Hyaluronzuur: hydrateert voor een stralende huid!

Biodermal

13 oktober 2019 | 2:11

Een veelbesproken beauty ingrediënt: hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een zeer effectief ingrediënt om de huid te hydrateren en de elasticiteit van de huid te verbeteren. Hallo stralende huid! Wij nemen in deze blog dit fijne ingrediënt onder de loep.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een huideigen ingrediënt, dat wordt geproduceerd door ons eigen lichaam met als doel om alles ‘gesmeerd’ te houden. Het komt voor in onze gewrichten, zenuwen, haren, ogen en huid. Naarmate je ouder wordt neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in je lichaam af. Dit kan leiden tot een droge huid, verslapping van de huid en het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels.

NIEUW: Pure Balance Skin Purifying Dag Gel-Crème met hyaluronzuur

– Intensieve hydratatie

– Verfijnt de poriën

– Matterende formule

Hoe werkt hyaluronzuur?

Hyaluronzuur werkt eigenlijk heel simpel. De hyaluronzuur-moleculen in je huid binden zich aan vocht uit de omgeving en houden dat vast. Op die manier ontstaat er eigenlijk een verbeterde waterreserve in de huid. Dit wordt ook wel omgeschreven als een verbeterde vochtbalans in de huid.

Hyaluronzuur hydrateert de huid

Het mag duidelijk zijn: hyaluronzuur is hét ingrediënt om je huid te hydrateren. Je stralende, gehydrateerde huid is dus onder andere te danken aan de hoeveelheid hyaluronzuur in je huid. Hyaluronzuur is als een glas water voor je huid: 1 gram hyaluronzuur houdt tot wel zes liter vocht vast!

Hyaluronzuur helpt andere werkzame ingrediënten

Hyaluronzuur zorgt er ook voor dat andere ingrediënten in je crème beter in de huid door kunnen dringen. Daarom vind je dit ingrediënt ook terug in veel Biodermal producten in combinatie met andere werkzame ingrediënten. Zo vind je in de Skin Purifying Dag Gel-crème hyaluronzuur in combinatie met vitamine C, vitamine E en sarcosine. Hyaluronzuur zorgt er hier dus voor dat je huid extra wordt gehydrateerd én dat vitamine C&E beter hun werk kunnen doen.

Lees ook

Reacties