten/tips/geheimen die je van je moeder hebt meegekregen en weer zou doorgeven aan een nieuwe generatie?

Schoonheid komt van binnenuit. Ik geloof in de natuurlijke kracht van de huid. Goede voeding heb ik van jongs af aan al meegekregen, we aten altijd erg gevarieerd thuis en  veel groenten. Daarnaast liggen wij beiden niet te bakken in de zon, veels te heet! Maar het wordt ook steeds duidelijker hoe slecht dit voor je huid is. Uit de zon blijven resulteert echter wel in een doorzichtige, bleke huid. Om dan niet te vaak de vraag te horen of ik me wel goed voel, gebruik ik dus graag de CC crème met een blusher in de winter.

Tessa lachen

Zie je overeenkomsten bij je moeder als je kijkt naar je huid?

Eigenlijk niet heel veel. Ik heb een iets gevoeligere huid inclusief sproeten in de zomer. Het P-CL-E serum past daarom goed bij mijn huid. M’n moeder wordt ook veel bruiner en heeft weinig last van externe factoren die invloed hebben op haar huid. Ik heb dat wel een stuk meer.

Hoe zie je de toekomst? Zowel privé als met Rooflife?

Ik heb enorm veel zin in de komende jaren, ik denk dat er zowel op privégebied als met Rooflife heel veel spannende dingen gaan gebeuren. We zitten in een steeds populairder wordende markt en een wereld die toe is aan verandering. Wij kunnen die golf meepakken! Privé en zakelijk zullen er veel internationale avonturen gaan komen, dus daar kijk ik ook erg naar uit.

 

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen