Dagcrème met SPF

Een dagcrème met SPF biedt je huid vele voordelen. Maar wat zijn deze voordelen nu precies? En waar moet je op letten bij de keuze voor een dagcrème met SPF? Dit en onze 5 dagcrèmes met SPF vind je hier. 

De voordelen van een dagcrème met SPF

Het voordeel van een dagcrème met SPF is dat het naast de juiste verzorging óók bescherming biedt tegen de schadelijke straling van de zon en daarmee tegen huidveroudering. Zo bieden onze Biodermal Anti Age dagcrèmes extra bescherming tegen schadelijke UVA- en UVB-straling dankzij SPF 15. Daarbij bevatten de dagcrèmes verzorgende ingrediënten voor een versterking van de huidbarrière waarmee je jouw huid elastisch houdt. Twee in één dus!

Tamara over Anti Age Dagcreme 30+


“Super crème. Je huid voelt strakker. Fijne lijntjes worden minder. Ik ben zeer tevreden met deze crème!”
Bekijk dit productLees meer reviews

5 dagcrèmes met SPF van Biodermal

Benieuwd welke dagcrèmes mét SPF je in het assortiment van Biodermal kunt vinden? Wij hebben ze overzichtelijk voor je op een rij gezet:

  1. Anti Age 30+ Dagcrème
  2. Anti Age 40+ Dagcrème
  3. Anti Age 50+ Dagcrème
  4. Anti Age 60+ Dagcrème
  5. Droge en Gevoelige Huid Dagcrème

Het kiezen van de juiste dagcrème met SPF:

Een dagcrème met SPF biedt een goede basisbescherming tegen schadelijke stralingen van de zon. UVA-straling is een belangrijke veroorzaker van rimpels, dus het is zeer relevant om een anti age crème met SPF factor te kiezen. Houd met de volgende dingen rekening om zo goed mogelijk beschermd te blijven:

1) Kies de juiste SPF voor jouw dagcrème
Er zijn veel verschillende opties als je kiest voor een dagcrème met SPF. De hoogte van de SPF die je nodig hebt is afhankelijk van zowel je huidtype als van de kracht van de zon. Je zonnehuidtype wordt bepaald door de hoeveelheid pigment in je huid. Er zijn in totaal 6 verschillende soorten huidtypes te onderscheiden. Benieuwd welk huidtype jij hebt? Doe dan de test van het KWF.

Naast je huidtype is de hoeveelheid SPF afhankelijk van de hoeveelheid UV-straling. Hoe hoger de UV-straling, des te hoger de SPF. De dagelijkse UV stralingsindex kun je terugvinden op verschillende weerwebsites. Afhankelijk daarvan kun je de juiste SPF kiezen.

Ons advies
In de zonnige maanden is de hoeveelheid UV-straling hoger. Daarom is het nuttig om tijdens deze maanden een dagcrème met SPF te gebruiken.  Aangezien we relatief veel binnen zitten en een SPF 15 al voor 93% bescherming biedt, heeft Biodermal ervoor gekozen een SPF 15 aan al haar Anti Age dagcrèmes toe te voegen. Zo bescherm je jouw huid dagelijks tegen UVA- en UVB-straling zonder een al te zware, hoge SPF op je gezicht. Dit kan namelijk niet altijd even prettig zijn voor je huid.

2) Kies een dagcrème met bescherming tegen UVA en UVB
Helaas beschermen niet alle dagcrèmes met SPF tegen de schadelijke invloeden van de zon. Een SPF vertelt je hoeveel je wordt beschermd tegen UVB-straling, maar niet of je wordt beschermd tegen UVA-straling. UVA-stralen lijken op het eerste gezicht geen direct zichtbaar effect op de huid te hebben, maar zijn wél aanwezig. UVA-stralen kunnen voor schadelijke effecten op lange termijn zorgen. Gebruik daarom altijd dagcrème met bescherming tegen zowel UVA- als UVB-straling! Zoals bijvoorbeeld Biodermal Anti Age dagcrème.

3) Breng ook een goede laag aan van je dagcrème met SPF!
Te weinig smeren heeft als effect dat de beschermingsfactor van je dagcrème een stuk lager ligt dan er op de verpakking staat. Dus als je slechts een dun laagje SPF 30 op je gezicht smeert, is de daadwerkelijke beschermingsfactor misschien slechts SPF 10. Smeer daarom altijd ruim voldoende dagcrème of zonnecrème op je huid.

Ik gebruik dagelijks een dagcrème met SPF. Kan ik met deze crème gaan zonnen?

Nee, een dagcrème met SPF biedt alleen voldoende bescherming wanneer je voor een relatief korte periode buiten bent of wanneer de zon niet schijnt. Vergeet niet de beschermende werking van deze producten in de loop van de dag sterk afneemt. Ben je langdurig blootgesteld aan de felle zon, gebruik dan altijd een product dat speciaal ontwikkeld is om de huid in de zon te beschermen, zoals Biodermal matterende fluïde of Biodermal Anti Age zonnecrème. De fluïde en crème zijn heel licht van textuur en voelen prettig aan op de huid.

Tip: deze zonnecrèmes kun je tevens in combinatie met je dagelijkse verzorging én make-up gebruiken!

Wil je wekelijks op de hoogte worden gehouden van alle tips&tricks en relevante informatie over huidverzorging? Klik op onderstaande “like-knop” en blijf ons volgen op Facebook.

Biodermal

Beste Patricia, De Pigment crème SPF15 is niet uit de handel. Hierbij de link naar onze website: https://www.biodermal.nl/producten/pigmentcreme/ Groetjes Biodermal

Patricia Steur

Vraag is of de Biodermal Pigment crème SPF15 uit de handel is? Of ik kan m niet vinden op jullie website. Of heet het anders tegenwoordig. groet Patricia Steur

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Privacy Statement   |  

Cookie-instellingen

  |   © Biodermal

Online kopen

Offline kopen